Додавання ярликів додатків та папок на робочий стіл на андроїд

Anonim

Як додати ярлик на робочий стіл андроїда

Ярлики на робочому столі андроїда суттєво полегшують користування мобільним пристроєм. Так, з їх допомогою забезпечується швидкий запуск вибраної програми або файлу. Смартфон не обмежує кількість ярликів для швидкого доступу на робочому столі. Тут можна зробити відразу кілька екранів, які просто прокручуються скиданням. Питання полягає лише в тому, як додати ярлик на робочий стіл андроїд-пристрою, оскільки новачки у представлених функціях можуть мати складності.

Як додати іконку

Додавання іконок може відбуватися різними способами. Метод, як створити ярлик на робочому столі андроїда, вибирається відповідно до того фактора, який файл або програму необхідно вивести для швидкого доступу.

Ярлики з меню віджетів

Кожен смартфон, будь це Xiaomi, Miui, ZTE, Samsung, пропонує для користувача відразу кілька екранів, тому на них можна з легкістю вивести всі види ярликів - віджети, додатки, файли, контакти, браузери Інтернету та ін.

Стандартними засобами смартфона

Android передбачає стандартно переносити іконку програми. Як правило, всі завантажені файли, ігри та програми зберігаються на вторинному екрані, розміщення якого в загальному меню.Тут може бути відразу кілька полів для розміщення всіх завантажень, їх переміщення здійснюється скиданням убік.

Традиційний метод, як додати ярлик на головний екран андроїда, представлений наступною послідовністю дій:

  1. Необхідно активувати смартфон.
  2. Далі відкривається загальне меню. Для цього натискаються три точки або квадрат, розташований внизу в середині головного екрана. Відкриються програми, файли, ігри на екрані.
  3. Вибирається програма, яку потрібно вивести на робочий стіл смартфона. Натиснути на значок і тримати протягом декількох секунд. Відкривати програму не потрібно.
  4. Після натискання екран з файлами сховається, відкриється основний робочий стіл.
  5. Якщо є бажання змінити робочий стіл для розміщення іконки, необхідно змахнути його на наступний пальцем.
  6. Далі вибрати місце розміщення іконки та натиснути на нього пальцем.

Таким чином обраний додаток з'явиться на робочому столі - головному або другорядному, але відкрити його буде набагато простіше і швидше.

Використовуючи файловий менеджер

Можна скористатися файловим менеджером, для чого попередньо завантажується провідник. Найчастіше використовується «ES Провідник», який пропонується безкоштовно на Play Market.

Файловий менеджер

Робота з ним проста:

  1. Необхідно відкрити файловий менеджер.
  2. Вибрати в провіднику потрібний файл, висвічуватимуться всі наявні в смартфоні ігри, файли та програми.
  3. Дочекатися короткочасного вібросигналу, це сповіщення про вибір майбутньої іконки.
  4. Відкриється форма з майбутніми діями, вибрати «Додати».

Зверніть увагу! Іконка з'явиться на головному робочому столі. Можна її перемістити на інший екран, для чого, утримуючи іконку, одночасно змахнути убік.

Як створити ярлик програми

Кнопка вимкнення на робочий стіл Windows 10 - як зробити ярлик

Існує найпростіший спосіб, як зробити ярлик програми на андроїді, який працює на всіх пристроях без винятку. Для цього необхідно зробити такі дії:

  1. На головному екрані вибрати вільне поле та натиснути на нього, утримуючи палець протягом нетривалого часу. Відкриється меню з можливими функціями.
  2. Вибрати програми або віджети. Деякі системи налаштовані як «Додатки та віджети».
  3. Далі пропонується список програм, які є в пам'яті смартфона. Необхідно вибрати потрібне для швидкого доступу.

Виходить, що в питанні, як вивести піктограму програми на екран андроїд-пристрою, складнощів немає. Різниця полягає лише у списку функціоналу, що пропонується наявною системою.

Створення ярлика займе пару хвилин

Як вивести ярлик контакту

Як "Мій комп'ютер" вивести на робочий стіл Windows 10

Більшість користувачів дзвонить щодня одній людині, тому їм простіше користуватися ярликом контакту для швидкого набору. Його також можна поставити на головний екран. Для цього слідують наступні інструкції:

  1. Вибрати на порожньому екрані місце та натиснути на нього пальцем, утримуючи кілька секунд.
  2. Внизу або вгорі активуються вкладки для вибору програм або файлів. Вибрати «Віджети».
  3. Далі буде відкрито список програм та ігор, які можна додати. Потрібно натиснути «Вибрати контакт» або «Додати контакт».
  4. Знайти контакт для розміщення.

Зверніть увагу! Не рекомендується вибирати контакти для розміщення на екрані. Це пов'язано з ризиками його неконтрольованого набору, тому що нерідко на смартфоні знімається блокування, а знаходження телефону в кишені або сумці призводить до самостійної роботи.

