Включення

Anonim

Як налаштувати точку доступу на телефоні Андроїд - створення apn

Навіщо існує функція створення точки доступу до Інтернету? Нерідко бувають ситуації, коли підключення до Wi-Fi мережі немає і потрібно зробити це через мобільний інтернет. Якщо потрібно поділитися ним із кимось, на сучасних смартфонах передбачено функцію створення так званої точки доступу Wi-Fi.

Що така точка доступу Wi-Fi на телефоні

Точкою доступу на Андроїд називається спеціальна функція на телефоні, що дозволяє роздати підключений мобільний інтернет на інші пристрої в найближчому радіусі.Цю функцію можна порівняти з тим, що відбувається при роздачі інтернету через Wi-Fi роутер: принцип роботи у них однаковий, хоча потужність, безперечно, відрізняється. Іноді цей сервіс також називається режимом модему.

Використання телефону як модема

Через режим модему можна забезпечити інтернетом як інший телефон, так і планшет або навіть комп'ютер. При цьому важливо не забувати про споживання трафіку, оскільки під час підключення інших пристроїв вартість користування мережею доведеться сплачувати за власника смартфона, з якого здійснювалася роздача. Якщо на СІМ-карті використовується тариф з безлімітним інтернетом, мобільний оператор може накладати обмеження на кількість гігабайт інтернет-трафіку, які користувачеві дозволено передати на інші пристрої. Щоб дізнатися про це, слід ознайомитися з описом свого тарифного плану.

Всі ці умови роблять створення точки доступу зручним рішенням, коли комусь, наприклад, терміново необхідно здійснити дзвінок, а грошей на мобільному немає. Роздача інтернету дасть людині можливість швидко зателефонувати через програму на кшталт Viber або WhatsApp, при цьому не витративши багато коштів.

Як створити точку доступу на телефоні Андроїд

Щоб увімкнути режим модему на смартфоні, що працює на операційній системі Android, можна скористатися меню швидкого доступу до налаштувань: там зазвичай міститься іконка зі значком, схожим на символ Wi-Fi. Достатньо натиснути її, щоб функція запрацювала.

Як роздати Вай Фай з телефону Андроїд - зробити точку доступу

Створити режим модему можна і через звичайне меню налаштувань. Для цього треба зробити таке:

  1. Зайти в налаштування телефону та знайти там категорію, пов'язану з бездротовим підключенням.
  2. Вибрати «Підключення та загальний доступ».
  3. У списку, що з'явився, знайти «Точка доступу Wi-Fi».
  4. Відкриється нове меню, в якому можна змінювати налаштування режиму модему, а також вмикати або вимикати його: для цього достатньо натиснути на перемикач.

Важливо! Особливо рекомендується скористатися цим методом, якщо підключення на даному телефоні здійснюється вперше, оскільки тут можна налаштувати параметри сервісу.

Після включення функції або до цього можна зайнятися її налаштуваннями. Зазвичай достатньо виставити бажані параметри один раз, однак деякі з них можуть вимагати змін, тому в певних ситуаціях їх доведеться налаштовувати заново.

Налаштування сервісу

Налаштування режиму модему на телефоні Андроїд

Як налаштувати Інтернет на телефоні на андроїд

Як настроїти точку доступу на телефоні Андроїд? Це робиться через налаштування телефону. Шлях до бажаних параметрів лежить через категорію «Підключення та загальний доступ» і вкладку «Точка доступу Wi-Fi», що міститься в ній.

На новій сторінці з'явиться список доступних опцій. Крім перемикання режиму роздачі інтернету, тут можна знайти такі категорії, як:

  • налаштування власне точки;
  • можливість встановлення ліміту на використання інтернет-трафіку при підключенні до точки;
  • автовідключення функції;
  • список підключених пристроїв та керування ними.

Нижче буде розказано про те, як налаштувати APN на Андроїд з використанням усіх цих опцій.

В «Налаштуваннях точки доступу» дається можливість встановити захист і задати пароль, який потрібно буде вводити всім, хто захоче підключитися до цього пристрою.Захист також можна забрати, залишивши точку відкритою для всіх. У цьому розділі можна задати діапазон частот Wi-Fi.

Налаштування точки Wi-Fi

«Одноразовий режим трафіку» визначає, скільки мегабайт мобільного інтернету дозволено отримати підключений пристрій перш, ніж йому буде обмежений доступ до точки. Ліміт можна не встановлювати зовсім. Якщо підключення хочеться обмежити, власник смартфона може задати величину ліміту в мегабайтах або гігабайтах, а також дію, яка буде здійснюватися при перевищенні заданого обмеження. Пропонуються дві опції: «Повідомити про перевищення ліміту та відключити точку» та «Тільки повідомити».

