Прості способи знайти Android по IMEI: самостійний пошук втраченого смартфона

Anonim

Як знайти телефон по IMEI самостійно через інтернет - Андроїд

IMEI – це спеціально розроблений шифр, що містить унікальні дані про телефон. У разі втрати або крадіжки гаджета IMEI допоможе визначити його місцезнаходження. Існує безліч сервісів та програм, що допомагають знайти телефон по IMEI. Вони бувають як вбудованими, так і вимагають завантаження та встановлення. Краще відразу подбати про безпеку свого пристрою та активувати необхідні функції, встановивши програми проти крадіжок.

Що таке IMEI і де він написаний

IMEI розшифровується в перекладі з англійської як міжнародна ідентифікація мобільного обладнання (International Mobile Equipment Identity). Виглядає IMEI як набір цифр. Унікальний для кожного пристрою, довгий номер складається з 15 цифр.

Зображення IMEI на коробці

IMEI – це по суті документ, що засвідчує гаджета, як ідентифікаційний код у людини. Цей серійний номер присвоює апарату, на якому він вироблявся, і при першому підключенні апарата до будь-якого оператора стільникового зв'язку, він автоматично ідентифікується в мережі.

Кожна цифра в номері щось означає, і за ними можна визначити модель телефону, країну, в якій збирався апарат та його серійний номер. Розташовуються вони так:

  • Перші дві цифри практично завжди – це 35 і означають вони код британської ради щодо погодження телекомунікацій, що забезпечує співпрацю та підтримку в міжнародному форматі.
  • Наступні 4 цифри означають код моделі. Ввівши цей код в онлайн базу, можна дізнатися всі дані пристрої та технічні характеристики моделі.
  • Далі йдуть дві цифри, за якими можна визначити країну фінального складання і називаються вони FAC (Final Assembly Code). Цифри FAC можна розшифрувати так:
  • 00 – телефон був виготовлений на фірмовому заводі-виробнику, що є показником найкращої якості. Або дата випуску пристрою випала на перехідний період, коли FAC було скасовано (2003, 2004).
  • 01, 10, 70 – пристрій зібрано у Фінляндії, що має на увазі відмінну якість.
  • 02, 20 – апарат зібраний ОАЕ, і якість залишає бажати кращого.
  • 08, 78 – виробництво Німеччини і означає, що якість хороше.
  • 13 – країна складання Азербайджан та якість буде поганою.
  • 19, 40 – виробництво Великобританії.
  • 30 – зроблено у Кореї.
  • 60 – апарат зібраний у Сінгапурі.
  • 67 – країна складання США.
  • 80 – виробник Китай.
  • Наступні 6 цифр – це серійний номер пристрою (SNR, Serial Number).
  • І остання цифра контрольна, вона обчислюється за алгоритмом Місяць (певний порядок складання всіх цифр), необхідна вона для того, щоб перевірити правильність IMEI.

Іноді серійний номер IMEI містить 17 цифр і тоді останні 2 цифри це версія моделі телефону.

Розшифровка

IMEI можна дізнатися кількома способами:

  • написаний на коробці, в яку упаковано гаджет;
  • написаний у спеціальній графі гарантійного талона або договору купівлі-продажу (якщо купівлю вже здійснено);
  • вказаний під задньою кришкою або, якщо кришка не відкривається, на висувному лотку для сім-карт;
  • перебуває в налаштуваннях смартфона наступним шляхом: налаштування - про телефон - загальна інформація - статус sim-карти - IMEI;
  • висвітиться при наборі комбінації 06.

Кількість IMEI-номерів буде такою ж, скільки сім-карт підтримує апарат. Якщо пристрій на 2 сімки, то і IMEI буде два. Існує можливість змінити IMEI, але робити це не рекомендується, а в деяких країнах за це чекає кримінальне покарання.

Чи можливо знайти Android смартфон за IMEI

Як підключити Інтернет до комп'ютера через телефон андроїд

Крім функції надання інформації про пристрій IMEI виконує чимало дуже важливих завдань. Наприклад, з її допомогою вирішується питання, як знайти телефон по IMEI самостійно через інтернет андроїд.

Активація GPS

Знайти телефон за допомогою IMEI можна за умови, що в налаштуваннях була активована функція GPS і пристрій увімкнено. Тоді апарат подаватиме сигнал і оператор стільникового зв'язку, навіть якщо сім-карта вже вилучена і викинута, зможе по IMEI визначити приблизне місце розташування апарата.

На сьогоднішній день пропонуються програми та додатки, спеціально розроблені для того, щоб знайти андроїд на ім'я. Вони запитають номер мобільника, IMEI, останнє місце розташування, і якщо пристрій просто втрачено і включено, то можливо нададуть допомогу і підкажуть його поточне перебування.

До уваги! Одна з найбільш поширених таких програм – IMEI-Poisk 2.0.

Розшукати телефон Android по IMEI допоможе Google. Використання пристрою на платформі андроїд передбачає його прив'язку до гугл-акаунту. В результаті цієї процедури Google отримує доступ до даних гаджета, в тому числі IMEI і місцезнаходження. При втраті андроїда необхідно зайти в «Видалене управління Android» і отримати можливість зателефонувати на телефон, видалити з нього дані або заблокувати.

Інтерфейс IMEI-Poisk 2.0.

Як знайти втрачений телефон Андроїд через комп'ютер по IMEI

Як знайти Андроїд телефон - визначити місцезнаходження

Комп'ютер допоможе знайти смартфон або планшет по IMEI за допомогою тієї ж корпорації Google. Маючи дані про апарат та його останнє використання, можна легко здійснити пошук.За умови, що телефон не відключений від мережі інтернет, не вимкнений і не позбавлений сім-карти, система Google покаже його знаходження на карті і дозволить виконати з ним зазначені вище маніпуляції.

