Як прив'язати другу карту до Google Play з телефону або за допомогою комп'ютера

Anonim

Як додати картку в Гугл Плей - покрокова інструкція

З розвитком онлайн-технологій постійно змінюється життя звичайних користувачів. Зараз для оплати покупок достатньо мати доступ в інтернет на комп'ютері, ноутбуці, смартфоні або планшеті, що дозволяє не тільки знаходити товари, що не цікавляться, не виходячи з дому, а й оплачувати їх у кілька рухів, просто прив'язавши банківську картку до свого облікового запису в Гугл Плей.

Що таке Google Плей і для чого він використовується

Google Play – це магазин програм, доступний кожному власнику смартфонів на операційній системі Android. З його допомогою можна встановлювати ігри, програми для створення та редагування будь-яких файлів, соціальні мережі, сервіси доставки їжі або для відстеження банківських операцій. Словом, все, що тільки може знадобитися сучасному користувачеві.

Сервіс Гугл Плей на комп'ютері (ліворуч) та телефоні (праворуч)

Оскільки багато додатків пропонують платний контент (підписки для прослуховування музики, перегляду фільмів, можливості отримання розширеного доступу до програм і навіть звичайне приховування реклами), набагато зручніше оплачувати його в кілька дотиків, ніж кожного разу шукати платіжне засіб, вводити його реквізити та сподіватися на гарне інтернет-з'єднання.

Зверніть увагу! Прив'язавши картку до Google Плей, можна значно спростити оплату покупок і послуг, що замовляються за допомогою браузера.

Як додати картку в Гугл Плей на телефон Андроїд

Як поміняти країну в Гугл Плей - покрокова інструкція

У кожному смартфоні, що працює на ОС Андроїд, існує встановлена ​​програма Google Play. Щоб зрозуміти, як прив'язати карту до Андроїда, необхідно увійти до програми Google Плей. Далі слід виконати такі действия.

  1. Увійти до свого облікового запису Google (на всіх сучасних смартфонах вхід здійснюється при першому увімкненні пристрою після придбання). Якщо акаунт ще не створено, необхідно пройти реєстрацію, ввівши номер телефону або пошти, а потім дотримуючись вказівок на екрані смартфона.
  2. Зайти в бічне меню програми. Вибрати основний обліковий запис (якщо їх кілька), до якого прив'язуватиметься платіжний інструмент.
  3. Вибрати пункт «Способи оплати» та у меню натиснути на рядок «Додати банківську картку».
  4. Далі слід ввести номер картки у запропонованому полі, термін її дії та код CVC у відповідних полях. Дані про власника (прізвище та ім'я) підтягнуться автоматично або потрібно ввести їх вручну.
  5. Завершальний етап – натиснути кнопку «Зберегти» і дані будуть внесені до програми Google Плей.

Процес додавання карти в Гугл Плей на Андроїд

Як додати картку в Гугл Плей на комп'ютері

Як видалити карту з Google плей - способи відключити від акаунту

Не завжди можливе використання телефону, тому багатьох цікавить, як додати картку до Google Плей за допомогою комп'ютера. В цілому всі дії ідентичні доданню платіжного засобу на Андроїді з тією різницею, що увійти в Google Play необхідно за допомогою будь-якого браузера (Chrom, Opera, Mozila, Yandex і т.д.п.).

Зверніть увагу! У додатку є Web-версія, доступна для користувачів ПК. Знайти її можна за допомогою будь-якої пошукової системи.

Послідовність дій виглядатиме так:

  1. Увійти на сайт магазину додатків.
  2. У лівій частині екрана під тематичними блоками клацнути кнопку «Способи оплати».
  3. За необхідності виконати вхід до облікового запису, використовуючи адресу електронної пошти у полі «Логін» та пароль від неї у відповідному полі.
  4. У вікні, що відкрилося, клікнути рядок «Додайте спосіб оплати».
  5. На наступній сторінці вибрати спосіб оплати «Додати банківську картку».
  6. У вікні, що відкрилося, заповнити всі необхідні поля і натиснути кнопку «Зберегти».

Після оновлення сторінки додані дані з'являться на екрані. Також можна додати ще одну картку або вибрати спосіб оплати.

Які карти можна додавати до Гугл Плей

Як увійти в Гугл Плей - покрокова інструкція користувача Ще одне поширене питання – які карти можна прив'язати до Google Play, а які не будуть активні. У цьому випадку обмежень практично немає: підійдуть як будь-які реальні дебетові та кредитні пластикові картки платіжних систем Visa та MasterCard, так і віртуальні. Винятки становлять Maestro та «СВІТ», які планується зробити доступними, але у 2020-2021 роках. Тим не менш, при виникненні труднощів варто звернутися до банку для уточнення деталей або скористатись довідкою від Google.

Варто пам'ятати, що введення номера віртуальної картки у відповідне поле шляхом операції «копіювати-вставити» не завжди розпізнається системою, тому може знадобитися введення цифр вручну. В іншому спосіб додавання віртуальної картки нічим не відрізняється від додавання звичайного "пластику".

Зміна способів оплати за допомогою ПК

Як поміняти спосіб оплати в Google Плей

Як у Google Плей змінити спосіб оплати, додати другу картку? Обидві дії прості для виконання. Щоб додати другий, третій та наступні платіжні інструменти, необхідно в меню програми Google Play вибрати рядок «Спосіб оплати», а потім натиснути «Додати спосіб оплати», після чого заповнити всі необхідні поля, як у наведених вище інструкціях.

