Помилка 651 Ростелеком

Anonim

При використанні послуг Ростелекому користувачі нерідко скаржаться на численні помилки. Через це доступ в інтернет стає неможливим. Слід зазначити, що для усунення помилок зовсім не потрібно мати знання системного адміністратора. В даному огляді ми розглянемо, що є найпоширенішою помилкою 651 на Ростелекомі і розповімо про способи її усунення.

Загальна інформація про помилку 651 від Ростелекому

Помилка 651 виникає при спробі підключення до інтернету від Ростелекома.

  • Технічні роботи у провайдера;
  • Помилки білінгу у провайдера;
  • Некоректна робота абонентського обладнання;
  • Збій у мережевих налаштуваннях;
  • Конфлікт мережевого обладнання на комп'ютері.

У більшості випадків помилка 651 усувається за лічені хвилини – достатньо перезавантажити обладнання або зателефонувати в техпідтримку. Бувають і складніші випадки, про що ми поговоримо в рамках даного огляду.

Усунення помилки 651 при підключенні за ADSL

Абонентів, підключених за застарілою технологією ADSL, все ще багато. Для підключення до мережі вони використовують ADSL-модеми, що підключаються до телефонної мережі та комп'ютера. Саме з'єднання може бути налаштоване як на комп'ютері, так і в самому модемі (якщо працює в режимі роутера). Спробуємо розглянути події обох варіантах.

Модем у режимі модему

Якщо підключення до інтернету здійснюється шляхом створення PPPoE-з'єднання на комп'ютері, перевірте стан модему – цілком можливо, що модем втратив сигнал ADSL від телефонної станції. У цьому випадку потрібно поглянути на індикатори та переконатися, що модем бачить станційний сигнал – потрібний індикатор повинен горіти рівним світлом. Якщо це не так, перезавантажте модем і перевірте коректність його підключення до телефонної мережі (потрібно оглянути кабель, спліттери, скручування, роз'ємні з'єднання).

Після перезавантаження оцінюємо наявність сигналу ADSL і пробуємо підключитися ще раз. Якщо помилка 651 при підключенні до інтернету від Ростелекома не зникла, перевіряємо надійність з'єднання модему та комп'ютера за допомогою кабелю – іноді на появу помилки впливає відсутність нормального контакту у роз'ємах. Також потрібно спробувати перезавантажити сам комп'ютер, що часто допомагає позбутися злощасної помилки.

Модем у режимі роутера

З'єднання налаштоване в модемі, який працює в режимі роутера? Тоді потрібно зайти в його панель керування, перевірити параметри підключення та спробувати перезавантажити модем. Якщо це не допомогло, відновлюємо його до заводських налаштувань і створюємо з'єднання заново – навіть якщо це не допоможе, то з низки причин помилки модем можна виключити.

Якщо модем бачить сигнал у лінії, а комп'ютер перевірений і справний, зателефонуйте в службу технічної підтримки Ростелекому за телефоном 8-800-1000-800 (або 8-800-707-12-12 для абонентів ОнЛайм ). Цілком можливо, що оператор проводить якісь технічні роботи на лінії або своєму встаткуванні, внаслідок чого з'являється помилка підключення.

Усунення помилки 651 при підключенні через FTTB або GPON

Якщо ваш будинок підключений до оптичної лінії, а у вашу квартиру заходить «вита пара», отже, ви підключені через високошвидкісну технологію FTTB. З появою помилки 651 слід переконатися:

  • В правильності вказівки логіна та пароля в підключенні;
  • У справності роутера (якщо є);
  • У відсутності проблем на стороні провайдера.

Якщо кабель заходить у роутер, потрібно переконатися, що в ньому правильно налаштоване PPPoE-з'єднання – зайдіть у панель керування роутером та налаштуйте підключення відповідно до інструкцій від провайдера. Також потрібно переконатися, що кабель, що заходить у квартиру, підключений до порту WAN, а не LAN (на нових роутерах він підписаний як «Інтернет»).

Перезавантаження та переналаштування обладнання

Будь-яке мережне обладнання при виникненні помилок повинно бути перезавантажено. Наприклад, помилка модему 651 на Ростелекомі вимагає перезавантаження модему – це робиться через панель керування модемом або простим способом, з використанням кнопки Reset.Якщо ви не знаєте, де знаходиться кнопка скидання або як зайти в панель керування модемом, просто висмикніть його з розетки та підключіть знову.

Те саме стосується і всього іншого абонентського обладнання. Якщо при підключенні до інтернету від Ростелекома з'являється помилка 651, тиснемо на Reset або переключаємо живлення – з великою ймовірністю помилка буде усунена. Також робимо перезавантаження комп'ютера – поява помилки може бути пов'язана з некоректною роботою мережевих з'єднань в операційній системі ПК.

Якщо ваш ПК оснащений кількома мережевими картами, відключіть карти, які не використовуються, це робиться через «Диспетчер пристроїв». Також можна скористатися вимкненням з'єднань через «Центр керування мережами та спільним доступом» або «Параметри мережі та інтернет»

Що робити, якщо помилка 651 на Ростелекомі не зникає? Якщо ви розібралися з мережевими підключеннями, але це не призвело до бажаного результату, спробуйте провести чищення реєстру за допомогою програми CCleaner – нерідко вона є ідеальним помічником усунення різних помилок.

Як ми вже говорили, проблема з появою помилки 651 на Ростелекомі може бути викликана відсутністю нормального контакту в мережевому кабелі, що з'єднує комп'ютер з модемом/роутером. У цьому випадку потрібно витягти кабель з роз'ємів та протерти контакти спиртом або одеколоном. Цілком можливе і фізичне пошкодження кабелю - у цьому випадку буде потрібно його заміну.

Помилка 651 та антивіруси/брандмауери

Нерідко помилка 651 виникає після встановлення різного програмного забезпечення. Тому треба згадати, після чого почала з'являтися ця прикра помилка. Часто проблема проявляється після встановлення антивірусів та фаєрволів (брандмауерів) – відключіть захист та повторно встановіть з'єднання з мережею.

У поодиноких випадках помилка 651 виникає при збоях у драйверах мережевих карток – у цьому випадку потрібно видалити драйвер через «Диспетчер пристроїв» і встановити його заново.