Відключення синхронізації на Андроїді для контактів Google та між пристроями

Anonim

Як відключити синхронізацію на Андроїді - інструкція

У кожному сучасному телефоні незалежно від марки є функція синхронізації, яка викликає багато питань у власників смартфонів. По-перше, що це таке, а по-друге, як відключити синхронізацію на Андроїді? про все це у статті.

Що таке синхронізація на телефонах

Дуже часто люди не знають навіть 50% функціоналу свого телефону. А він може включати дуже корисні речі, наприклад, синхронізацію.Ця функція дозволяє об'єднати кілька пристроїв в один спільний поток. Завдяки їй інформація з телефону може швидко переноситися на комп'ютер без будь-яких зусиль. Також вона дозволяє "завантажувати" великий обсяг даних на спеціальні сервери. Наприклад, у телефоні накопичилося дуже багато контактів, які страшно втратити. У цьому випадку можна легко настроїти синхронізацію. На пристроях Андроїд, наприклад, Huawei або Асус функцію можна підключити через Google аккаунт. І тут всі дані завантажуються в «хмару». Увійти в нього можна з будь-якого пристрою, достатньо ввести логін, пароль від облікового запису облікового запису.

Синхронізація на телефонах

Зверніть увагу! Існує безліч сторонніх серверів, які надають можливість «зв'язати» кілька пристроїв. Деякі користувачі для надійності зберігають свою інформацію відразу на кількох серверах.

Як включити синхронізацію

Навіщо відключати резервне копіювання на Андроїді

Як вимкнути звук клавіатури на андроїді - докладна інструкція

Не можна однозначно відповісти, чи варто відключати резервне копіювання. Тут кожен вирішує собі, як йому буде зручніше. Звичайно, резервна копія дозволяє зберегти важливу інформацію у разі втрати телефону або видалення якихось даних. Однак серед найчастіших причин, чому користувачі відключають копіювання, виділяють такі пункти:

  • велике споживання трафіку. Кожне підключення до Інтернету буде створювати нові копії у хмарі. Через це можна спостерігати як телефон гальмує чи падає швидкість інтернету. Щоб зберегти мобільний трафік, у багатьох Андроїд-смартфонах можна прибрати можливість передачі даних по мобільному інтернету;
  • при створенні копій гаджет може швидше розряджатися;
  • Ніхто не дає 100% гарантії захисту даних користувача. Дуже часто можна спостерігати в інтернеті безліч «сливів», коли зірок зламують акаунти, крадучи особисті дані. Рекомендується встановлювати подвійний захист, а також вводити складні паролі.

Вимкнення синхронізації

Як прибрати синхронізацію з Google на Андроїд

Як вимкнути Алісу на Андроїді - детальна інструкція користувача

Незважаючи на те, що копіювання дуже корисне, іноді трапляються моменти, коли від нього краще відмовитися. Як вимкнути синхронізацію на Андроїді? Для цього достатньо зробити кілька простих дій:

  1. З пристрою необхідно зайти в налаштування, потім знайти розділ «Акаунти».
  2. Після того як відкриється нове вікно з'явиться інформація про поточний Google аккаунт.
  3. У розділі «Синхронізація» слід натиснути на ті розділи, які потрібно вимкнути. Щоб прибрати цю функцію повністю, потрібно зняти всі галочки у вікні.
  4. Далі необхідно вийти в основне меню налаштувань, щоб знайти інший розділ «Відновлення та скидання».
  5. Тут слід прибрати галочки біля «Резервування даних» та «Автовідновлення».

Зверніть увагу! Якщо потреба в Google акаунті відсутня, набагато простіше видалити його з пристрою, наприклад, з Алкателя.

Відключення тільки для контактів або повністю

Іноді трапляється «непередбачена» ситуація, коли власник смартфона випадково ввімкнув копіювання для контактів, а вони якимось чином об'єдналися або навіть віддалилися.Найчастіше людина відразу починає панікувати і запитувати, як відключити синхронізацію контактів на Андроїді?

Тут немає нічого складного:

  1. Необхідно відкрити налаштування, а потім знайти вікно «Акаунти».
  2. З усіх доступних серверів слід вибрати «Гугл», а потім прибрати галочки з усіх пунктів, наприклад, пункт синхронізація контактів.
  3. Після такої простої дії функція буде не доступна для вибраного сервера.

Але що робити, якщо синхронізація вимкнена, але контакти автоматично не відновлюються. Як повернути все назад? Тут уже інструкція трохи складніша, але все-таки можлива:

  1. Требу на комп'ютері відкрити пошту Gmail, а потім увійти до облікового запису, який був прив'язаний до пристрою.
  2. Зліва зверху під значком Gmail слід вибрати вікно «Контакти». Щоб це віконце відкрилося, достатньо натиснути на саму іконку Gmail.
  3. Потім з'явиться нове вікно, де будуть вказані всі контакти, які були синхронізовані. У розділі «Додатково» (він знаходиться трохи вище всього списку) потрібно знайти пункт «Відновлення». Відкриється спеціальне вікно, де можна буде вибрати, з якого моменту необхідно відновити дані. Зазвичай це проміжок від 10 хвилин до цілого місяця.
  4. Затем примусово синхронізувати контакти з пристроєм, а потім перезавантажити телефон.

Відновлення номерів

Зверніть увагу! Спочатку потрібно відновити номери телефонів, а потім тільки відключати синхронізацію.

Відмова від резервного копіювання

Щоб відключити резервне копіювання достатньо дотримуватися простої інструкції:

  1. Спершу відкрити установки телефону, а потім через розділ «Акаунти» вибрати необхідний Google аккаунт.
  2. Вимкнути автоматичну синхронізацію. У цьому випадку дані не будуть передаватися від одного пристрою до іншого після підключення до мережі Інтернет.
  3. Після того, як було обрано обліковий запис, перейдіть до вкладки «Налаштування синхронізації». Тут можна самостійно налаштувати всі необхідні дії, наприклад, увімкнути або вимкнути копіювання.

У такий спосіб можна відмовитися лише від системної синхронізації. Щоб вимкнути резервне копіювання ігор, програм або інших файлів, необхідно діяти інакше:

  1. У налаштуваннях знайти пункт «Про телефон».
  2. Після переходу до цієї вкладки з'явиться пункт «Резервне копіювання».
  3. У цьому пункті легко відключити цю функцію, просто натиснувши на перемикач у рядку «Завантажувати на Google Диск».

Щоб вимкнути копіювання фото, цю процедуру можна повторити в розділі «Фото». Також це можна зробити на сайті Google у розділі «Конфіденційність».

Як відновити контакти з комп'ютера

Як відключити синхронізацію на Андроїді між пристроями

Як відключити Т9 на андроїді - покрокова інструкція

У 2017 році на Windows 10 з'явилася можливість зв'язати телефон із комп'ютером. Це можна зробити не тільки з Андроїд пристроєм, наприклад, смартфоном Samsung, але і з айфоном.

Щоб вимкнути синхронізацію телефону з комп'ютером, необхідно на ПК відкрити меню «Пуск», а потім зайти до «Параметри». Далі треба вибрати іконку "Облікові записи", а після відкриття цієї вкладки зліва вибрати "Синхронізація параметрів". З правого боку слід у рядку «Параметри синхронізації» натиснути на повзунок, щоб вимкнути цю функцію. Після цього достатньо закрити всі програми, синхронізація телефону з комп'ютером буде відключена.

Синхронізація з різними пристроями

Незважаючи на всю корисність функції, іноді все-таки виникає необхідність заблокувати синхронізацію. Зробити це дуже просто, достатньо лише дотримуватися інструкцій.