Роумінг МТС по Росії в 2019: тарифи

Anonim

Роумінг по Росії від МТС став зручнішим і вигіднішим. Абоненту не потрібно економити на вхідних дзвінках – вони безкоштовні, незалежно від регіону, де він знаходиться. Змінилися й інші умови – тепер абонент може спілкуватися у подорожах, як у себе вдома.

На додаток з'явилися нові опції, які дозволяють зробити мобільний зв'язок у поїздках ще комфортнішим. Якщо переїзди регіонами країни для абонента – часте явище, то варто підібрати послугу або підключити відповідний тариф.

Скасували чи ні роумінг по Росії в МТС

За новим законодавством оператори повинні виключити зі своєї тарифікації платні вхідні дзвінки та роумінг по країні. МТС за своїми конкурентами змінив умови надання мобільного зв'язку. Роумінг відключений як на нових тарифах, так і на архівних.

Оператор закрив для використання ті опції, що стали неактуальними після внесених змін. Серед них - "Вхідні в поїздках по Росії", "Єдиний Урал (Сибір, Поволжя)", "Улюблений регіон" та інші. Їм на зміну прийшли нові пропозиції МТС.

Що безкоштовно в поїздках по Росії

Тепер усі вхідні – безкоштовні, незалежно від того, в якій частині країни знаходиться абонент. Мобільний інтернет у поїздках нічим не відрізняється від використання в домашньому регіоні.

Послуги в роумінгу по Росії

За новими правилами абоненти отримують такі умови мобільного зв'язку в подорожах країною:

  • Дзвінки всередині регіону перебування – за умовами домашньої мережі.
  • Междугородние виклики - 5, 5 руб/хв. (для тарифів з щохвилини тарифікацією або після вичерпання пакета).
  • СМС всередині домашньої мережі - 1, 95 руб., По Росії - 2, 95 руб. (якщо немає пакета).

На деяких тарифах міжмісто входить до пакету – для всіх номерів або тільки для дзвінків абонентам МТС по Росії. Виберіть найкращий варіант для поїздок, якщо часто змінюєте місце перебування. Для рідкісних поїздок підійдуть спеціальні опції - їх можна підключати і відключати скільки завгодно разів.

Вигідні тарифи для роумінгу

Найзручніший з тарифної лінійки МТС – «Тарифище». До нього входить безлімітний мобільний інтернет – він діє вдома у поїздках країною. Пакет хвилин і SMS поширюється на всі номери по всій Росії. Тому приїхавши в інший регіон, абонент не відчує різниці - він, як і вдома, зможе користуватися стільниковим зв'язком без зайвих витрат.

Розмір пакетів хвилин та СМС вибирає сам абонент у налаштуваннях – 500, 800, 1500 або 3000. Від цього залежить і величина абонентської плати – від 650 до 1550 (ціни вказані для Москви, в інших регіонах вартість тарифу нижче).

На тарифах Smart передбачені безлімітні дзвінки на номери МТС по всій Росії. Але пакети даються тільки на домашній регіон, тому в поїздках по Росії дзвінки до себе додому будуть тарифікуватися як міжмісто. Тарифи зручні у роумінгу для тих, у кого всі друзі та рідні – абоненти МТС.

Як підключити роумінг по Росії

Для економії коштів у поїздках виберіть опцію, яка найбільше відповідає вашим потребам у стільниковому зв'язку. Усі додаткові послуги підключаються в особистому кабінеті, а також для кожної з них є коротка команда активації.

«Домашній пакет Росія»

Після включення опції не потрібно додатково витрачати гроші на дзвінки до рідного регіону.Хвилини та СМС витрачаються з пакета, навіть на номери інших операторів. Тобто, якщо абонент приїхав з Москви до Вороніжа, то дзвонити до Москви він може з використанням пакета хвилин, не тільки на номери МТС, але і на будь-які інші. При цьому у Воронежі також діє тарифікація домашньої мережі. Підходить для тарифів Smart.

  • Ціна – 10 рублів на день.
  • Списання грошей лише за фактом здійснення дзвінка до іншого регіону.
  • Ідеально для нетривалих поїздок.

Щоб підключити на свій номер цю послугу, наберіть на телефоні комбінацію: 111743 та натисніть дзвінок.

«Скрізь як вдома Росія».

Якщо використовується тариф без включеного пакета хвилин, то ця опція допоможе заощадити на розмовах міжгородом.

  • Всі вихідні дзвінки – за однією ціною.
  • Вартість нижче базової тарифікації – 3 руб/хв.
  • Абонентська плата - 5 рублів на день.

Для активації на сім-карті цієї послуги потрібно надіслати запит 111528.

SMS-пакети в поїздках по Росії

З наданого пакета можна надсилати повідомлення на будь-які номери. Абонент може вибрати розмір пакета – чим він більший, тим вигідніша ціна:

  • 50 SMS - 135 руб. 111124.
  • 100 SMS - 180 руб. 111125.
  • Дізнатися залишок – 1002.

Вартість відразу списується загальною сумою в момент підключення. Опція не підходить для корпоративних клієнтів та тарифів лінійки Smart.

«Домашній пакет Росія +»

З цією опцією дзвінки на номери будь-яких операторів та регіонів витрачають пакети хвилин, що входять до тарифу. Це дозволяє уникнути зайвих витрат на виклики міжгородом.

  • Працює як вдома, так і в поїздках.
  • Підходить для тривалих переїздів.
  • Оплата списується протягом місяця – 100 рублей.

Запит для активації: 111128.

Як відключити

Для відключення використовуються ті ж короткі USSD-запити, що і для підключення. Також для управління послугами зручно користуватися онлайн-сервісом для самообслуговування.

Для цього:

  1. Зайдіть на сайт МТС.
  2. Клікніть по кнопці «Особистий кабінет».
  3. Виберіть категорію «Мобільний зв'язок».
  4. Авторизуйтесь.
  5. Натисніть на розділ «Послуги» у головному меню.

У списку «Підключені» виберіть опцію, яка вже не потрібна і натисніть «Вимкнути». Підтвердьте дію.

Для підключення використовуйте вкладку «Доступні» або наберіть назву послуги в пошуку.

Тепер можна подорожувати Росією відправляти в ділові поїздки, не побоюючись за свій бюджет. Внутрішньомережевий роумінг вимкнено. Абоненти можуть спокійно спілкуватися в будь-якій частині країни, залишаючись при цьому на своєму улюбленому тарифному плані. Якщо його тариф не зовсім підходить для дзвінків до рідного міста здалеку, то варто вибрати опцію – вони коштують недорого, але прирівнюють усі регіони до домашнього без зміни тарифу.