Відключення функції Окей

Anonim

Як відключити Окей Гугл на андроїд - вимкнення голосового помічника

Голосовий помічник Окей Гугл спрощує процес пошуку потрібної інформації в мережі Інтернет. З його допомогою можна не набирати текст, а робити запити, намовивши їх у мікрофон. Але іноді представлена ​​функція смартфона викликає труднощі у використанні. У такому випадку виникає питання, як відключити Окей Гугл на андроїд-пристрої і чи можна здійснити процедуру самостійно. Примітно, що все це можна зробити самому і швидко, якщо слідувати далі поданій інструкції.

Що це таке

Перш ніж розбиратися, як відключити самостійно ОК Google на андроїді, необхідно зрозуміти всі переваги функціоналу. Це допоможе визначитися, а чи варто відмовлятися від нього зовсім.

Активна функція Окей Гугл

Окей Google на Android - це функція голосового керування. Діє лише на смартфонах, допомагає вирішити більшість завдань без рук, а лише за допомогою голосу. За допомогою представленого помічника можна працювати з програмами мобільного пристрою, робити пошукові запити в Інтернеті та телефоні, включати музику, фільми, запускати програми. Окей Гугл корисний у стандартному функціоналі - поставити будильник, написати повідомлення, здійснити набір телефону наявного контакту в базі, відключати звук пристрою або вимикати мобільний телефон в цілому.

Представлену функцію можна завантажити через Гугл Плей або зовсім відмовитися від витівки, якщо власник не має складнощів у пошуку інформації або керуванні смартфоном.

Окей Гугл рекомендується використовувати людям, які погано бачать, або їх пальці погано працюють внаслідок будь-якого захворювання. Сенсорний екран смартфона вимагає концентрації та чітких рухів, тому часто у багатьох зі слабкою дрібною моторикою виникають проблеми в керуванні таким телефоном. Вирішити проблему може саме голосове управління.

Скачування програми з Google Плей

Для використання функції досить просто відкрити Google і сказати потрібну команду для виконання. Не потрібно натискати на мікрофон спеціально, щоб пристрій запам'ятав прохання.

Для чого використовується додаток

Як увімкнути Окей Гугл на Андроїді - активація помічника

Часто власники мобільного пристрою обмежуються лише пошуком інформації в Інтернеті. Однак при детальному вивченні можливостей формується наступний список:

  • можна задавати будь-які команди системі андроїд. У цьому випадку маються на увазі стандартні функції користування телефоном - вимкнення, пошук контакту/набір номера, пошук контакту для повідомлення/диктування тексту для надсилання повідомлення та ін. За допомогою ОК Google можна ставити будильник, запускати секундомір, користуватися калькулятором та іншими стандартними програмами;
  • можна здійснювати пошук інформації в Інтернеті. Для цього також скористайтеся браузером Google;
  • надається можливість прослуховування знайденої інформації у вигляді аудіоповідомлення. Наведені функції допоможуть вирішити проблему використання телефону людям з поганим зором, але добрим слухом;
  • управління додатком та сервісами мобільного пристрою. Окей Гугл діє і в програмах, завантажених додатково.

До уваги! Внаслідок широкого попиту та зростаючої зручності використання функції все більше програм активує її в програмному забезпеченні.У всіх сервісах помічник працює російською мовою. Програми, активні для використання в усьому світі, часто надають можливість змінити мову в налаштуваннях.

Використання Окей Гугл можливе будь-якою мовою

Чому доводиться відключати

Як видалити карту з Google плей - способи відключити від акаунту

Незважаючи на величезні переваги застосування наведеної функції, більшість власників смартфонів запитують, як вимкнути програму. Прибрати помічника багато хто бажає з різних причин:

  • Після завантаження програми телефон став повільно працювати, а іноді і зовсім відмовляється відкривати програми та сервіси. Подібна неприємність трапляється часто, що найчастіше характеризується надмірним завантаженням оперативної пам'яті мобільного пристрою. Можливо, для початку варто просто очистити кеш-пам'ять, позбавити систему сміття у вигляді системних файлів.Якщо це не допоможе, розпочати усунення проблеми через видалення сервісу;
  • батьки намагаються не допускати використання сервісу дітям, тому на їх телефонах його потрібно прибрати. Дії пояснюються побоюваннями батьків, оскільки дитина може випадково відкрити непотрібну йому інформацію, а також отримати відомості, недоступні для неповнолітніх;
  • відбувається випадкове керування телефоном. Власник не використовував сервіс, але натискання кнопки на сенсорному екрані призводить до активації функціоналу. В результаті система дає інформацію або випадково керує смартфоном, коли цього не потрібно. Складність полягає в тому, що подібне відбувається часто, тому виникає необхідність усунути асистента.

