Як зателефонувати оператору Велком у Білорусі та з Росії

Anonim

Завдяки умовам роумінгу оператор Велком має доступ до дзвінків з усього світу. Щоб зателефонувати користувачеві мережі, не знадобиться користуватися будь-якими програмами, але варто пам'ятати про міжнародні префікси та унікальні коди компанії, що характеризують внутрішнє покриття. Розглянемо всі особливості дзвінків на номери Velcom.

Номер для дзвінків з мобільного Велком

Щоб зателефонувати оператору Велком у Білорусі, достатньо набрати номер разом із кодом країни та компанії. Основні комбінації:

  • 291;
  • 293;
  • 296;
  • 299;
  • 444;
  • 445;
  • 447.

Номери з такими кодами відносяться до мережі компанії. Зателефонувати ними може будь-який абонент, що у межах країни. Якщо виклик здійснюється поза Білорусією, тарифікація працює з урахуванням міжнародного роумінгу.

Принцип дзвінків на номери Velcom відрізняється залежно від того, якою мережею користується абонент. Клієнт компанії може набирати іншого контакту будь-яким способом – з або без національних префіксів. Усередині мережі достатньо набрати семизначну комбінацію разом з унікальним кодом оператора.

Як дзвонити поза мережею:

  • будь-яка фіксована компанія Білорусі - у національному форматі з цифрою «8»;
  • для інших операторів - у міжнародному чи національному вигляді з префіксами «+375 29 1» або «8 029 1».

При дзвінках з інших країн світу слід враховувати, що спочатку завжди йде префікс країни, потім код оператора, а вже потім номер абонента. Загальна кількість цифр не перевищує 12.

Для викликів з міських номерів та інших операторів Білорусі діють свої особливі умови, як і у випадку з роумінгом. Якщо дві компанії співпрацюють один з другом, дзвінки між ними можуть коштувати дешевше, ніж на інші напрямки.

Як зателефонувати з Росії

Щоб зателефонувати з Росії на номер оператора, необхідно вводити його в міжнародному форматі:

+375 29 1ХХХХХХ.

Для більшості операторів країни цього достатньо, щоб здійснити виклик. Але у випадку МТС необхідно попередньо набрати 29 або 33, залежно від того, який код вказаний у номері контакту.

При наборі слід пам'ятати про те, що розцінки роумінгу досить високі. Щоб мати уявлення про вартість подібних дзвінків, необхідно попередньо ознайомитись з умовами роумінгу на офіційному сайті оператора. Зазвичай дзвонити до країн СНД дешевше, ніж до Європи та далекого зарубіжжя.

У багатьох випадках діють акції та особливі умови при підключенні конкретних тарифів. Щоб заощадити на дзвінках до інших країн, необхідно стежити за новинами на сайті оператора та регулярно вивчати розділ акцій.

Інші способи зв'язку

Щоб зв'язатися з будь-яким абонентом будь-якого оператора світу, можна скористатися:

  • месенджерами - за наявності інтернету (мобільного або домашнього та громадського Wi-Fi) можна безкоштовно зателефонувати на будь-який номер, користуючись підключенням, це стосується і Viber, WhatsApp;
  • соціальними мережами - знаючи інші контакти абонента, зв'язатися з ним можна просто по інтернету, більше того, багато мобільних програм, у тому числі ВКонтакте, пропонують аудіовиклики крім текстового спілкування.
Такі варіанти дуже вигідні тим, що дозволяють не витрачати велику кількість коштів на роумінг. Особливо це актуально, якщо розмова має бути довгою і потрібно обговорити багато речей. Одним із найпопулярніших месенджерів є Skype. Зараз його можна встановити не тільки на ПК, а й на телефон або планшет як мобільний додаток. Крім нього, безкоштовні виклики пропонують Viber, WhatsApp та ВКонтакте.

Оператор Білорусі давно запустив зв'язок у роумінгу, тому в жодного абонента Росії не виникне проблем із викликами користувачам мережі Velcom. Щоб зателефонувати в іншу країну, достатньо ввести номер у міжнародному форматі, не забувши про префікс країни, код компанії та сім знаків, що визначають конкретну сім-карту.