Відключення внутрішньої пам'яті на андроїді

Anonim

Як відключити внутрішню пам'ять на андроїді

Недосвідчені власники смартфонів під керуванням операційної системи андроїд часто стикаються з тим, що їхня внутрішня пам'ять постійно забивається купою додатків, їх кешем і тимчасовими файлами, непотрібними фотографіями та іншим системним сміттям, яке неминуче з'являється в процесі інтенсивного використання мобільного пристрою. Щоб уникнути цього, необхідно зрозуміти, чому заповнюється пам'ять телефону андроїд і тільки після цього приступати до вирішення проблеми. У цьому матеріалі буде розказано, як відключити внутрішню пам'ять на андроїді, де взагалі знаходиться внутрішня пам'ять телефону на андроїді і що вона є.

Види пам'яті на андроїді

У будь-якому телефоні, включаючи гаджети під керуванням операційної системи андроїд, є пам'ять. Вона буває декількох видів, але потрібна для тих самих цілей - зберігання будь-якої інформації або даних.

Оперативний пристрій (ОЗУ, RAM). Це так звана пам'ять із довільним доступом. Вона призначена для зберігання тимчасових файлів роботи операційної системи та запущених програм. Особливість її полягає в тому, що вона швидше за будь-який інший вид, але є енергозалежною, а значить, що всі дані будуть видалені, якщо телефон вимкнеться.

Пам'ять може закінчитися в будь-який момент

  • Постійний пристрій (ПЗУ, ROM). Цю пам'ять не можна змінювати, оскільки всі дані, які зберігаються на носії, доступні лише читання.Перевага в тому, що на безпеку інформації не впливає наявність електрики. В андроїді ця пам'ять розділена на кілька частин, однією з яких є сама операційна система.
  • Внутрішня пам'ять (Internal storage). Це друга частина ПЗУ, яка призначена для всіх даних користувача: програм, їх файлів, картинок, музики і т. д. Кількість доступних гігабайт в ній безпосередньо залежить від кількості сміття і додатків, встановлених в ОС.
  • SD-картка. Єдиний тип пам'яті, який можна розширити, придбавши новий носій більшого обсягу. Це аналог ПЗУ для зберігання файлів користувача.

Переповнити сховище можна сміттєвими файлами

Що таке внутрішня (вбудована) пам'ять телефону на андроїді

Як очистити пам'ять на Андроїді Samsung - докладна інструкція

Як уже було сказано, внутрішня пам'ять, або Internal storage - це спеціальна частина вбудованої флеш-пам'яті, яка відведена для зберігання всіх даних користувача, включаючи файли мультимедіа, програми та ігри, їх тимчасові файли та кеш, документи з Інтернету і т.д.

Фізично цей вид сховища є звичайною на вигляд мікросхемою, яка розташовується на материнській платі біля слота під вставку SD-карти. Зовні вона виглядає як чорний прямокутник з написами та маркуваннями англійською.

Деякі виробники не дозволяють встановлювати додатки на карту, що розширюється. Також розробники програмного забезпечення часто зобов'язують людей виконувати інсталяцію своїх продуктів лише у внутрішню пам'ять. Через це остання рано чи пізно засмічується настільки, що неможливо навіть зробити просту фотографію.

У видаленні непотрібних програм допомагає меню налаштувань

Де вона знаходиться

Фізично мікросхема пам'яті знаходиться на материнській платі смартфона. Де саме, залежить від виробника, моделі тощо. д. Це не зовсім обов'язково знати і точно визначити це можна лише після розбирання корпусу. Робити цього не рекомендується.

Програмно перевірити Internal storage можна, перейшовши в «Налаштування» і вибравши пункт «SD-карта та пам'ять телефону». У ньому буде підпункт «Внутрішня пам'ять», який показує загальний та доступний обсяг сховища, а також інші корисні дані.

Чому постійно зменшується пам'ять на пристроях Android

Як очистити пам'ять на андроїді - звільнення зайнятого місця

Є кілька основних причин, з яких пам'яті постійно не вистачає:

  • її фізично мало. Таке буває на старих пристроях. Рекомендується час від часу оновлювати їх на нові й нові гаджети;
  • користувач не виконує чищення від непотрібних програм. Якщо додатків накопичилося занадто багато, то вони займатимуть суттєвий обсяг сховища;
  • на телефоні багато файлів користувача. Якщо людина любить фотографуватись, знімати відео та слухати музику, то все це рано чи пізно займе весь обсяг сховища;
  • дані додатків. Будь-який софт при роботі створює певну кількість тимчасових файлів та кешу, які засмічують ПЗУ.

Важливо! Для запобігання ситуацій, коли внутрішня пам'ять заповнена, слід регулярно очищати свій смартфон від непотрібних програм та дублікатів фотографій. За бажанням можна видалити файли даних системних і програм користувача.

