Як відкривати exe-файли на пристроях з Андроїдом: покрокова інструкція

Anonim

Як відкрити exe-файл на Андроїді - всі способи запуску розширення

Файловий формат exe знайшов широке застосування з часів ОС MS-DOS. На ПК його використовують для встановлення чи видалення софту. Але з розвитком технологій та багатофункціональних гаджетів з Android з'являється необхідність відкриття таких файлів не лише на ПК. Часто у діловій сфері для швидкого вирішення робочих завдань потрібний обмін та передача файлів між телефонами у форматі exe. Тому закономірно постає питання, як запустити exe на Андроїд.

Що таке формат exe

Executable files або скорочено exe - виконуваний файл з машинними кодами. Він містить спеціальний код та сценарій для запуску програм. Андроїд має аналог даної програм apk. Незважаючи на це, досить часто виникає необхідність роботи з форматом ехе на телефоні. Але зробити це досить складно, тому що потрібне спеціальне ПЗ.

Файл exe

Працездатність файлів exe забезпечують:

  • дані для завантажувача файлів;
  • стартовий блок установки;
  • медіа-елементи, графічні ресурси програми;
  • листи, іконки програм.

Важливо! Під час відкриття файлу ехе починається автоматичне розпакування папок з диска або програми. Цей формат використовується для запуску різноманітних програм.

Чи можна запустити розширення exe на Андроїді

Як відкрити ZIP-файл на андроїді - всі способи розпакувати архів

Особливість програм з таким розширенням полягає в тому, що вони можуть конфліктувати з різними операційними системами, якщо були розроблені для певної OC. Але як відкрити exe-файл на Android, якщо він адаптований тільки для роботи на Windows. Звичайне завантаження неможливе. Це з тим, що з ехе зовсім інші характеристики. Але це не проблема, тому що існують різні варіанти запустити його.

Робота з форматом exe на Андроїд повинна вестися з дотриманням запобіжних заходів, тому що в ньому можуть міститися шкідливі віруси. Якщо його завантажили з ненадійного джерела або отримано від нового відправника, то не варто поспішати з його відкриттям. Спочатку потрібно провести для нього тест на наявність вірусів і якщо все гаразд, то з ним можна працювати.

Які є способи відкриття файлу exe на Android

Як змонтувати образ ISO у Windows 10 – способи відкрити файл Як відкрити файл ехе на Андроїді - це перше питання, що виникає у користувача, якому необхідно попрацювати з таким форматом. Багато хто не знає, чим відкрити exe-файл на Андроїді.

Це можна зробити за допомогою:

  • віддаленого доступу;
  • программы-эмулятора.

Для реалізації завдання необхідно встановити спеціальні додатки. Всі вони багатофункціональні і можуть застосовуватися для різних цілей.

Як відкрити за допомогою емуляторів

Емулятори застосовуються для імітації роботи ОС. Було створено кілька спеціальних стабільних утиліт, які мають свої особливості, але вони працюють за одним принципом. На девайс спочатку встановлюється емулятор, а потім на телефон завантажуються потрібні програми.

Bochs

Як відкрити ПДФ-файл на андроїді - опис усіх способів

На телефон треба скачати утиліту і запустити її. Після завантаження з'явиться BIOS. За допомогою провідника слід створити папку для зберігання exe-файлів. Їй надається ім'я «HDD».

На наступному етапі треба:

  1. Завантажити образ ОС у форматі IMG.
  2. Розархівувати встановлені на гаджет файли.
  3. На завершальному етапі відкрити файли exe.
  4. Запустити Bochs, перевірити на вкладці «Storage», щоб навпроти першого та третього пункту стояли галочки.
  5. В папці «HDD» запустити потрібні exe-файли.

Додаткова інформація. Додаток Bochs вважається найкращим емулятором. Працює стабільно і дозволяє запустити практично будь-яку програму, але працює повільно: при запуску об'ємний файл завантажуватиметься дуже довго.

Bochs для Android

ExaGear Windows Emulator

Додаток встановлюється на смартфон, витягується з архіву та запускається. З'явиться повідомлення про помилку. У розархівованій папці потрібно скопіювати com.eltechs.ed і вставити в папці Android/obb в каталозі sdcard. Підтвердити заміну та злиття. Потім активувати та запустити ExaGear та зайти до каталогу «sdcard», відкрити папку «Download» та перенести до неї файли exe. Потім з ними можна працювати і виконувати різні завдання.

DosBox

Вважається, що це найпростіший додаток, що добре працює. Сподобається любителям старих ігор на DOS. Програма DosBox лише запускає, але не встановлює програми. Це в свою чергу означає, що програма, що відкривається за допомогою цієї програми, повинна бути розпакована. Для цього треба завантажити архів з образів Windows та перенести wine-файл у корінь «sdcard».У кореневому каталозі «sdcard/Download» створити папку, в якій відкрити файли ехе.

Важливо! DosBox має великий недолік – програма може підтримувати обмежений список програм.

DosBox

QEMU

Додаток QEMU дозволяє відкривати ехе-файли тільки на старих версіях Андроїда. Але якщо воно підходить до ОС, то за його допомогою можна створити систему, як на ПК. На планшет потрібно встановити SDLapp.apk і завантажити SDL.zip, який розпакувати на корінь «sdcard». Потім слід завантажити образ ОС .img: з архіву скинути "С.img" на "sdcard" до папки "SDL". Після цього можна запустити програму. Для роботи на Android рекомендується використовувати Windows 95, найбільш адаптовану для смартфона. Вона має вбудовану екранну клавіатуру.

Як запустити exe-файли на пристрої Android через TeamViewer

Файл ехе через цю програму відкривається із застосуванням непрямого способу включення. Для цього віддаленого методу потрібен доступ до Інтернету, ПК із ключем доступу. Керування програмою здійснюється за допомогою сенсорного екрана. Необхідно завантажити програму QuickSupport, яка дозволить отримати доступ до смартфону.

TeamViewer

Додаткова інформація. TeamViewer – єдина програма сумісна з Android. Вона дозволяє буквально за лічені секунди підключитися до будь-якого пристрою.

Додаток має бути встановлений на ПК та на смартфоні, запущений на обох пристроях. На відміну від роботи з віддаленим доступом на ПК, на смартфоні жодних паролів не потрібно вводити. Достатньо просто підтвердити доступ до пристрою. Після з'єднання гаджетів можна починати роботу з файлами ехе.

Вибір способів як запустити exe на Android досить великий, але немає такого, який міг би забезпечити повний спектр всіх можливостей ПК. Крім того, жоден з емуляторів не здатний швидко виконувати команди через відсутність оптимізації під сенсорний екран.