Основний плюс визначення місцезнаходження мобілки через гугл-аккаунд – у тому, що немає необхідності завантажувати та встановлювати додаткові програми чи активувати якісь функції. Все вже вбудоване в оперативну систему пристрою та автоматично працює.

Якщо на пристрій заздалегідь за допомогою Google Play була встановлена ​​програма Lost Android, то комп'ютер зможе відшукати його за GPS (за умови, що він включений на смартфоні) за допомогою супутника і показати його знаходження на карті. Програма також може увімкнути звук, заблокувати екран, направити повідомлення з контактами власника та проханням повернути апарат та багато інших функцій.

Інтерфейс Lost Android

Як знайти вимкнений телефон Андроїд з IMEI

Як знайти вимкнений телефон Андроїд - що робити при втраті Якщо зниклий телефон вимкнений, то знайти його допоможуть тільки у відділенні поліції. Там попросять написати заяву про зникнення, надати документи, що ідентифікують особу, надати коробку з кодом IMEI або інше підтвердження володіння апаратом. Знання IMEI – обов'язкова умова. Співробітники поліції за підтримки операторів мобільного зв'язку зможуть знайти навіть вимкнений андроїд.

Важливо! Тільки співробітники поліції мають правл по IMEI встановити місце розташування пристрою.

Пошук смартфона на Android за IMEI самостійно через інтернет

Можна спробувати знайти андроїд по IMEI і самостійно, але для цього має бути виконано кілька умов і найголовніше – на пристрої повинен бути включений інтернет. І все ж, втративши гаджет, варто спробувати знайти смартфон IMEI самостійно через інтернет.І тому кілька способов.

Find My Device

В інтернеті можна знайти спеціальний сервіс «Пошук телефону» (Find My Device), який допоможе у розшуках. І тут є умова: на смартфоні має бути активована функція «Знайти пристрій».

Активація функції «Знайти пристрій»

Для активації при покупці смартфона, щоб застрахувати себе, відразу слід підключити цей сервіс. Для цього потрібно зробити чотири кроки:

  1. Зайти в налаштування.
  2. Перейти до пункту безпеки та місцезнаходження.
  3. Знайти рядок «Знайти пристрій» або «Google – Безпека».
  4. Поставити галочку напроти пропозиції «Дозволити сервісу блокувати пристрій і віддалено прати з нього всі дані».

Якщо функція заздалегідь активована, то можна увійти до сервісу «Пошук телефону», вибрати свій пристрій у списку, ввести пароль від облікового запису, натиснути на кнопку «Знайти». Після цього сервіс сам почне шукати та покаже карту із зазначеним місцем знаходження гаджета.

Також сервіс «Пошук телефону» вміє:

  • Дзвонити на номер, включаючи звук пристрою, навіть якщо він знаходиться в беззвучному режимі.
  • Блокувати телефон і виводити на екран напис з контактними даними власника.
  • Далеко очищати пам'ять телефону, щоб важлива інформація не потрапила в чужі руки.

Google Фото

Ще один спосіб пошуку гаджета – використовувати сервіс Google Фото.

Знімки автоматично потрапляють у сервіс «Гугл фото»

Необхідні вимоги: апарат підключений до інтернету і, що дуже важливо, активована функція «Резервне копіювання та синхронізація» з гугл-акаунтом. Тепер, якщо людина, у якої в руках опинився телефон, зробить за допомогою фото, в Google можна буде побачити саму фотографію і можливо, визначити, де вона зроблена.Також визначиться місце, з якого фото завантажено в мережу.

Рада! Не варто мчати за вказаною адресою самому, краще скористатися допомогою співробітників поліції.

Щоб скористатися цим методом, необхідно виконати такі дії:

  1. Ввійти до свого облікового запису Google.
  2. Перейти на сторінку photos.google.com.
  3. Перевіритись, що в архіві з'явилися нові фото після втрати апарату, та натиснути на зображення.

У верхньому кутку фото знайти значок налаштувань і, натиснувши на нього, побачити дані про розмір, дату створення фото і в тому числі про місце, де воно було зроблено.

Prey Anti Theft

Ще одна програма, яка допоможе знайти телефон через інтернет, називається Prey Anti Theft. Це практично шпигунська програма з багатьма унікальними можливостями, серед них:

  • вбудований GPS, що надає інформацію про поточне місцезнаходження;
  • передача інформації про найближчі точки Wi-Fi;
  • передача знімка з камери;
  • передача інформації про поточний стан телефону (запущені процеси, скріншот);

Крім цього, програма змушує телефон кожні 30 секунд видавати звуки. А також виводити на екран телефону повідомлення з контактами власника або навіть відтворювати запис із проханням про повернення та контакти.

Інтерфейс Prey Anti Theft

Телефон може загубитися або його можуть вкрасти, що стане непоправною втратою, адже разом з ним втрачаються всі контакти, пам'ятні фото та інша завантажена інформація. До того ж, зараз за допомогою телефону власники керують своїми банківськими картами, що може призвести до втрати не тільки телефону, а й грошей.

Важливо! Перед покупкою телефону слід набрати комбінацію цифр 06 і звірити імей, що висвітився, з тим, що вказаний на коробці. Це вбереже від покупки краденого телефону.

Турбота корпорації Google і наявність безлічі спеціалізованих програм допоможуть знайти загублений андроїд за допомогою комп'ютера або іншого телефону. Головне не викидати документи, в яких вказано IMEI телефону. Можливо саме він допоможе знайти втрату і довести права на володіння.