Плагін не підтримується Андроїд: що робити

Anonim

Ви стали власником планшета або смартфона на операційній системі Android? Тоді ви можете зіткнутися з однією проблемою, коли під час веб-серфінгу у вікні браузера з'являється напис «Плагін не підтримується». Зазвичай це свідчить про неможливість відтворення контенту. Що робити з появою помилки «Плагін не підтримується» на Андроїді? Вирішень цього питання не так вже й багато, тому огляд-інструкція буде невеликою.

Причини появи помилки

Помилка «Плагін не підтримується» на Андроїді виникає при відтворенні відео в браузерах. Ті самі ролики з Youtube запускаються у браузерах без жодних проблем – цей відеохостинг використовує сучасні технології виведення відео. Деякі інші ресурси використовують застарілий Flash. Він підтримується браузерами для комп'ютерів, але в мобільних браузерах його підтримка є далеко не завжди. Це і стає причиною виникнення помилки.

У деяких випадках помилка виявляється у вигляді сірих прямокутників, що розміщуються на веб-сторінках. Що це означає? Сірі прямокутники – це віконця виведення реклами та інших модулів, написаних на Flash. Якщо браузер не може відтворити цей вміст, на його місці з'являється прямокутник із написом «Плагін не підтримується». Андроїд немає базової підтримки Flash, що призводить до виникнення такої цієї помилки.

Чому не підтримується плагін на Андроїді

На певному етапі розвитку операційної системи Android компанія Adobe припинила підтримку технології Flash для цієї ОС.Результатом цього стала наявність підтримки Adobe Flash на старих планшетах/смартфонах та її відсутність на нових пристроях. Розробники веб-сайтів не стали робити з цього трагедії, тим більше, що з'явився HTML5, що володіє більш розширеним функціоналом з відтворення різного контенту.

У результаті припинення підтримки Adobe Flash призвело до бурхливішого розвитку HTML5, на який перейшло багато сайтів. Непідтримуваним для Android Adobe Flash користуються лише деякі ресурси. Поки що їх багато, але з кожним днем ​​їхня кількість поступово зменшується. Тому проблема потроху втрачає свою актуальність, але продовжує турбувати деяких власників Android-пристроїв.

Як прибрати помилку «Плагін не підтримується» на Андроїд

Існує три способи вирішення проблеми з помилкою «Плагін не підтримується» на Андроїд:

  • Змінити браузер;
  • Встановити Adobe Flash Player;
  • Забити на проблему та не користуватися сайтами з Flash.

Останній варіант найприйнятніший, оскільки вебмайстри активно позбавляються Flash-елементів на своїх сайтах – як показує статистика відвідуваності, користувачі все частіше користуються мобільними пристроями, тому адаптація сайтів під планшети та смартфони носить масовий характер.

Заміна браузера, що використовується – можна спробувати встановити UC Browser, що користується популярністю серед багатьох власників мобільних пристроїв. У деяких випадках такий підхід дозволяє відтворити контент, написаний на Flash.

Встановлюємо Flash Player самостійно

Останній спосіб полягає в примусовій установці Adobe Flash Player на свій пристрій. Цього плеєра немає в магазині додатків, тому шукати його там марно - він був прибраний звідси, так як розробники Android не могли гарантувати збереження даних користувача при використанні останньої (нині застарілої) версії Flash Player.

Потрібно розуміти, що ми будемо встановлювати Adobe Flash Player на свій страх і ризик – ніхто не гарантує збереження ваших даних. Тому ми не рекомендуємо розгулювати по сумнівних ресурсах із встановленим у системі плеєром. Для встановлення плеєра необхідно завантажити Flash Player for Android версії 11.1.115.81 (для Android 4.4, 5.x та 6.x) – використовуйте для цього форум 4pda, де викладені всі необхідні файли та інструкції з встановлення.

На наступному етапі нам потрібно дозволити встановлення додатків з невідомих джерел – проходимо в «Налаштування – Безпека» та ставимо тут відповідну галочку. Тепер все готове для інсталяції Adobe Flash Player для Android. Запускаємо інсталяційний файл, підтверджуємо свої наміри і чекаємо завершення установки - це займе від сили 15-20 секунд, залежно від потужності процесора.

Далі завантажуємо та встановлюємо з Google Play браузер Dolphin, який підтримує зовнішній плагін Adobe Flash Player.Включаємо підтримку плагіна в налаштуваннях браузера, відкриваємо сторінку, на якій з'являлася помилка «Плагін не підтримується», після чого оцінюємо результати – все має заробити. Якщо плагін так і не запрацював, спробуйте знайти альтернативний ресурс для завантаження файлу з плеєром.