Як відновити пароль та логін від особистого кабінету Ростелеком

Anonim

Щоб дізнатися логін та пароль від особистого кабінету Ростелеком, потрібно звернутися за допомогою до служби підтримки оператора. Можна знайти вихід самостійно через онлайн-сервіси.

Увійти до кабінету можна за особовим рахунком, номером телефону або імейлом. Але в будь-якому з цих випадків потрібен пароль.

Якщо абонент забув свої дані, то він не зможе увійти в особистий кабінет ні на сайті, ні в додатку. А це означає, що йому буде недоступне самостійне керування своїми послугами через інтернет.Тому так важливо пам'ятати свій пароль, логін і кодове слово, а краще їх записувати в надійне місце.

Де можна дізнатися логін і пароль

Найпростіший спосіб дізнатися дані для входу – подивитися їх у документах. Вони завжди вказуються під час оформлення послуг від оператора. Але якщо немає договору, то доведеться відновлювати дані самостійно або за допомогою фахівців технічної підтримки.

Як відновити логін та пароль

Якщо абонент забув пароль для входу, він може сам відновити його – за допомогою своїх контактних даних. Під час реєстрації він залишав телефон чи e-mail. Саме вони допоможуть отримати пароль.

Коли забуті всі дані для авторизації, то в такій ситуації врятують лише представники компанії – консультанти в call-центрі, чатах підтримки та в офісах.

Через особистий кабінет

Тут можна дізнатися свій пароль, зробивши всього кілька кроків:

  1. Зайдіть на сайт lk.rt.ru.
  2. При вході до Єдиного кабінету відкривається вікно авторизації.
  3. Тут є кнопка «Відновити пароль». Натисніть її.
  4. Відкриється сторінка, де абоненту пропонується вибрати варіант отримання пароля – через СМС або через електронну пошту. Виберіть те, що зручніше.

Після цього пароль прийде за обраною адресою. Його можна використовувати для входу в особистий кабінет, а потім у налаштуваннях змінити, якщо є така необхідність.

Через зворотний зв'язок на сайті

На офіційному сайті можна зв'язатися з консультантами. У верхньому меню виберіть пункт «Допомога».

Тут абоненту надається кілька варіантів, як він може отримати відповідь фахівця.

Потрапити в онлайн-чат можна тільки з особистого кабінету та програми. Але якщо немає даних для входу в систему, цей варіант не підходить. Є три інші способи:

Вибираємо e-mail. Відкриється форма заявки. Тут заповнюємо всі рядки і в полі для тексту пишемо прохання відновити пароль і логін від особистого кабінету.

Вибираємо Соцмережі. Після натискання на цей варіант відкривається сторінка з вибором спільнот Ростелеком. Натискаємо на ту, в якій є обліковий запис і пишемо повідомлення.

Вибираємо Viber. Користувачі цього месенджера можуть написати повідомлення до служби підтримки Ростелеком.

Все ці варіанти – не найшвидші відновлення пароля чи логіна, оскільки потрібно чекати відповіді від оператора. Але якщо з якоїсь причини вони зручніші для абонента, то варто ними скористатися.

Відновлення у додатку

Як і в особистому кабінеті на сайті, в мобільному додатку можна відновити пароль. Для цього потрібно знати контактні дані, прив'язані до облікового запису. Ось що потрібно зробити:

  • Скачайте «Мій Ростелеком» у Google Play або AppStore.
  • Відкрийте програму.
  • Натисніть на кнопку «Увійти».
  • Далі – «Забули пароль».

Відкриється рядок, у якому напишіть номер телефону, логін або e-mail.

Після цього пароль прийде в СМС або електронною поштою – залежно від обраного способу відновлення. Вводьте дані, які вказували під час оформлення своєї послуги. Якщо вказаний номер телефону або Email не співпаде зі збереженим у системі, відновити пароль не вийде.

Дзвінок у службу підтримки

Якщо абонент користується мобільним зв'язком Ростелеком, то дзвонити потрібно на номер 8 800 181 1888. Для користувачів домашнього інтернету та телефонії створена гаряча лінія 8 800 1000 800. Якщо в Єдиному кабінеті можна прив'язати кілька рахунків, то дзвінок на будь-який із номерів техпідтримки.

Після з'єднання абонент почує автоінформатора. Натискайте цифри на телефоні, які відповідають його підказкам. Коли дістанетеся до живого оператора, попросіть відновити доступ до особистого кабінету.

Коли фахівець переконається, що дзвонить власник особового рахунку, він надішле пароль та логін у СМС.

У офісі компанії

Отримати свої дані для входу в ЛК можна при особистому відвідуванні офісу Ростелеком. Не забудьте взяти із собою паспорт. Оператор перевірить дані та видасть логін та пароль для входу в особистий кабінет.

Тут можна отримати багато іншої важливої ​​інформації за своїм тарифом, підібрати вигідніші пропозиції або підключити додаткові послуги.

Альтернативний варіант

Авторизуватися можна через свій профіль у соціальних мережах. Відкрийте сторінку входу до кабінету. У формі для заповнення логіну та пароля, в нижній її частині є пропозиція увійти через соцмережі. Нижче зібрані найпопулярніші сайти – вибирайте той, у якому маєте обліковий запис.

Система попросить отримати доступ до особистих даних сторінку – телефону та електронної пошти. Натисніть дозволити. Якщо дані збігаються з тими, що зберігаються в базі Ростелеком, здійсниться вхід до Єдиного особистого кабінету.

Де і як зберігати пароль, щоб його не втратити

Щоб не шукати втрачений пароль, потрібно його зберегти. Для цього скористайтеся порадами:

  • Не викидайте договір, який укладається при проведенні домашнього інтернету та телефонії. У ньому вказані всі необхідні дані - пароль, логін, кодове слово.
  • Запишіть їх окремо в блокнот або телефонну книгу.
  • Після першої авторизації в ЛК через комп'ютер браузер запитає, чи запам'ятати цей пароль. Натисніть «Так», і наступного разу поля будуть заповнені, залишиться тільки натиснути на кнопку «Увійти».
  • На сторінці авторизації знайдіть пункт «Запам'ятати мене» і поставте поряд з ним галочку. Тепер дані будуть автоматично вписані у відповідні поля.

Записуєте дані туди, де немає доступу стороннім. За бажанням пароль можна в будь-який момент змінити на більш зручний, але не робіть його занадто простим.

Отже, якщо ви забули пароль, отримаєте його через форму авторизації на сайті Ростелекому. Логін також не вдається згадати – отже, попросіть допомогти фахівців. Коли дані будуть відновлені, запишіть їх у телефон або щоденник, щоб більше не втратити.