Як поставити ярлик файлу або папки

Як відновити робочий стіл на Windows 7

Файли та папки виводити складніше. Головна умова в представленій витівці - це попереднє завантаження архіватора. Підійде Total Commander, який легко завантажується з Play Market.

Вибір файлів

Проводиться подана процедура наступним чином:

  1. Для початку необхідно зайти на Play Market і знайти для скачування програму Total Commander.
  2. Після потрібно встановити програму на смартфоні та відкрити після завантаження. Програма відразу пропонує список файлів, які можна вивести на робочий стіл. Це можуть бути фото та відео, будь-які файли з розширеннями, які можна відтворити на смартфоні або лише через комп'ютер.
  3. Натиснути на файл, який потрібно буде вивести. Його слід утримувати протягом кількох секунд.
  4. З'явиться контекстне меню, де вибирається «Створити ярлик на столі».
  5. Відкриється поле для заповнення інформацією про створюваний ярлик і буде запропоновано змінити ім'я файлу. Після зміни підтверджують свої дії – натискають на «Застосувати».

Додавання файлів

Зверніть увагу! Кілька файлів можна об'єднати в одну папку. Для цього у запропонованому списку вибирають одразу кілька файлів, які потрібно розмістити. Підтверджують дію та вводять назву папки.

Введення імені файлу

Аналогічним чином діють, як витягнути з папки іконку на андроїді. Для цього відкривають папку з файлами та натискають на один з них – той, який потрібно вийняти та розмістити окремо. Натискання має бути тривалим, щоб дочекатися появи контекстного меню. У ньому пропонуються дії, де вибирається пункт «Встановити робочий стіл».

Як створити ярлик сайту

Іноді власник смартфону часто користується одним і тим же сайтом. Для зручності можна вивести посилання на робочий стіл мобільного пристрою. Послідовність дій залежить від використовуваного браузера.

Для початку слід завантажити браузер, яким користуватиметься власник смартфона. Роблять це в Play Market абсолютно безкоштовно.

Chrome

Щоб завантажити посилання сайту, необхідно знайти потрібну сторінку.Для цього заходять через браузер до пошукової системи та вводять ключові слова для пошуку потрібної інформації. Як тільки сайт буде знайдено, потрібно натиснути головну сторінку меню браузера. Відкриється контекстне меню із функціями, які можна використовувати на смартфоні. Потрібно вибрати "Додати на головний екран". Посилання на сторінку сайту буде додано на екран.

Браузер Google Хром

Firefox

Аналогічним чином надходять у представленому браузері. Необхідно через пошукову систему знайти потрібний сайт, а потім відкрити меню. Запропонують встановити посилання у вигляді іконки на робочий стіл смартфона. Вибирається «Додати ярлик сторінки».

Так само можна додати кілька посилань на екран.

Opera Mini

Тут також потрібно відкрити потрібний сайт у браузері та вибрати меню. Буде запропоновано дії, які можливо здійснити в наявній операційній системі. Вибрати «Домашній екран».

Примітно, що при роботі з браузерами всіх різновидів - Опера, Яндекс, Гугл Хром та ін. - Завжди розміщення іконок відбувається на головному робочому столі. Якщо потрібно перемістити ярлик, його переносять вище описаним способом.

Браузер Опера

Як вивести віджет

Винесення віджету відбувається аналогічно зазначеній вище послідовності дій. Для цього потрібно натиснути пальцем на головному екрані мобільного пристрою і утримувати його до появи піктограм. Вони з'являються вгорі або внизу. Вибирається вкладка «Віджет», після чого відкриваються необхідні для розміщення на робочому столі програми, ігри або файли.

Як вивести віджет

В деяких операційних системах можна змінити розміри ярлика. Для цього натискають на нього та утримують до появи функціоналу. Якщо є можливість, з'являється характерна рамка. З її допомогою змінюють розмір віджету.

Так само можна вимкнути швидке користування - просто вибирають функцію «Видалити».

Об'єднання створених ярликів

Часто користувач мобільного пристрою стикається з проблемою, як знайти ярлик на столі андроїда, якщо їх багато. Допоможе функція об'єднання. Тут все просто:

  1. Вибирають два ярлики для об'єднання.
  2. Натискають пальцем на один з них.
  3. Ведуть його пальцем до наступного. Довівши, відпускають палець. Система автоматично запропонує об'єднати в одну папку та видасть поле для введення її імені.

Додати ярлик на робочий стіл андроїд-пристрою просто і доступно навіть початківцям мобільного пристрою. Для цього достатньо скористатися наведеними вище інструкціями. При виникненні складнощів або відсутності реакції смартфона на дії, що проводяться, необхідно перезавантажити андроїд.