Важливо! Ліміт трафіку, що роздається, не може перевищити ліміт інтернетного трафіку, що надається мобільним оператором.

«Автовідключення точки доступу» використовується переважно для економії заряду батареї. Суть налаштування полягає в тому, що за відсутності підключених пристроїв режим модему автоматично відключатиметься.

«Управління підключеним пристроями» містить чорний список. У нього власник смартфона може занести пристрої, яким він не бажає давати доступ до інтернету, що роздається їм. Список у будь-який момент можна редагувати, додавати та прибирати з нього пристрою. Крім чорного списку, у цьому розділі є можливість обмежити кількість одночасно підключених гаджетів. Робити це доцільно, оскільки чим менше кількість одночасно підключених пристроїв, тим менше навантаження на мережу і тим швидше працює інтернет, що роздається.

Що робити, якщо не працює роздача інтернету на телефоні Андроїд

Якщо інші пристрої не можуть підключитися до режиму модему на смартфоні Андроїд, слід спочатку перевірити налаштування. Проблема може полягати в одному з наступних пунктів:

  • Пристрій, який не може підключитися до режиму модему, знаходиться у чорному списку. Необхідно прибрати його зі списку та повторити спробу підключення.
  • На пристрої перевищено ліміт дозволеної роздачі інтернету. Якщо обмеження виставлено власником смартфона з якого лунає інтернет, він може змінити налаштування та вирішити проблему. Якщо обмеження накладено мобільним оператором, нічого не вийде.
  • Якщо виставлено обмеження на кількість одночасно підключених пристроїв, додатковий телефон, планшет або комп'ютер отримає відмову у доступі до інтернету.
Мегафон для андроїд - створення точки доступу

Проблема з підключенням можлива через проблеми безпосередньо з мобільним інтернетом. Причиною його відсутності може бути слабкий зв'язок, нестача коштів на телефоні або неполадки на стороні мобільного оператора.

Якщо жоден з перелічених вище варіантів не актуальний, слід вимкнути та повторно включити функцію або повністю перезавантажити телефон.

Важливо! При запуску точки доступу телефон підключається до мобільного інтернету автоматично.

Як видалити точку доступу на телефоні Андроїд

Видалити режим модему з телефону не можна, однак можна вимкнути його. Оскільки функція може бути включена назад користувачем тільки вручну, не варто побоюватися, що хтось непомітно підключиться до телефону і використовуватиме його трафік.

Якщо сумніви все ж таки залишаються, для більшої надійності можна виставити налаштування, що підвищують захищеність пристрою. Найпростішим і найнадійнішим засобом захисту є встановлення пароля для мережі, що створюється за допомогою режиму модему. У такому разі приєднатися до неї зможе тільки той, кому буде відомий заданий пароль.

Переключення режиму модему

Якщо хочеться заборонити підключення для конкретного гаджета, найкращим рішенням буде додати його до чорного списку. Таким чином вдасться позбавити себе зайвих маніпуляцій з налаштуваннями і можна буде не турбуватися про те, що пристрій навмисно або ненавмисно підключиться до мережі, коли режим модему виявиться знову увімкненим.Такий хід може бути корисним, наприклад, якщо на комп'ютері стоїть автоматичне підключення до відомих мереж, а власник смартфона не хоче, щоб з'єднання відбувалося.

Використання сторонніх програм для створення точки доступу на телефоні Андроїд

Використання сторонніх програм для включення режиму модему не є необхідним, але можливо. У Google Play Market є програми різного типу, що служать для створення цієї функції.

Один тип програм допомагає помістити відповідний віджет на робочому столі. Цим віджетом можна використовувати для швидкого доступу до перемикання режиму роздачі інтернету. Але всі параметри підключення доведеться виставляти через налаштування телефону.

Інший тип програм дозволяє зовсім обійтися без звернення до налаштувань телефону. Регулювання параметрів проводиться через програму, що скачується, там же надається можливість блокувати певним пристроям доступ до створюваної точки і обмежувати використовуваний трафік.За функціоналом такі програми повністю повторюють те, що пропонується основною системою смартфона, тому їх використання здебільшого змінює лише інтерфейс, з яким доводиться працювати.

Режим модему може бути корисний у будь-який час, а сама по собі функція проста і зручна у використанні.