ПЗУ виглядає як SD-карта, вшита в материнську плату

Що робити, якщо пам'ять Samsung або іншого телефону заповнена

Як збільшити пам'ять на андроїді: докладна інформація Багато хто цікавить питання, що робити, коли пам'ять пристрою Android заповнена, наприклад, Samsung. Як було зазначено, внутрішня пам'ять на андроїді має властивість заповнюватися і закінчуватися. Стосується це всіх аксесуарів (Samsung, ZTE, Nokia, Asus, Xiaomi, BQ, LG і т. д.). Щоб цього не сталося, необхідно виконати ряд дій, які полягають у ручному очищенні, використанні спеціальних програм та перенесенні файлів на зовнішню SD-карту.

Очищення пам'яті через вбудовані настройки сховища

Суть методу у тому, щоб самостійно очистити пам'ять з допомогою вбудованих засобів ОС. Покрокова інструкція виглядає так:

  1. Переходять у головне меню телефону та знаходять іконку налаштувань.
  2. Вибирають розділ «Сховище та USB-накопичувачі».
  3. Натискають на підрозділ «Внутрішній накопичувач».
  4. Чекають підрахунку і дивляться, скільки пам'яті є, а скільки зайнято і чим.
  5. Вибирають вкладку, файли якої завантажують сховище найбільше.
  6. Послідовно видаляють непотрібні дані.
  7. Повертаються до сховища та перевіряють обсяг заново.

Відкривати сховище можна різними шляхами

Використання спеціальних утиліт

Те ж саме можна робити, але з використанням сторонніх програм. Вони дозволяють опустити виконання більшості кроків пошуку файлів, а відразу розпочати очищення. Нижче розглянуто принцип роботи з прикладу програми DiskUsage. Інструкція така:

  1. Завантажити та встановити програму з Плей Маркет.
  2. Запустити її та вибрати накопичувач для перевірки.
  3. Переглянути дані про заповнення сховища.
  4. Видалити непотрібні папки, які не належать до програм.
  5. Перейти в головне меню телефону та по черзі видалити програми, які займають багато місця.

Зверніть увагу! Є програми, які дозволяють виконувати деінсталяцію прямо в інтерфейсі. Крім цього, вони дають можливість здійснити очищення кешу додатків та веб-браузера, а також видалити дублікати файлів.

Перенесення даних на ПК або SD-карту

Ще один спосіб звільнення місця, який полягає у перенесенні даних додатків, фотографій та інших файлів на зовнішній накопичувач у вигляді SD-карти. Варто пам'ятати одне правило: обсяг накопичувача не підсумовується з ПЗП, а замінює його.

Важливо! Якщо користувач хоче отримати більший обсяг ПЗУ, то слід купувати картку, на якій більше місця, ніж у внутрішньому сховищі.

Як відключити внутрішню пам'ять і запобігти збереженню файлів на неї

Можна виконати своєрідне відключення внутрішнього сховища, яке не буде заповнюватися даними після виконання деяких дій. Вони полягають у використанні SD-карти або хмарних сервісів як сховища.

Використання MicroSD як внутрішньої пам'яті

Цілком можливо використовувати знімний накопичувач як сховище за умовчанням. Для цього:

  1. Встановлюють картку в телефон.
  2. Переходять до «Налаштування» - «Сховище».
  3. Натискають на назву карти.
  4. Викликають контекстне меню і переходять у ще одні «Налаштування».
  5. Вибирають пункт «Форматувати як внутрішню пам'ять».
  6. Підтверджують дію та очікують кінця форматування. Після цього ОС сама запропонує перенести всі дані.

Знайти програму для очищення можна в Інтернеті

Використання хмарних сервісів для зберігання файлів користувача

Якщо картка не може бути форматована, то слід використовувати хмарні сховища для розміщення в них файлів. На даний момент найбільш популярними є: Хмара Mail.ru, «Яндекс.Диск», Google Диск і т. д. Вони мають додатки для мобільних телефонів і дозволяють швидко переносити всі дані на хмару.

Важливо! Не варто забувати і про стандартні сервіси Google, які дозволяють зберігати і синхронізувати більшість файлів користувача: нотатки, фотографії, контакти та т. д.

Рекомендації з оптимізації внутрішнього простору смартфона андроїд

Для оптимізації пам'яті користувач повинен:

  • регулярно проводити її очищення від непотрібних додатків;
  • очищати кеш, тимчасові та сміттєві файли програм, що використовуються або не використовуються;
  • користуватися оптимізуючими утилітами;
  • використовувати розширюючі SD-картки або хмарні сервіси.

Переповнюватися пам'ять може з різних причин

Таким чином, було розглянуто кілька варіантів, що робити, коли забилася пам'ять на андроїді. Способів справді багато, тому є з чого вибрати. Головне - слідувати інструкції.