Що таке переадресація дзвінків на телефоні і навіщо вона потрібна

Anonim

Переадресація дзвінка – така послуга має будь-який оператор мобільного зв'язку. Вона дозволяє не турбуватися про неприйняті дзвінки, коли абонент не може відповісти за своїм основним номером. Просто налаштовується перенаправлення на інший телефон, який наразі доступний абоненту.

Така можливість рятує в різних ситуаціях. Буває, що це єдина можливість відповісти на дзвінок близької людини. Допомагає вона у робочих справах – можна завжди залишатися на зв'язку зі своїми клієнтами та не пропускати жодного дзвінка через непередбачені обставини.

Що таке переадресація і як вона працює

Переадресація – це автоматичне перенаправлення дзвінка з одного телефону на інший. Послуга підключається через оператора – на сайті, за допомогою команд або за дзвінком на техпідтримку. Необхідно вказати номер, на який будуть переадресовуватися вхідні дзвінки, а також позначити умову, за якої спрацьовуватиме переадресація.

Навіть якщо телефон вимкнено або сім-карта в нього не вставлена, вхідний дзвінок все одно буде переведений на ту лінію, яку абонент вказав при підключенні послуги.Налаштувати переадресацію можна не лише на мобільний, а й на міський телефон. При цьому абонент може перебувати не тільки у своєму регіоні, а й у будь-якій точці світу, а переклад дзвінка направити на будь-який найближчий апарат.

Вартість послуги залежить від стільникового оператора та чинного тарифу. Вона буває безкоштовною або із щоденною абонентською платою. Окремо оплачуються вхідні дзвінки в міжнародному роумінгу.

Види переадресації

Можливість автоматично перекладати дзвінок можна налаштувати на певні умови. Від цього залежить і тип переадресації:

  • Безумовна. Це означає, що всі вхідні дзвінки переадресовані на інший номер.
  • За зайнятістю. Означає переклад дзвінків тільки у випадку, якщо номер зайнятий.
  • Якщо немає відповіді. Увімкнено переклад дзвінка, коли абонент не бере слухавку. Можна самостійно налаштувати час очікування, тобто через скільки секунд дзвінок буде перенаправлятися на іншу лінію.
  • Якщо недоступний. Діє, коли телефон вимкнено або абонент знаходиться поза зоною дії мобільної мережі.

Умовний і безумовний різновиди застосовуються в різних ситуаціях. Кожен із них корисний у певних обставинах. Абонент може змінювати налаштування на свій розсуд у будь-який момент.

У яких випадках потрібна переадресація

Наприклад, начальник відділу їде у відпустку, але хоче залишатися в курсі всіх справ на роботі. Він ставить переадресацію на свій робочий номер і отримує всі дзвінки від клієнтів та партнерів на свій особистий номер.

Або навпаки. Співробітник не хоче, щоб його турбували зі службових питань під час відпочинку за кордоном. Він налаштовує на своєму номері переадресацію на телефон свого заступника, щоб під час відсутності всі питання з клієнтами вирішував він.

Якщо абонент використовує не одну, а дві або кілька сім-карт, то переадресація допоможе завжди залишатися на зв'язку. Незалежно від того, який номер зараз використовується, усі зможуть додзвонитись. З цією послугою не потрібно турбуватися про неприйняті дзвінки. І тут налаштовується четвертий вид переадресації – «коли недоступний».

Перенаправлення дзвінків можна налаштувати навіть не маючи під рукою свого телефону.Для цього зателефонуйте оператору з будь-якого телефону, який ви знайдете поблизу і попросіть встановити переадресацію на своєму номері. Потрібно назвати йому паспортні дані та кодове слово. Ця можливість зручна в тому випадку, якщо абонент забув телефон вдома, але потрібно терміново прийняти дзвінок.

Як підключити

Абоненти можуть підключатися в особистому кабінеті на офіційному сайті або в мобільній пропозиції. Така можливість надається всіма операторами зв'язку.

Окрім цього, є короткі команди, які дозволяють швидко підключити послугу з телефону без виходу в інтернет:

  • Білайн – наберіть запит 110031 або зателефонуйте за номером 0674 09 031.
  • Мегафон – 21номер для перенаправлення виклику.
  • МТС – 11140.
  • Теле2 – 21номер, на який перекладати дзвінки.

Ці команди працюють на підключення безумовної переадресації. Після їх надсилання всі вхідні дзвінки будуть переводитись на вказаний номер. Окремі запити для кожного виду послуги можна знайти на сайті оператора.

Як відключити

Запити для відключення будь-яких перекладів дзвінка:

  • Білайн – 002.
  • Мегафон – 002.
  • МТС – 61.
  • Теле2 – 002.

Також для відключення можна скористатися особистим кабінетом. Якщо самостійно впоратися не вдається, зверніться за телефоном гарячої лінії свого оператора або до офісу (з паспортом).

Не забудьте вимкнути переведення дзвінків на інший номер, коли послуга стає непотрібною. Вартість вихідного дзвінка на переадресований номер дорожча, ніж звичайний. Ціни слід уточнювати у свого оператора. Тарифікація розписана на сайті в розділі опису послуги.