Перший запуск та налаштування Android TV приставки: встановлення програмного забезпечення

Anonim

Як налаштувати ТВ Бокс Андроїд - інструкція користувача

Сегодня всі, хто не має можливості придбати дорогі Smart-телевізори, можуть купити компактну і функціональну Android TV приставку за прийнятною вартістю. Налаштування смарт приставки Андроїд не така вже й складна процедура, як багатьом може здатися на перший погляд.

Як налаштувати ТВ Бокс Андроїд

Перш ніж приступати до налаштування Андроїд ТВ приставки, необхідно ознайомитися з різновидами девайсів, щоб придбаний пристрій міг задовольнити всі вимоги до експлуатації:

  • Щоб на телевізорі переглядати різні фільми, достатньо придбати бюджетний пристрій з двоядерним процесором.
  • Якщо користувач хоче не тільки переглядати відео, але й слухати музику, грати в ігри, то вже необхідна приставка з чотириядерним процесором.
  • Восьмиядерні приставки дозволяють переглядати відео в розширенні 4К, відтворювати будь-які програми та ігри.

Зовнішній вигляд приставки Android TV

Асортимент девайсів великий, кожен зможе підібрати модель для себе, виходячи з потреб та фінансових можливостей.

Налаштування Андроїд ТВ боксу виглядає так:

  1. Приставку для перегляду цифрового телебачення встановлюють біля телевізора і підключають його до нього за допомогою кабелю HDMI, який додається комплекту. Якщо в комплекті він був відсутній, можна сполучити девайси через АV-порт.
  2. Для подачі енергії, бокс необхідно підключити до електричної мережі.
  3. При первинному підключенні девайса система може запропонувати встановити оновлення до останньої версії. Якщо користувач згоден, досить просто дотримуватися простих вказівок, які відображатимуться на екрані телевізора.
  4. Після встановлення програмних компонентів, на екрані ТБ відобразиться стандартний робочий стіл операційної системи Android.

Зверніть увагу! Якщо користувачеві потрібно змінити налаштування пристрою, то його за допомогою звичайного USB-кабелю потрібно підключити до комп'ютера.

Як підключити ТБ приставку до телевізора

Як зробити перший запуск Android TV Боксу та Смарт

При первинному запуску приставки, як говорилося раніше, необхідно встановити наявні оновлення та зробити ряд стандартних налаштувань: встановлення мови, дата та час, підключення до інтернету бездротовою мережею. З кожним налаштуванням потрібно розібратися .

Установка мови

Що таке VPN для андроїд - детальна інструкція користувача

Налаштовувати мову на приставці простіше простого. Користувачеві потрібно пройти наступний шлях: "Setting" - "More Setting". Далі на екрані телевізора з'являться розширені установки. Серед доступних опцій слід вибрати вкладку "Language & Input". Там і потрібно вибрати користувачеві потрібну мову – українську чи російську.

Зверніть увагу! Мова інтерфейсу зміниться автоматично, але деякі слова можуть бути написані англійською мовою.

Налаштування часу та дати

Користувачеві важливо знати, що неправильно встановлений час і дата не можуть добре позначитися на роботі приставці, швидше навпаки, інтернет з'єднання з нею не буде. Також можуть відображатися помилки у програмах та браузері.

Налаштування часу та дати на Андроїд ТБ приставках

Для встановлення правильного часу та дати необхідно встановити відповідні параметри. Варто перевірити себе за такими пунктами: «Використання дати та часу мережі» – увімкнено, «24-годинна форма» – увімкнено, обрано потрібний часовий пояс.

Підключення до Інтернету через віддалену точку доступу

Android TV – user manual:

  1. Необхідно зайти в «Налаштування» ТВ-приставки.
  2. Далі – «Бездротові мережі» або «Wi-Fi».
  3. Система автоматично розпочне пошук доступних мереж, серед них потрібно вибрати конкретну.
  4. Для аутентифікації необхідно у відповідній формі за допомогою клавіатури на екрані ввести пароль.

Якщо всі попередні кроки були виконані правильно, бездротова мережа відображатиметься у статусі «Підключено».

У деяких випадках користувачам додатково доводиться налаштовувати мережне обладнання, оскільки приставка не може підключитися до віддаленої точки доступу. Для цього потрібно зайти в налаштування маршрутизатора, перейти у вкладку «Бездротові мережі/Wi-Fi», потім – «Основні налаштування» та встановити «Канал 9» або «Канал 13».

Зверніть увагу! Щоб зміни набули чинності, їх необхідно зберегти та обов'язково перезавантажити мережеве обладнання.

Установка корисного ПЗ

Як налаштувати календар андроїд - інструкція

Налаштування TV Box Android передбачає встановлення і зручного користувальницького інтерфейсу. На приставку можна встановити будь-яку програму, попередньо потрібно встановити програму «APK Installer».

Попередньо необхідно перенести програми на зовнішній носій пам'яті, вставити його у приставку у відповідний роз'єм, запустити програму «APK Installer» і поставити галочки навпроти конкретних програм.На завершення натисніть «Install». Процес установки почався, всі дії будуть виконуватися автоматично.

Також програми на приставку можна встановлювати через сервіс Play.google.com, але попередньо потрібно створити обліковий запис Google.

Додаток «APK Installer» для ТВ приставок

Важливо! У процесі використання програм на TV Box їх регулярно потрібно оновлювати. У налаштуваннях сервісу цей процес можна оптимізувати. Без актуальних оновлень деякі програми можуть просто перестати працювати.

Поширені помилки

Як увійти в Гугл Плей - покрокова інструкція користувача

Щоб правильно налаштувати ТБ приставку рекомендується попередньо ознайомитися з основними труднощами, які часто виникають:

  • Довге завантаження даних.Якщо приставку налаштовують «по повітрю», тобто через віддалену точку доступу, то така проблема може виникнути. Користувачеві рекомендується підключитися до пристрою через кабель мережі. Проблема найчастіше обумовлена ​​оснащенням приставку слабкими приймачами сигналу.
  • Не працюють онлайн сервіси та програми. Приставка працює в режимі реального часу, слідчий необхідно, щоб у її налаштуваннях були правильно задані час і дата.
  • Відсутня звук. Існує кілька класів телевізорів, тому для звуку потрібно правильно вказати висновок. Наприклад, звичайних телевізорів використовується режим – РСМ; для ТВ, оснащених декодерами DTS Dolby Digital, використовується висновок RAW.

Цифрове телебачення на смарт приставці

Налаштування Android TV досить просте і не забирає багато часу, якщо суворо дотримуватися вищеописаних інструкцій.