Як видалити все з телефону андроїд: повне очищення даних

Anonim

Як очистити повністю телефон на андроїд

Постійне використання мобільного пристрою може призвести до збою в програмному забезпеченні, через що некоректно працюють програми. Очищення кешу не завжди призводить до належного результату. Тоді доводиться починати повне очищення мобільного пристрою до заводських налаштувань. Знаючи точно, як очистити телефон повністю на андроїд, можна вирішити проблему швидко і абсолютно безкоштовно, тому не потрібно здавати смартфон майстрам.

Коли потрібна повна очистка

Перш ніж шукати відповідь на питання, як видалити самостійно всі дані з телефону андроїд, необхідно розібратися в причинах подібної дії. Глобальне очищення необхідне у таких ситуаціях:

  • виникла необхідність просто очистити внутрішню пам'ять. Це пам'ять кеш, в якій зберігаються всі системні елементи, активовані під час використання програм мобільного телефону, а також під час пошуку інформації в браузері;
  • користувачу потрібно прибрати всі паролі, адреси та інші дані, які були збережені в процесі використання мобільного пристрою. Самостійно дані не видалятимуться. Може стати проблемою, якщо хтось отримає доступ до мобільного телефону;

Вимушене очищення пам'яті

  • необхідно почистити Cookie (кукі). Це файли, активовані під час пошуку інформації в браузері, а також внаслідок застосування програм, що працюють тільки від Мережі;
  • потрібно прибрати всю інформацію в телефоні перед його продажем;
  • власник міг забути пароль від мобільного пристрою, тому не може скористатися ним. Найчастіше для економії коштів доводиться просто скидати всю систему до заводських налаштувань.

Зверніть увагу! Додатки смартфонів запам'ятовують не тільки паролі, а й дані банківських карток. Якщо телефон потрапить до рук шахраїв, вони легко скористаються грошима.

Як видалити всі дані

Не вмикається телефон андроїд - що робити

Існує простий спосіб, як видалити все з телефону андроїд.Скидання здійснюється до заводських налаштувань, що помітно спрощує підготовку мобільного пристрою до продажу. Але слід помітити характерну річ - при такому скиданні будуть видалені всі дані, включаючи додатки та номери телефонів, які є у списку контактів.

Повне скидання налаштувань до заводських

Як повністю та самостійно очистити телефон Android:

  1. Зайти в налаштування телефону. Вибрати вкладку «Відновлення та скидання».
  2. Далі буде представлено меню з можливими для використання функціями. Вибрати «Скинути налаштування».
  3. Підтвердити свої дії, натиснувши кнопку «Скинути налаштування телефону».

Представлена ​​послідовність дій застосовна для смартфонів 4 версії та вище. Якщо йдеться про 5 серію, значить дотримуються трохи іншої інструкції:

  1. У налаштуваннях необхідно знайти «Архівація та скидання».
  2. Далі відкрити вкладку «Скидання даних».
  3. Підтвердити дії, натиснувши на кнопку «Скинути пристрій».

Скидання налаштувань до заводських для 5 серії

В залежності від серії смартфона послідовність може змінюватися. Але загальний принцип той самий: через «Налаштування» потрібно знайти функцію скидання та підтвердити свої дії.

Зверніть увагу! Існує ще більш простий спосіб скидання всіх налаштувань до заводських. На кожному мобільному пристрої є кнопка для цього. На неї необхідно натиснути та утримувати протягом кількох секунд, доки не запуститься скидання. Знайти її можна на смартфоні або планшеті збоку корпусу або під кришкою.

Підготовка смартфона до продажу

Якщо потрібно продати смартфон, необхідно в точності вивчити послідовність дій, як стерти всі дані з андроїда. Вся операція складається з декількох етапів, для яких важливо дотриматися рекомендацій і правил.

Створення резервної копії

Як почистити телефон андроїд від непотрібних файлів

Попередньо потрібно створити резервну копію, щоб власник зміг надалі відновити файли, номери телефонів та інші дані. Збереження відбувається на серверах Google. У результаті після увімкнення нового пристрою всі дані будуть відновлені. Власнику достатньо ввести пароль від акаунту Google, і всі дані перенесуться на новий пристрій.

Зверніть увагу! Рекомендується періодично робити резервні копії даних на своєму пристрої на облік Гугл. Це допоможе відновити їх, якщо власник телефону втратить їх.

Для створення резервної копії необхідно дотримуватися наступної інструкції:

  1. Зайти в розділ «Налаштування». Відкрити вкладку «Відновлення та скидання», а потім вибрати свій обліковий запис.
  2. Відкрити меню з доступними для облікового запису функціями. Вибрати резервування та автовідновлення.
  3. Підтвердити дії.
  4. Підключити телефон до Інтернету, якщо це не було зроблено раніше.

Далі потрібно лише дочекатися копіювання файлів в обліковий запис Google. Це може зайняти близько півгодини, все залежить від кількості інформації, що зберігається, і її розміру.

Створення резервної копії

Відключення від Google облікового запису

Наступним етапом є обов'язкове відключення свого смартфона від облікового запису Google.Для цього вибирають папку "Налаштування", далі "Акаунти" та Google. Відкриється список, в якому будуть перераховані всі облікові записи Google, раніше підключені на даний смартфон. Його вибирають та відключають, усі резервні копії залишаються в акаунті. Їх можна подивитися, увійшовши до свого облікового запису через комп'ютер.

Відключення облікового запису на смартфоні

Видалення особистих повідомлень та дзвінків з журналу викликів

Очистці підлягають особисті повідомлення з журналом дзвінків. І тому необхідно здійснити такі действия:

  1. Відкрити програму «Телефон»/«СМС-повідомлення».
  2. Необхідно натиснути на три точки зверху, щоб відкрити меню.
  3. Далі вибрати «Почистити журнал дзвінків»/»Почистити журнал повідомлень«.
  4. Для закінчення процесу необхідно підтвердити операцію.