Вимкнення голосового управління

Швидкий запуск Windows 10 та вимкнення: як вимкнути

Вимкнення сервісу може відбуватися двома способами, все залежить від варіанта установки.Перший полягає у простому видаленні програми. Використовується він у тому випадку, якщо його завантажували з Google Плей спеціально. Для цього необхідно просто знайти в папці "Додатки" потрібний сервіс, натиснути на нього і не відпускати, доки не з'явиться допоміжне вікно для вибору наступних дій. Потрібно вибрати "Видалити" або значок у вигляді кошика. Таким чином програма буде видалена і більше не потурбує власника.

Відкриття функції Окей Гугл

Важливо! У завершенні операції рекомендується почистити кеш-пам'ять на мобільному пристрої, щоб система працювала без збоїв.

Другий спосіб відключення використовується в тому випадку, коли сервіс активований програмним забезпеченням за замовчуванням, це встановлено виробником.

Вибір голосового введення в налаштуваннях додатків

Для проведення операції необхідно виконати такі дії:

  1. Відкрити в телефоні папку «Налаштування».
  2. Прокрутити список і знайти «Додатки».
  3. Відкриється список усіх програм, встановлених на телефоні. Сервісу Google тут не буде. Його знаходять у меню, яке розміщено у правому верхньому кутку та представлене у вигляді значка шестерні.
  4. Буде відкрито вкладку для настроювання програм, встановлених виробником. Вибрати пункт «Помічник та голосове введення».
  5. Вибрати верхній пункт «Помічник».
  6. Відкриється форма, в якій будуть перераховані всі сервіси, що використовуються на смартфоні та допомагають власнику в користуванні телефоном. Необхідно вибрати «Ні», щоб вимкнути всі програми.

Відключення помічників

Зверніть увагу! Представлені дії призводять до повного відключення всіх помічників. Якщо на телефоні є додаткові та допоміжні послуги, ними також неможливо буде користуватися. Тому перед прийняттям рішення слід уважно подумати, а чи варто відмовлятися від голосового управління, якщо він надалі призведе до повного анулювання інших додатків.

Чому не відключається асистент голосового управління

Користувачі андроїда найчастіше стикаються зі складнощами у відключенні голосового асистента. Наведені вище інструкції не призводять до належного результату, тому виникає необхідність діяти інакше. Найчастіше причина полягає у збої програмного забезпечення – система дала помилку, тому мобільний пристрій не працює у заданому режимі. Загальні порушення в роботі найчастіше виявляються й іншими проблемами - немає реакції сенсора на дії рук, більшість програм не включається, система виводить номер помилки, але додаткові дії щодо її усунення не призводять до усунення проблеми.

Очищення кеш-пам'яті

Якщо представлені складнощі виникли, необхідно скористатися одним з можливих варіантів їх усунення:

  • очистити кеш-пам'ять, для чого рекомендується з Google Плей скачати будь-який відповідний додаток. Це можуть бути CCleaner, APP CACHE Cleaner та інші програми;
  • скинути всі налаштування до заводських. Найчастіше до цього способу вдаються вкрай рідко, оскільки він загрожує складнощами в подальшому використанні смартфона. Для скидання налаштувань необхідно вибрати в папці «Налаштування» «Копіювання та відновлення», а потім підтвердити свої дії кнопкою «Скинути всі налаштування». У цьому випадку власник отримає чистий мобільний пристрій - внутрішню пам'ять буде очищено, а значить, проблема зникне;
  • звернутися до сервісного центру до фахівця. Йому достатньо пояснити проблему, і він видалить додаток Окей Гугл, виявивши причину, чому раніше власник не зробив подібне самостійно.

Основна причина неможливості видалення програми полягає в тому, що власник неправильно керує процесом. Іноді намагаються видалити програму, яка відображається на екрані. Якщо Окей Гугл закладено виробником, то його прибрати неможливо. Потрібно зайти в налаштування смартфона та здійснити задумане.

Голосове управління зручне, а іноді і необхідне додаток. Але не завжди він підходить власнику мобільного пристрою. Мимовільна активація сервісу нерідко викликає гнів і марнування часу на користування смартфоном, пошук потрібної інформації. Тому за відсутності необхідності краще відмовитися від подальшого його застосування.