Як прибрати Алісу в Яндекс браузері на телефоні з Андроїд: перевірені способи

Anonim

Як відключити Алісу на Андроїді - докладна інструкція користувачеві

На смартфонах з операційною системою Android одним із найпопулярніших пошукових сервісів є Yandex, який пропонує масу розширень та доповнень для зручнішої роботи з браузером. Голосовий помічник «Аліса» входить до їхнього числа. Часто буває, що користувач смартфона запитує, як відключити Алісу в Яндекс на Андроїді?

Голосовий помічник Аліса на Андроїді – що це таке

Пошукова система Яндекс 10 жовтня 2017 року додала до свого списку доповнень Алісу – віртуальний голосовий помічник російською мовою, який полегшує пошук інформації. Людині досить просто запустити Алісу і усно поставити питання, що цікавить. Цей штучний інтелект моментально знаходить відповідь і також усно і чемно викладає його користувачеві. З помічником можна навіть вести суперечку або діалог на будь-яку абстрактну тему.

Логотип голосового помічника

Зверніть увагу! Аліса здатна розпізнавати запити тільки російською мовою. На смартфоні обов'язково має бути налаштована російська мова, інакше віртуальний помічник не працюватиме.

Віртуальний помічник доступний також на пристроях iOS і Windows. За статистикою, вже через рік після появи помічника ним користувалося 50% власників смартфонів.Аліса спочатку має приємний жіночий голос, що належить актрисі дубляжу Тетяні Шитової. Наразі помічник вміє не лише знаходити відповіді на запитання, а й розпізнавати зображення на фотографії. Наприклад, Аліса може визначити, яка марка машини, витвір мистецтва чи порода кішки на фото. Вона може служити як навігатор, включати музику, розповідати про погоду або запускати програми.

Щоб скористатися віртуальним помічником, необхідно зробити кілька кроків:

  1. Розблокувати телефон.
  2. Відкрити Яндекс.
  3. Натиснути в пошуковому рядку на піктограму мікрофона.
  4. Вимовити одну з фраз «Слухай, Аліса», «Привіт», «Слухай, Яндекс» і відразу поставити запитання.

Для відключення потрібно вийти з браузера або сказати Алісі «Досить» або «Поки що». Натиснувши на значок віртуального асистента, можна вибрати пункт «Навички Аліси», де будуть показані корисні та популярні дії доповнення.

У чому ж користь Аліси:

  • широкий набір команд;
  • полегшення роботи в інтернеті;
  • економія часу;
  • різноманітні варіанти відповідей;
  • зручно використовувати, коли зайняті руки.

Значок мікрофона віртуального асистента

Як можна відключити Алісу в Яндекс браузері на Андроїд

Як налаштувати Алісу на Андроїді - встановлення та виведення на робочий стіл Іноді користувач інтернету робить висновок, що віртуальний голосовий помічник йому не потрібен і навіть заважає. Аліса може реагувати на мову людини, коли вона звертається не до неї, втручатися в процес пошуку, тому це викликає деякі труднощі. В результаті власники смартфона вирішують змінити пошукову систему.У таких ситуаціях віртуального помічника можна відключити назавжди.

При установці браузера Яндекс на смартфон голосовий помічник автоматично купується з ним. Але він потрібен лише у випадках, коли без нього зовсім не обійтися. Так як вимкнути Алісу на Андроїді:

  1. Запустити додаток Яндекс.
  2. У правому нижньому кутку браузера знайти кнопку налаштувань і натиснути на неї (залежно від моделі телефону це може бути значок у вигляді 3-х смужок або 4-х квадратів).
  3. Далі користувач повинен знайти значок шестерні, на деяких андроїдах він супроводжується написом «Настройки».
  4. Вибравши дане меню, можна знайти розділ «Аліса».
  5. У розділі є пункт «Голосова активація».
  6. В даному пункті потрібно вибрати функцію «Використовувати голосову активацію» та деактивувати її. В інших смартфонах для активації пропонуються фрази "Аліса" або "Яндекс". Необхідно відключати кожну.

