Безкоштовні месенджери на СберМобайл: опис послуги

Anonim

Віртуальний оператор СберМобайл зробив своїм абонентам подарунок у вигляді безлімітних месенджерів. Вони були доступні й раніше, але лише за гроші. За доступ до них потрібно було сплачувати абонентську плату, тепер вона скасована. Ми розібралися, як підключити безкоштовні месенджери на СберМобайл і що для цього потрібно.

Опис опції

«Безлімітні месенджери» – стандартна опція від оператора СберМобайл – вона надає трафік для WhatsApp (Воцап), Viber (Вайбер), Skype (Скайп) та Facebook Messenger (Фейсбук) ). Ці сервіси користуються великою популярністю через потужний функціонал:

  • Миттєвий обмін текстовими повідомленнями;
  • Прийом та надсилання фотографій та відеороликів;
  • Обмін довільними файлами;
  • Аудіодзвінки та відеодзвінки;
  • Відправка та прийом коротких голосових повідомлень;
  • Відправка контактів та даних про місцезнаходження.

Також у них є групові чати для спілкування на різні тематики.

З 26 червня 2019 року весь функціонал даних сервісів доступний абсолютно безкоштовно. Параметр за замовчуванням увімкнений за будь-якої конфігурації хвилин і трафіку, незалежно від інших безлімітів, навіть якщо закінчився інтернет. Це дозволяє економити на традиційних голосових дзвінках, дзвонячи через месенджери іншим абонентам, які користуються такими самими сервісами. Завдяки безкоштовній опції можна зменшити кількість включених хвилин та заощадити на мобільному зв'язку.Наприклад, мінімальний пакет зі 150 хв, 3 Гб інтернету, 50 повідомлень та месенджерів обійдеться всього в 200 руб/міс – 1% від цієї суми повернеться у вигляді бонусів «Дякую».

Опція від СберМобайла доступна для підключення в усіх регіонах присутності оператора. До списку увійшли Москва і Санкт-Петербург, Московська, Ленінградська, Липецька, Тамбовська, Воронезька і Тульська області, а також багато інших російських регіонів. Уточніть їхній перелік на сайті оператора.

Інші опції

Разом з месенджерами оператор пропонує низку додаткових послуг:

  • Безлімітні соціальні мережі – 69 руб/міс або безкоштовно при абонплаті за тарифом від 400 руб/міс. До списку увійшли Вконтакте, Однокласники, Twitter, Facebook та Instagram;
  • Відео – необмежений доступ до YouTube, RuTube та сервісу ігрового стріммінгу Twitch за 199 руб/міс. Опція надається безкоштовно, якщо абонплата за обраним тарифним планом перевищує 800 руб/міс;
  • Музика за 99 руб/міс або безкоштовно на тарифах від 500 руб/міс. До списку музичних сервісів увійшли Яндекс.Музика, Google Music та Apple Music. Також надається безлімітний трафік для програми

Наприклад, на тарифі з 600 хв та 30 Гб інтернету всі опції надаються без додаткової абонентської плати, що дозволяє заощадити. Для вибору пакетів використовується фірмовий мобільний додаток. Доступні пакети – від 150 до 1500 хв, від 3 до 30 Гб. Абонентська плата - від 150 до 1150 руб/міс (з поверненням 1-30% від суми у вигляді бонусів «Дякую»).

Як підключити

Платна версія опції підключалася офіційний додаток «СберМобайл». З 26 червня підключати її не потрібно - вона доступна в автоматичному режимі, без підключення. Скористатися цією пропозицією можуть абоненти, які підключилися до мережі не раніше 28 вересня 2018 року. Що робити тим, хто підключився раніше - не повідомляється (до цієї дати оператор працював під брендом "Поговоримо").

Опція доступна по всій території Росії за позитивного балансу. Якщо баланс негативний, поповніть його будь-яким доступним способом – банківською картою через банкомати або мобільний додаток, у платіжних терміналах та точках прийому готівки. Також платежі приймаються в офіційних точках продажу (це офіси Ощадбанку). За відсутності коштів на оплату абонентської плати доступ до інтернету та месенджерів припиняється повністю – відсутня помегабайтна тарифікація.

Як працює в роумінгу

Переписуватися, дзвонити та обмінюватися файлами можна не тільки вдома, а й у поїздках Росією. Опція зберігає свою працездатність у будь-якій точці країни, де працюють мережі оператора Теле2 (саме його потужності використовуються СберМобайлом). У подорожах за кордоном вона не працює – трафік оплачується пакетами. У 30 країнах Європи 50 Мб обійдуться всього в 100 руб, в інших країнах – у рази дорожче. Наприклад, у Єгипті 10 Мб коштують 400 руб/добу, 1 Гб - 20000 руб на 10 днів.