Як перенести контакти з телефону на сім-карту на Андроїді

Anonim

Контакти можуть зберігатися у трьох місцях – в облікових записах, телефонної книги та SIM-картці. Останній варіант найменш переважний у зв'язку з обмеженнями на кількість записів та додаткових полів. Тим не менш, багато людей зберігають номери саме там. У цьому огляді ми розберемося, як перенести контакти з телефону на СІМ-карту штатними та сторонніми засобами.

Для чого копіювати контакти на сімку

Копіювання контактів на SIM-карту для користувачів смартфонів не має особливого сенсу. Простіше зберігати їх у Google-акаунті або iCloud. У цих джерелах зберігаються не тільки номери та імена користувачів – сюди можна записати додаткові номери, вказати місце роботи та адресу електронної пошти, присвоїти нік, прописати день народження, внести примітки.Також є завдання зображень. Все це зберігається на віддалених серверах і періодичних синхронізується.

На СІМ-карті зберігається обмежена кількість записів – від 100 до 250 шт, залежно від оператора та року випуску. всього два поля – номер телефону та ім'я абонента. Причому кількість символів в імені теж обмежена, вписати сюди ПІБ не вийде. Не можна задати і додаткові поля – це реалізовано в телефонній книзі або при зберіганні контактів в облікових записах Google та iCloud.

Копіювання контактів на СІМ-карту проводиться:

  • Для створення резервної копії телефонних номерів – вони зберігаються в обмеженому форматі, лише ім'я та номер телефону;
  • Для перенесення номерів з одного телефону (не смартфона) до іншого – це один із найпростіших способів, що не вимагає використання спеціального програмного забезпечення;
  • При переході зі смартфона на телефон – коли набридло користуватися смартфоном і захотілося простішу трубку (така тенденція дійсно є);
  • З метою безпеки – деякі люди не довіряють сервісам зберігання контактів, воліючи зберігати їх старим дідівським способом (на SIM-карті).

Резервне копіювання через SIM-карту має сенс лише за обмеженої кількості номерів – не більше 230-250 шт, залежно від типу сімки. Найпростіше використовувати для цього спеціальні програми, які зберігають телефонну книгу на комп'ютері або в хмарному сховищі. Це ж стосується переносу записов.

Як перенести контакти з телефону на СІМ-карту

Переходимо до практики – спробуємо розібратися, як перекинути контакти на смартфонах з операційними системами Android та iOS. Інструкції прості та не викликають запитань навіть у непросунутих користувачів.Що стосується простих телефонів, то там використовуються стандартні процедури копіювання, реалізовані в телефонній книжці.

На Андроїді

Андроїд у плані нашого завдання універсальний, будь то Samsung, Xiaomi, Nokia, HTC або Sony. Майже у будь-якій стандартній «дзвонилці» представлений повний набір інструментів для роботи з контактами. Як приклад візьмемо трубку від Xiaomi та заглянемо в меню «Імпорт та експорт» – воно представлене на скріншоті. Тут представлено кілька напрямків копіювання:

  • Експорт у пам'ять телефону – формується файл .vcf із записами. Згодом його можна імпортувати до будь-якого пристрою. Це повноцінна резервна копія, нехай і з обмеженою кількістю полів;
  • Імпорт із SIM-карток – з однієї або двох, залежно від моделі смартфона;
  • Надіслати контакти – надсилає записи поштою або в соціальні мережі, також підтримується відправка через Bluetooth та SMS;
  • Експорт на SIM-карту – той самий пункт, що нам потрібен.

Щоб скопіювати контакти з телефону на SIM-карту, виберіть «Експорт на SIM-карту» і позначте експортовані записи, натисніть ОК і дочекайтеся завершення операції (займає кілька секунд).

Якщо базової функції експорту у стандартній «дзвонилці» не передбачено, встановіть альтернативну програму з функцією копіювання записів. Також можна скористатися програмою "Copy to SIM Card". Воно важить лише 1, 3 Мб, повністю вирішуючи поставлене завдання:

  • Встановіть програму з Google Play;
  • Дозвольте доступ до телефонної книги;
  • Позначте потрібні контакти або всі відразу;
  • Виберіть у меню пункт «Copy selected to SIM».

Також тут передбачені функції видалення зазначених чи всіх контактів із сімки.

На айфоні

На смартфонах Apple iPhone доступна лише зворотна операція – копіювання телефонної книги з SIM-карти в пристрій. вигадувати методи обходу. Їх два – копіювання через Google Контакти і копіювання через файл .vcf. Зустрічайте покрокові інструкції.

Практично всі телефони, за винятком найпростіших, «розуміють» файли формату .vcf – це файли записів телефонної книги, що передаються через Bluetooth та SMS (та інші канали). Наше завдання – створити файл із резервною копією за допомогою програми My Contact Backup для iOS. Встановіть програму, запустіть її та дозвольте доступ до телефонної книжки, натисніть кнопку «Backup». Програма сформує файл для надсилання на інший пристрій - наприклад, за допомогою електронної пошти.

Останнє завдання – завантажити файл у телефон у будь-який спосіб, наприклад, через кабель або ту саму налаштовану пошту (якщо в телефоні є відповідний клієнт).Запускаємо файл і дозволяємо копіювати контакти в пам'ять телефону – звідси ми скопіюємо записи на SIM-карту. Спосіб трудомісткий, але робочий.

Другий спосіб передбачає використання Gmail:

  • Пропишіть в iPhone обліковий запис Gmail і активуйте перемикач «Контакти»;
  • Дочекайте завершення синхронізації телефонної книги;
  • Візьміть Android-смартфон із цим же обліковим записом та скопіюйте отримані записи (вони завантажаться автоматично) до SIM-картки.

Це два робочі способи перенесення контактів з Айфон на СІМ-карту.

Важливі моменти

Скопіювавши телефонну книгу на СІМ-карту, користувачі дивуються її дивному вигляду - вона обрізана і без зайвих даних. І це нормально, адже сімка не зберігає нічого, крім імені та номера телефону. Довгі імена обрізаються, зайві поля видаляються.Якщо одній людині відповідають два номери (наприклад, робочий та мобільний), то на виході вийдуть два контакти з одним ім'ям, але різними номерами. Це все? що потрібно пам'ятати при копіюванні телефонної книжки на СІМ-карту.