Інша справа – зміна способу оплати в даному сервісі. Існує два способи - за допомогою ПК або смартфона.

Через браузер комп'ютера

Необхідно увійти до Google Play через браузер ПК, вибрати рядок «Способи оплати». У вікні клікнути на кнопку «Змінити спосіб оплати». Далі необхідно вибрати платіжний засіб, дані про який будуть змінені (якщо їх кілька) і клацнути на слово "Змінити".

У формі, що відкрилася, можна внести правки: змінити термін дії, CVC-код і зберегти зміни. Це актуально у разі перевипуску картки. Так само можна видалити прив'язаний платіжний засіб, клікнувши на відповідний рядок.

Зверніть увагу! Зміна способу оплати в Google Play в першу чергу передбачає редакцію інформації про платіжний засіб.

За допомогою смартфона

У цьому випадку треба виконати такі дії:

  1. На екрані смартфона потрібно вибрати піктограму програми Google Плей.
  2. Після відкриття програми натиснути на рядок «Способи оплати».
  3. На сторінці, що відкрилася внизу екрана вибрати «Інші налаштування платежів». Додаток запропонує один або кілька платіжних коштів, прив'язаних до телефону. Необхідно вибрати цікаве і в блоці з ним натиснути кнопку «Змінити».
  4. Відредагувати дані та натиснути кнопку «Оновити».

Що робити, якщо не додається карта Гугл Плей

Якщо в Google Play точне дотримання інструкцій як додати картку не дає результатів, варто звернути увагу на наступні моменти:

  • перевірити правильність введення терміну дії, номера та CVC-коду;
  • перевірити стійкість з'єднання з інтернетом;
  • переконатися, що платіжний засіб не є 11-м (в Google Play можна додати лише 10 варіантів оплати);
  • перевірити, чи підтримує система карту, що прив'язується (для користування сервісом Google Pay є обмеження в залежності від банків. Повний перелік можна подивитися за цим посиланням.

Початок роботи в Google Пей

Про систему Google Pay

Якщо Google Плей дозволяє оплачувати підписки в додатках і зберігає дані «кредитки» для спрощеної оплати на сайтах, то система Google Пей дозволяє здійснювати оплату в один дотик з телефону або браузера комп'ютера (за умови входу в обліковий запис ), а також розплачуватись на касах не дістаючи сам «пластик». Для цього потрібен лише пристрій, оснащений функцією NFC та платіжний термінал.

Як додати картку в Гугл Пэй

Щоб мати можливість розплатитися за допомогою Google Pay, необхідно завантажити однойменну програму в Play Market (Google Play). Після його скачування та встановлення, як і в попередніх випадках, необхідно вибрати основний обліковий запис або виконати в нього вхід. Далі діяти так:

  • В нижній частині екрана вибрати значок «Оплата».
  • Натиснути синю кнопку «Спосіб оплати».
  • Сіставити прямокутне вікно, що з'явилося, зі стороною карти, де знаходиться її номер.
  • Якщо програма не розпізнає цифри, їх можна ввести вручну, вибравши відповідний рядок на екрані.
  • Далі необхідно натиснути кнопку «Зберегти», погодившись з умовами співробітництва.
  • На прив'язаний до карти номер телефону має прийти SMS-повідомлення з кодом, який необхідно ввести у відповідне поле – це підтверджує прив'язку картки.
  • Також знадобиться встановити пароль або графічний ключ, який зможе підтвердити здійснення особливо великих покупок та захистить від шахраїв.

Прив'язка до телефону та облікового запису Google завершена. Так само можна додавати нові способи здійснення платежів (не більше 10), а потім розплачуватися з їх допомогою за різні покупки. Ті самі маніпуляції потрібно виконати і при додаванні інформації за допомогою ПК через Google Play або Google Pay.

Додавання інших видів карт

Оплата та види завантажуваних карт

Якщо в Гугл Пей завантажено кілька карток, за допомогою яких можна платити, необхідно встановити головний платіжний засіб «за замовчуванням».

Додаток Google Pay дозволяє також завантажувати знижкові та подарункові карти, квитки на транспорт та інші види «пластику». Зробити це можна у відповідному розділі «Карти», що знаходиться у нижньому правому куті головного екрана. Для цього необхідно перейти до розділу та натиснути на синій значок «+ карта»:

  1. У меню треба вибрати вид карти, що додається (транспортні соціальні карти і карти «трійка» додати неможливо).
  2. У новому вікні можна вручну ввести назву організації або знайти у запропонованому списку.
  3. За допомогою камери телефону відскануйте штрих-код на картці, помістивши його в квадрат білого кольору.
  4. Можна ввести дані вручну, якщо код не сканується автоматично (червона рамка сигналізує про проблеми зчитування).

Точної відповіді, скільки таких карт можна прикріпити в додатку, немає.

Можливі труднощі

Часті питання: чому не вдається прив'язати «пластик» і чому не вдається оплата? У першому випадку проблема може критися в поганому зв'язку, неправильно введених даних, а також у непідтримуваності додатком картки («СВІТ», Maestro тощо). У другому випадку варто уточнити стан балансу та при необхідності поповнити його.

Додатки Google Play та Google Pay дозволяють створити та налаштувати універсальний платіжний інструмент на базі Андроїда, що працює як з реальною, так і з віртуальною оплатою. Для використання сервісів необхідно лише зареєструватися в системі Google і додати необхідні дані карт.