Помилка 3194 в iTunes при відновленні прошивки

Anonim
Чим примітна техніка Apple, так це відсутністю збоїв. Вона працює як дорогий швейцарський годинник, радуючи користувачів стабільністю та відсутністю помилок. Але іноді помилки таки з'являються. Типовим прикладом є помилка 3194 у iTunes при відновленні прошивки – вона з'являється при спробі оновити або відновити прошивку Айфона або Айпада. Чи можна усунути цю помилку самостійно? Звичайно, можна – для цього вам необхідно ознайомитися з цією інструкцією.

1. Оновлення iTunes

Помилка 3194 в iTunes під час відновлення прошивки виникає через те, що iTunes не може перевірити цифровий підпис прошивки для оновлення підключеного пристрою. Процес оновлення або відновлення включає два попередні етапи - завантаження прошивки з серверів Apple і перевірка підпису. Якщо перевірка з якихось причин не пройшла (немає зв'язку з тим чи іншим сервером), iTunes видасть помилку.

У деяких випадках проблема виникає через банальне старіння самого iTunes. Так, програмне забезпечення властиво старіти. В результаті цього в ньому перестають працювати окремі функції та модулі, користуватися софтом стає неможливо. Існує два виходи із цієї ситуації:

  • Відшукати працездатні аналоги ПЗ – це складно;
  • Обновити існуюче ПЗ – це в рази простіше.

Ми оберемо останній варіант і приступимо до оновлення iTunes.

Для того щоб скачати свіжий дистрибутив, слід відвідати офіційний сайт Apple. Зайдіть на сторінку завантаження iTunes, зніміть галочки отримання розсилок та новин (або залиште, якщо вам потрібні ці розсилки), натисніть на кнопку «Завантажити» і дочекайтеся завершення процедури.Після цього запустіть інсталяційний файл та оновіть iTunes. Програма для macOS оновлюється у програмі «App Store» – запустіть її та виберіть «Оновлення».

Після оновлення iTunes запустіть програму та спробуйте оновити/відновити свій iPhone/iPad ще раз. Швидше за все, цього разу процедура пройде без прикрої помилки 3194 у iTunes. Якщо в процесі оновлення або відновлення помилка виявилася знову, спробуйте скористатися наведеними нижче способами. Але оновити або перевстановити iTunes не завадить у будь-якому випадку.

2. Розбираємось з антивірусами та фаєрволами

Невідома помилка 3194 в iTunes з'являється знову і знову, а оновлення програми iTunes не дає особливих результатів? Не біда – спробуємо розібратися із проблемою іншими способами. Наприклад, спробуємо відключити антивірусне та захисне програмне забезпечення. Сучасні антивіруси та фаєрволи характеризуються параноїдальною скрупульозністю, старанно відфільтровуючи не тільки потрібні, але й непотрібні пакети.

Якщо ви підозрюєте, що захисне програмне забезпечення, яке ви використовуєте, перешкоджає оновленню або відновленню ваших гаджетів, спробуйте вимкнути антивіруси та фаєрволи. Також слід відключити брандмауер Windows, який любить дивувати, без попиту блокуючи підозрілими, що здаються йому:

  • Натисніть «Пуск» і виберіть пункт «Параметри Windows»;
  • Клікніть пункт «Безпека Windows»;
  • Зайдіть до «Брандмауера та безпеки мережі».

Виберіть активну мережу та клацніть на перемикач вимикання брандмауера.

Тепер ви можете спробувати провести процедуру оновлення або відновлення ще раз, спостерігаючи за реакцією iTunes – цілком імовірно, що цього разу підпис буде перевірено, і вам не доведеться спостерігати помилку 3194.

3. Розбираємось із файлом hosts

Програма iTunes показує помилку 3194 під час відновлення прошивки пристрою? Оновлення самої програми, а також відключення антивірусів, фаєрволів та брандмауерів не дають жодних результатів? У такому випадку відредагуйте файл hosts, що знаходиться в C:\Windows\System32\drivers\etc. Тут потрібно видалити рядок 74.208.105.171 gs.apple.com. На комп'ютерах Mac цей файл міститься в папці etc. Для редагування файлу використовуємо найпростіший «Блокнот» (або будь-який інший текстовий редактор).

4. Ремонт у сервісному центрі

Якщо помилка 3194 в iTunes при оновленні або відновленні так і не зникає, проблема може бути пов'язана з несправністю самого смартфона. вказувати той факт, що помилка виникає на початку процедури, а не практично в самому її кінці. Відремонтувати iPhone або iPad самостійно неможливо, тому вам доведеться звернутися до найближчого авторизованого сервісного центру, де вашим гаджетом займуться фахівці – вони приведуть пристрій до нормального стану та з'ясують справжню причину виникнення помилки 3194 при відновленні/оновленні.