Важливо! Очищати історію необхідно регулярно або за необхідності - за фактом заповнення пам'яті. Це покращить роботу телефону.

Видалення особистих додатків

У питаннях, як очистити андроїд перед продажем повністю, не обійтися без видалення додатків, якими користується власник. Можна видаляти програми окремо одна за одною, а краще зробити це одним махом:

  1. Зайти до розділу «Додатки».
  2. Відкрити далі вкладку «Сторонні».
  3. Знайти потрібний для видалення додаток і підтвердити дію, натиснувши «Стерти дані».

Таким чином видаляються програма та всі системні файли, які були відкриті для її роботи. Відбувається якісне очищення кеш-пам'яті, внаслідок чого не залишається сміття на пристрої, і додаткових дій проводити не потрібно.

Жорстке скидання телефону

Як відформатувати телефон андроїд - форматувати вбудовану пам'ять

За відсутності необхідності збереження даних роблять жорстке скидання даних. Для цього користуються одним із способів, який залежить від версії ПЗ.

Жорстких скидання для старих версій андроїд

Старі версії андроїд можна повністю очистити, привівши їх до заводських налаштувань. Це допоможе покращити роботу всього пристрою. Для здійснення задуманого необхідно виконати таку послідовність:

  1. Повністю зарядити пристрій і вимкнути його.
  2. Далі необхідно натиснути певну комбінацію клавіш на телефоні, щоб увійти в режим скидання. Для більшості пристроїв це одночасне натискання клавіш гучності вгору та увімкнення. У деяких моделях гаджетів натискати клавішу гучності вниз і кнопку включення, а також всі три кнопки, що є на смартфоні.
  3. Дочекатися появи системної інформації. На темному екрані має виникнути напис.
  4. Клавішою гучності вниз спуститися до Wipe Data / Factory Reset і підтвердити дію натисканням кнопки включення.
  5. Погодитись, натиснувши підтвердження тією самою клавішею, у наступній дії.

Система відкриє пункт повного скидання, почне операцію і автоматично перезавантажить телефон відразу, як тільки це буде можливо.

Скидання до заводських налаштувань андроїда старих версій

Жорстке скидання налаштувань на андроїді 8 і новіше

Сучасні смартфони теж можна повернути до заводських налаштувань, якщо дотриматися всіх рекомендацій виробника. Для цього є інструкція:

  1. Зайти до папки «Налаштування», вибрати підрозділ «Система».
  2. Далі відкрити «Скидання налаштувань».
  3. Тут пропонується кілька варіантів скидання даних на смартфоні. Якщо потрібно жорстке очищення, виберіть «Видалити всі дані».

Скидання настройок на андроїд від 8 версії та вище

Вибрана дія підтверджується. Власнику потрібно лише дочекатися, коли всі дані будуть видалені, а телефон автоматично перезавантажить систему. Після закінчення потрібно включити смартфон і скористатися ним за призначенням або продати.

Зверніть увагу! Жорстке скидання до заводських налаштувань не рекомендується проводити щоразу при виникненні проблем у роботі андроїда. До поданої операції вдаються тільки в тому випадку, якщо всі дії, здійснені раніше, не дали належного результату.

Жорстке скидання настройок може спровокувати збій у системі, через що для нормальної роботи мобільного пристрою доведеться звертатися до майстрів. Вони прохають систему, але це обійдеться дорого.

Інструкція з повного форматування через Recovery

Кожний андроїд оснащений функцією відновлення програмного забезпечення через меню Recovery. До подібного доводиться вдаватися під час повної відмови пристрою працювати в колишньому режимі. Це може бути просте зависання програми, коли власник не може ні увійти в меню, ні відкрити програму.

Представлена ​​опція допоможе провести форматування смартфона без видалення додатків та загальних даних, але з повним очищенням інформації в браузері та кеш-пам'яті. Для задуманого необхідно виконати такі дії:

  1. Вимкнути пристрій шляхом натискання на відповідну кнопку на корпусі. До цього вдаються завжди, якщо телефон не реагує на натискання сенсорного екрана.
  2. Далі натискають і утримують комбінацію клавіш - зменшення гучності та кнопка вимикання. Як було описано вище, деякі моделі вимагають натискання інших кнопок. Важливо дочекатися появи чорного екрану з інформацією операційної системи.
  3. Знайти у списку запропонованої інформації «Android System Recovery». Деякі моделі видають інші варіанти, можна знайти і Factory Mode. Підтвердити вибір знайденого елемента натисканням кнопки включення.
  4. Далі відкриється список інших дій. Потрібно вибрати Wipe Data/Factory Reset.
  5. Наступна фраза вибирається після відкриття нового списку дій. Найчастіше це «Clear eMMC».
  6. Далі просто підтверджується обрана дія, для чого натискається кнопка включення апарата.

Очищення пам'яті через Recovery

Таким чином видаляються вся інформація, збережена у внутрішній пам'яті, і раніше виконані дії на момент зависання смартфона. Відбувається своєрідне перезавантаження системи, що вимагає видалення останніх програмних файлів для запуску мобільного пристрою.

До уваги! Файли були задіяні для виконання певного запиту власником пристрою. Вони активні, але у випадку збою в роботі видалити їх не є можливим без наведених дій.

Таким чином, вище були розглянуті інструкції повного очищення смартфона, а також послідовність дій у питанні, як підготувати самостійно телефон до продажу (андроїд). Подібне не становить складнощів, якщо всі дії виконати відповідно до відпрацьованих етапів.