Підписка Білайн 9855: що це

Anonim

«Ви активували підписку на номері 9855, абон. плата 30 руб. на 1 день». Люди дивуються, коли до них на телефон приходить СМС із таким змістом. Жодних послуг вони не підключали, тоді звідки взялася активація передплати? Абоненти звинувачують у несумлінності оператора Білайн.

Насправді ці підписки поширюються через мобільний клік або натискання на push-сповіщення. Якщо абонент заходив на один із сайтів компанії-постачальника послуг, то велика ймовірність замовлення платного контенту з номера.

Що за підписка 9855

Це послуга від компанії ТОВ «РГК-ПРОДАКШЕН» - постачальника контенту та партнера Білайн. Ресурси компанії мають розважальний характер. Сайти містять онлайн-ігри, музику, відео, фільми та контент «18+». Користувачеві достатньо лише натиснути на «Ок» або «Прийняти», щоб стати власником непотрібної передплати за 30 рублів на день.

Як відключити

Відмовитися від послуги можна через інтернет – на сайті оператора. Також є команди для відправки СМС. Якщо самостійні способи не підходять

Особистий кабінет

Для цього використовується офіційний сайт Білайна. Для відключення потрібно зробити всього 3 кроки.

  1. Зайдіть до особистого кабінету та авторизуйтесь.
  2. Виберіть пункт меню «Підключені послуги».
  3. Перейдіть на вкладку «Сервіси».

Тут зібрані всі платні підписки, не пов'язані з мобільним зв'язком. Знайдіть 9855 і натисніть кнопку-повзунок для деактивації. Якщо в цьому списку є ще послуги з коротких номерів, видаляйте їх також.

Прикладна програма

У програмі «Мій Білайн» немає можливості переглядати та видаляти платні сервіси. Тут вказані лише послуги від Білайна, пов'язані зі стільниковим зв'язком або додатковими можливостями. Підписки контент-провайдерів можна знайти тільки в особистому кабінеті на сайті.

USSD-запит

Щоб переконатися, що на номері дійсно є передплата, наберіть команду 11009. У відповідь прийде СМС зі списком платних послуг та способом їх відключення.

Такого результату можна досягти через мобільне меню. Наберіть 111. На екрані з'явиться список дій. Виберіть по черзі пункти:

  1. «Мій Білайн».
  2. "Мої дані".
  3. «Мої послуги».

Список підключень прийде за СМС.

Через команду 1105062 підключається послуга «Контроль витрат». Це створення спеціального рахунку на оплату підписок. Якщо на ньому немає грошей, то з основного рахунку теж нічого не спишеться, оскільки встановлюється заборона. Оператор надає цю послугу контролю батьками дитячих номерів – вони можуть випадково активувати платний контент. Але підключати її може будь-хто. Послуга безкоштовна.

СМС-повідомлення

Підписка Білайн відключається через СМС. Для цього потрібно зробити таке:

  1. Відкрийте нове повідомлення.
  2. Напишіть команду «Стоп81» у тексті листа.
  3. Відправте на номер 9855.

Затем прийде СМС у відповідь про деактивацію послуги.

Дзвінок або візит до офісу

Якщо самостійно не вдається впоратися з підпискою, зателефонуйте оператору. Він попросить продиктувати паспортні дані - тільки після цього фахівець зможе допомогти видалити сервіси. Всі зміни через техпідтримку доступні лише офіційному власнику сім-картки.

Безкоштовний телефон для обслуговування клієнтів – 0611. Спочатку доведеться поговорити з роботом – його потрібно попросити переключити на спеціаліста.

Доступ до послуг абонентів є і у працівників офісу Білайн. Візьміть із собою паспорт. Попросіть менеджера видалити передплату 9855. Він може перевірити й інші платні сервіси – якщо такі є, відмовтеся від них теж, щоб не втрачати свої гроші.

Як повернути гроші за передплату

Оскільки послуга підключається через мобільний клік, то повернути гроші складно.Абонент весь сам натиснув на рекламний банер або перейшов на посилання, натиснув на кнопку «Так/Прийняти». Цим оперує компанія «РГК-ПРОДАКШЕН», якій належить сервіс – замовлення контенту було здійснено за бажанням користувача.

Для цього потрібно написати претензію до служби підтримки Білайн з вимогою повернути гроші або надіслати відмову, завірену керівником. Також надішліть такий самий лист до «РГК-ПРОДАКШЕН». Їхня електронна адреса. Не зайвим буде поспілкуватися наживо з представниками контент-провайдера за номером 8 800-777-32-39.

Які ще передплати варто відключити

Білайн має багато партнерів, які надають подібні непотрібні послуги. Їхній сервіс позиціонується як доступ до унікального контенту, який насправді можна легко знайти в інтернеті безкоштовно. По суті, абонент платить за пустушку по 30 рублів на день.

З цих номерів найчастіше надходять повідомлення з платним контентом:

  • 9925
  • 9954
  • 9953
  • 9868
  • 5591

Як тільки ви помітили зникнення грошей з рахунку, перевірте вкладку «Сервіси» в особистому кабінеті або замовте деталізацію витрат. Якщо ви знайдете підписку на короткий номер – негайно позбавтеся її.

Щоб уникнути повторного підключення, будьте обережні. Не відповідайте на повідомлення з коротких номерів та не натискайте на кнопки. Намагайтеся не відвідувати сумнівні сайти, не переходьте по рекламних посиланнях і не клацайте на банери в рекламних сітках на сайті – найчастіше вони ведуть саме на такі шахрайські ресурси.

Чим швидше ви помітите наявність передплати, тим більше грошей збережете. Скористайтеся одним із наведених способів та відключіть непотрібний сервіс. Щоб не платити більше за повітря, підключіть «Контроль витрат».Перевірте смартфон на віруси – шкідливі програми також можуть підключати користувачів без їх відома до платних сервісів.