Процедура відключення Аліси

Як відключити Алісу на Андроїді, якщо на смартфоні встановлена ​​звичайна версія браузера Яндекс? Для цього треба зробити таке:

  1. Відкрити додаток Яндекс.
  2. Клікнути по значку у вигляді 3-х вертикальних точок, які знаходяться біля пошукового рядка.
  3. Вибрати іконку «Налаштування» із зображенням шестерні.
  4. Далі перейти у вкладку «Голосові можливості» у підпункті «Пошук».
  5. У вікні, що відкрилося, потрібно активувати пункт «Не використовувати голос».

У тому випадку, коли користувач не хоче позбавлятися Аліси, але йому заважає озвучування нею знайденої інформації, можна відключити мікрофон в Яндексі:

  1. В «Налаштуваннях» смартфона вибрати розділ «Програми та сповіщення» або «Всі програми».
  2. Клікнути на «Яндекс».
  3. Далі вибрати «Розширення».
  4. Бля рядка «Мікрофон» прибрати галочку.

Всі моделі смартфонів відрізняються одна від одної інтерфейсом та налаштуваннями. У деяких телефонах може бути відсутня будь-яка функція або назви розділів можуть бути трохи іншими. Все залежить від версії Андроїда та прошивки. Тому користувачу необхідно уважно вивчити меню браузера перед початком роботи.

Процес деактивації

Як видалити Алісу з телефону Андроїд назавжди

Коли голосовий помічник починає заважати користувачеві смартфона, проблема вирішується кардинальним способом – видаленням пошукової системи з телефону назавжди.

Як вимкнути Теле2 меню на Андроїді - детальна інструкція

На жаль, щоб прибрати Алісу з Яндекса на Андроїді назавжди доведеться видалити сам браузер. Для цього необхідно:

  1. Зайти до «Налаштування» телефону.
  2. Вибрати розділ «Додатки».
  3. Знайти потрібний браузер і натиснути на нього.
  4. Клікнути на «Очистити кеш» та «Стерти дані».
  5. Затем – «Видалити» або «Вимкнути» залежно від версії Андроїд.

Є ще один швидкий спосіб – знайти ярлик Яндекса на робочому столі телефону, натиснути на нього та утримувати. Далі з'явиться вікно з пропозицією «Видалити програму», яку слід вибрати.

Важливо! Таке видалення часом здатне лише прибирати ярлики з робочого столу, а не видаляти повністю програму з телефону.

Также можна деінсталювати програму за допомогою спеціальної програми для видалення, наприклад, Clean master.Достатньо просто запустити її та вибрати те, що потрібно видалити. Програма усуває не тільки додаток, а й усі файли, що залишилися після його роботи та займають чимало місця.

Якщо Аліса ніяк не хоче видалятися наведеними способами (що малоймовірно), можна прибрати її з Андроїда за допомогою програми Play Market. Там потрібно набрати в пошуковому рядку слово «Яндекс» та в результатах знайти ту версію, яка встановлена ​​на телефоні. Натиснувши на неї, можна побачити рядок "Видалити". Клікнути на неї та підтвердити, вибравши вікно «Ок».

Деінсталяція

У цьому полягає відмінність браузера Яндекс на смартфоні та на комп'ютері. На ПК, зайшовши в розділ "Панель управління" - "Видалення програм", можна деінсталювати лише голосовий помічник Аліса, але при цьому браузер залишиться.

Як відключити Алісу тимчасово

Якщо користувач не потребує голосового помічника, він може вимкнути його тимчасово.Способи деактивації були представлені вище. Але буває, що людина вирішує відновити Алісу, оскільки її властивості стають актуальними. Для цього потрібно зайти в налаштування браузера та залежно від версії встановленого Яндекса активувати функцію «Не використовувати голос» або «Використовувати голосову активацію».

Як вимкнути звук клавіатури на андроїді - докладна інструкція

Для включення мікрофона також необхідно зайти в налаштування смартфона і тим же шляхом знайти розділ «Розширення» та активувати мікрофон знову. В результаті Аліса знову заговорить з власником телефону.

Важливо! Якщо користувач вирішив повернути браузер Яндекс на свій телефон, то йому потрібно зайти в Play Market, знайти там програму і встановити потрібну версію.

Користуючись цими інструкціями, Алісу можна увімкнути або прибрати зі смартфона, якщо голосовий помічник завдає незручностей при користуванні інтернетом. Дії досить прості і не вимагають великих витрат часу.