Як подивитися баланс рахунку Ростелеком через особистий кабінет

Anonim

Щоб перевірити баланс особового рахунку Ростелеком, скористайтесь зручними сервісами через комп'ютер або смартфон. Коли немає доступу до Інтернету, то можна зв'язатися з оператором по телефону та дізнатися у нього свій баланс. Якщо виникла заборгованість, вона виводиться на екрані під час оплати – через банкомат чи інтернет-банкінг.

Вчасно перевіряйте свій рахунок. Це допоможе уникнути блокування виходу до мережі. Тоді доведеться шукати способи поповнення рахунку офлайн, а вони вимагають більше часу.

Узнаємо номер особового рахунку

За цим номером абонент може увійти до свого особистого кабінету на сайті оператора. Там зібрано всю інформацію щодо послуг, які у нього підключені. Лицьовий рахунок завжди пишеться у договорі під час його оформлення. Тому не втрачайте та не викидайте його – це важливий документ. Крім того, там міститься пароль та кодове слово.

Якщо доступу до договору немає, можна дізнатися іншими способами:

  • Зателефонувати до служби підтримки.
  • Відправитися в офіс.
  • Звернутися до чату зі спеціалістом на сайті або в месенджері.

Якщо залучається допомога оператора – по телефону або особисто, то обов'язково знадобиться паспорт. Лицьовий рахунок відновлюється лише на прохання клієнта, на якого оформлений договір.

Як перевірити баланс рахунку

Найбільше можливостей для перевірки рахунку дають онлайн-сервіси – особистий кабінет та мобільний додаток. Тут можна подивитися баланс, сплатити різними способами, змінити налаштування, додати нові послуги.

Для інтернету, ТБ та домашнього телефону є й інші способи перевірки, крім особистого кабінету. Вони не такі зручні, але якщо немає доступу до мережі, можуть стати в нагоді.

В особистому кабінеті

Щоб перевірити баланс:

  • Зайдіть в Єдиний особистий кабінет Ростелекому. Туди можна потрапити із офіційного сайту. Для цього натисніть кнопку «Особисті кабінети» у правому кутку сторінки. У меню виберіть перший варіант. Або просто пройдіть на адресу lk.rt.ru.
  • У вікні авторизації введіть свій особовий рахунок, номер телефону або e-mail, у полі нижче – пароль.
  • На головній сторінці особистого кабінету відразу видно інформацію щодо балансу – нікуди натискати не потрібно.
  • Якщо до ЛК прив'язано кілька рахунків Ростелекому (мобільний зв'язок, інтернет, телефонія, ТБ), вони будуть описані в різних розділах – можна відразу перевірити баланс на кожному з них.

Під сумою є дві кнопки – «Оплатити» та «Керувати рахунком». При натисканні на першу відкривається форма для оплати, причому тут можна сплатити одну послугу, кілька або всі, прив'язані до особистого кабінету. Для цього виставте суму поповнення та виділіть галочками ті рахунки, що потрібно сплатити.

Кнопка «Керувати рахунком» теж веде на оплату, також тут можна перевірити, яким чином розраховується абонентська плата, скільки коштує оренда встановленого обладнання, змінити налаштування або видалити свій рахунок з ЛК.

У мобільному додатку

У додатку «Мій Ростелеком» той самий інтерфейс, як у повноекранному особистому кабінеті. Завантажте програму в Google Play або AppStore. Відкрийте програму. Для входу використовуються ті самі дані, як на сайті.

Після авторизації відкривається головна сторінка. Тут показаний баланс за кожним рахунком. Щоб поповнити, натисніть кнопку «Оплатити». Щоб переглянути історію платежів та зміни налаштувань, натисніть «Інфо».

За допомогою служби підтримки

Дізнатися про свій баланс можна через сервіс підтримки клієнтів. Це не найшвидший спосіб, але він рятує, якщо немає доступу в інтернет. Потрібно зателефонувати за номером 88001000800. Після з'єднання уважно слухайте автоінформатора і натискайте на потрібні цифри. Зв'язуватися з живим оператором необов'язково, інформацію можна дізнатись у робота. Для цього вибирайте відповідні варіанти відповідей:

  • Питання щодо діючих послуг – 1.
  • Розділ фінансів – 1.
  • Вибираємо, за якою послугою потрібна інформація. Робот продиктує номер рахунку. Якщо для нього – тиснемо 1, якщо ні – слухаємо далі.
  • Дізнатися поточний баланс – 2.

Автоинформатор продиктує стан рахунку зараз.

Якщо все ж таки потрібна допомога фахівця, слідуйте подальшим підказкам робота. Оператор попросить назвати номер особового рахунку або адресу підключення, а також П.І.Б., на кого оформлено договір. Тільки після того, як він переконається, що телефонує власник рахунку, він надасть інформацію щодо балансу.

За допомогою автонагадування

Якщо баланс пішов у мінус, то на телефон надійде дзвінок від автовідповідача. Він нагадає про прострочений платеж і повідомить суму, яку потрібно зробити для розблокування. Нагадування про платеж із зазначенням потрібної суми прийде до СМС або на електронну пошту.

За допомогою інтернет-банкінгу

Перевірити заборгованість можна не тільки на сайті Ростелеком, але і в онлайн-сервісі банку.Це особливо зручно для тих абонентів, які таким чином платять за послуги оператора. Але побачити тут можна лише суму боргу – якщо прострочено час списання абонентської плати та на балансі мінус.

На прикладі Ощадбанк Онлайн:

  • Вибираємо розділ «Перекази та платежі».
  • Спускаємося до категорії «Оплата покупок та послуг».
  • Вибираємо потрібну послугу.

У списку вибираємо Ростелеком.

  • Вибираємо картку для списання та пишемо номер рахунку.
  • Натискаємо «Продовжити».

З'являється форма з реквізитами платежу. Якщо є заборгованість, її буде виведено наприкінці цього списку. Якщо її немає, то абоненту не буде запропоновано внесення жодних сум.

У банкоматі

У банкоматах Ощадбанку можна дізнатися баланс у розділі оплати. Для цього:

  1. Вставте карту.
  2. Відкрийте на екрані категорію «Оплата послуг».
  3. Тут виберіть потрібний пункт – інтернет, телефонія, мобільний зв'язок.
  4. Натисніть на значок Ростелекома.
  5. Введіть номер.
  6. На екрані у формі оплати з'явиться борг – необхідна сума для поповнення.

Тут відразу можна поповнити баланс – ввести потрібну суму і натиснути «Оплатити».

В офісі

Якщо зручніше особисто прийти в офіс компанії, то не забудьте взяти паспорт. Оператор перевірить дані та озвучить інформацію на прохання абонента. Для цього договір обов'язково має бути оформлений на ту людину, яка звертається до офісу.

Отже, найзручніший і найшвидший спосіб перевірити баланс – особистий кабінет. Поважно, повноекранна версія або мобільна, у них однотипний інтерфейс. Додайте до сервісу всі свої послуги Ростелеком, якщо користуєтесь кількома. У цьому випадку можна бачити інформацію по всіх сторінках.

Якщо оплата вчасно не пройшла і інтернет заблокували, то зверніться за допомогою до фахівців. Або внесіть суму абонентської плати через термінал, щоб продовжити користуватися послугами.