Що за послуга Білайна 9931 та як її відключити

Anonim

Послуга 9931 на Білайні – це платне замовлення контенту. Надається сторонніми організаціями, партнерами оператора. Якщо у абонента на сімці підключений такий сервіс, він регулярно отримує повідомлення з цього номера.

СМС носять інформаційно-розважальний характер. За розсилку з мобільного рахунку знімають гроші. Найчастіше абонент сам не розуміє, як підписався на цю послугу, і бажає позбутися її, щоб не платити гроші даремно.

Що за підписка 9931

З номера постійно надходять пропозиції платних послуг та підписок на розважальні SMS-канали. Зовсім легко випадково підключитися до цього сервісу, наживши на приховану кнопку, Push-повідомлення або відповіддю на SMS.

Який контент отримує користувач при підключеній передплаті:

  • Гороскопи.
  • Рецепти.
  • Прогноз погоди.
  • Новини політики, спорту.
  • Плітки про зірки.
  • Анекдоти, афоризми.

Підхопити таку передплату можна на сайті, залишивши там свій номер телефону. Це фактично означає згоду з розсилкою та умовами її надання.

Вартість послуг - від 5 до 30 рублів на день.

Як відключити

Відключення проводиться в онлайн або через команди з телефону. Плата за деактивацію підписок не стягується.

Особистий кабінет

  1. Зайдіть на офіційний сайт Білайн.
  2. Натисніть на кнопку «Особистий кабінет» - вона знаходиться в правому кутку сторінки.
  3. Авторизуйтесь, ввівши номер та пароль (або тимчасовий код).
  4. В меню виберіть розділ «Підключені послуги».
  5. Натисніть на вкладку «Сервіси». Якщо на телефоні є платні підключення, то вони будуть у списку.
  6. Натисніть кнопку активації – вона стане сірою і пересунеться вліво.
  7. Підтвердіть відключення.

Тепер непотрібна платна послуга деактивована. Однак платні передплати від сторонніх організацій, які співпрацюють з оператором мобільного зв'язку, часто не відображаються у цьому розділі. Їх можна знайти іншим способом через деталізацію. Вона допоможе дізнатися, чи є на сім-карті підписка і куди систематично пропадають гроші з рахунку.

Ось як замовити роздрук витрат:

  1. Виберіть у меню розділ «Деталізація».
  2. В установках установіть період і сформуйте звіт.
  3. Отримайте файл на електронну пошту та вивчіть його.

Якщо з'ясувалося, що з рахунку знімають гроші за номер 9931 або інші подібні підписки, то скористайтеся одним із способів, описаних далі.

Прикладна програма

У програмі «Мій Білайн» немає доступу до платних передплат. Тут відображаються лише послуги мобільного зв'язку, а розважальні сервіси можна перевірити лише в особистому кабінеті.

USSD-запит

За допомогою системних команд, відправлених з телефону, можна дізнатися про підключені платні послуги. Наберіть 11009. На номер прийде повідомлення з діючими підключеннями та способами деактивації.

Можно скористатися мобільним помічником 111. Наберіть цю команду та натисніть дзвінок. На дисплеї з'явиться меню. Виберіть «Мій Білайн» – «Мої дані» – «Мої послуги». Інформація про платні послуги, підключені до номера, прийде в SMS через секунду.

СМС-повідомлення

Це простий спосіб заблокувати розсилку:

  • Відкрийте нове повідомлення.
  • Наберіть у полі для тексту слово СТОП.
  • Відправте це СМС на номер 9931.

Такі командні повідомлення безкоштовні. Після цього підписка деактивується, а СМС прийде звіт про это.

Дзвінок або візит до офісу

Зателефонуйте за номером 0611. Після з'єднання абонент потрапляє у голосове меню. Попросіть робота зв'язати вас із фахівцем.

У оператора є доступ до всіх послуг та сторонніх передплат абонента.Але, щоб він зміг відключити непотрібний сервіс, йому потрібно продиктувати свої паспортні дані. Це дозволить ідентифікувати клієнта в системі та переконатися, що він є справжнім власником номера, з якого телефонує.

Можна особисто прийти в офіс Білайн. Тут умови такі ж - потрібно пред'явити паспорт, щоб фахівці провели перевірку. Якщо сім-карта оформлена на іншу людину, то допомогти у відключенні консультанти не зможуть.

Які ще передплати варто відключити

Білайн має багато партнерів, які постачають платні послуги абонентам. Їхні інформаційно-розважальні розсилки приходять із чотиризначних номерів. Послуги можуть бути разовими, але найчастіше абоненти потрапляють на підписки, за які знімається щоденна або періодична плата.

Ось номери, з яких абонентам часто надходить платний контент:

  • 9868
  • 5591
  • 9925
  • 9954
  • 9953

Якщо абонент в інтернеті на якомусь сайті замовив гороскоп або рецепти, то він тим самим підписується на платну розсилку. Уважно читайте умови перед тим, як залишати номер на невідомому сайті. А краще за це взагалі не робити. Всю інформацію можна знайти в мережі безкоштовно.

Щоб не траплятися на хитрощі контент-провайдерів, можна встановити заборону на списання коштів з балансу. Це спеціальна послуга, яку необхідно підключити на сайті або через оператора. Сенс їх у створенні окремого рахунку для розважальних сервісів. Після підключення плата за підписки може зніматися лише з неї, а не з основного рахунку. Якщо на ньому немає коштів, то жодних списань не буде. Послуга безкоштовна.