Встановлення та запуск ігор для андроїда на комп'ютері з Windows - як пограти на ПК

Anonim

Як грати в андроїд-ігри на ПК - докладний посібник

Що робити, якщо користувач хоче зіграти в улюблену телефонну гру на комп'ютері? Раніше б сказали: нічого. Зараз же, щоб зробити подібне, потрібно зробити лише кілька кроків. Як можна запустити андроїд-гру або програму на комп'ютері або ноутбуці, детально розказано далі.

Чи можна грати в андроїд-ігри на ПК

Багато користувачів нерідко ставлять питання, чи можна якось грати в андроїд-ігри на своєму комп'ютері. Швидше за все, це обумовлено звичайною зручністю, оскільки монітор комп'ютера або ноутбука значно більше, ніж екран телефону.

Андроїд-ігри на ПК

Так, це дійсно можливо, при цьому способів запустити гру на ПК досить багато. Проблема часто полягає в тому, що користувач просто не може самостійно визначитися з вірним. Декілька варіантів, як грати в андроїд-ігри на ПК:

    Найбільш очевидним є встановлення системи Android на комп'ютер або ноутбук. Подібним способом користуються нечасто, оскільки процедуру супроводжують складності. Крім того, при запуску додаткової ОС на ПК суттєво зростає навантаження на оперативну пам'ять та процесор. Потрібно виділити місце на жорсткому диску під додаткову систему, а також провести налаштування BIOS. Не кожен здатний впоратися з подібним завданням самостійно;
  • другий варіант - створення власного емулятора за допомогою офіційно викладеного набору інструментів Android Virtual Device. З їхньою допомогою можна самостійно налаштувати відповідне середовище, створити віртуальну операційну систему та сформувати повноцінний емулятор;
  • Найбільш популярний варіант - використання готового емулятора. Перевага в тому, що в Глобальній мережі на сьогоднішній день є широкий вибір найрізноманітніших програм.

Емулятор андроїда на ПК або ноутбук

Що таке емулятор андроїда на комп'ютер

Додаток «Погода» на Айфоні - докладний посібник

У питанні, як грати в ігри як на андроїді на ПК, найбільш популярною відповіддю буде - використовуючи готовий емулятор.

До уваги! За своєю суттю емулятор - це спеціальна програма, що дозволяє відтворювати на персональному комп'ютері ігри або програми з телефону, які спочатку не були призначені для системи Windows, Linux і т.д.

Подібні програми відрізняються одна від одної за своїм функціоналом і форматом емуляції. За допомогою деяких можна отримати повністю сформовану систему андроїд. Ті, що простіше, призначені тільки для відкриття ігор, програм або інших програм.

Якщо говорити про переваги емуляторів, то виділяють такі особливості:

  • при використанні готового варіанта програми користувачеві не потрібні спеціальні та додаткові навички для запуску програми або гри;
  • в більшості випадків інтерфейс готових емуляторів досить простий і зрозумілий для звичайного користувача;
  • Звичне управління. Фактично воно буде таким самим, як якщо бути людина користувалася планшетом або мобільним телефоном. У деяких випадках емулятори дозволяють робити налаштування залежно від запитів;
  • всі програми та ігри, які хотілося б запустити, можна буде завантажувати у звичному Google Маркеті або завантажувати та перекидати документ у форматі APK;
  • в більшості випадків емулятори завантажуються і встановлюються безкоштовно. За рідкісним винятком на розширені варіанти зі збільшеним функціоналом може встановлюватись абонентська плата.

Окрім емулятора системи андроїд, на просторах Інтернету можна знайти багато інших програм. Наприклад, користувач може встановити систему для відтворення ігор PC або навіть Денді.

Як вибрати емулятор андроїда на комп'ютер

Як встановити Лінукс - докладний посібник

Вибираючи програму-емулятор, слід відштовхуватися від своїх вимог. Все залежить від того, що саме потрібно робити користувачеві. Якщо йдеться тільки про відкриття та відтворення ігор андроїд, то підійде максимально простий варіант.

Багато програм, з тих, що є в Мережі, призначені для використання їх розробниками. Такі, зрозуміло, не підходять для звичайного користувача, оскільки мають складний та перевантажений функціонал.

Далі будуть представлені кілька найбільш популярних варіантів емуляторів та їх функціонал.

Nox App Player

При пошуку варіанта програми для запуску ігор-андроїд на ПК варто звернути увагу на Nox App Player. Його нахвалює багато користувачів, а самі розробники запевняють, що програма сумісна з будь-якою версією операційної системи.

Перевага Nox полягає в тому, що за його допомогою можна створювати віртуальну операційну систему з усім необхідним функціоналом. Крім того, у самої програми не такі високі вимоги, і вона добре працює навіть на старих комп'ютерах.

Ще однією важливою якістю Nox є те, що користувач може запускати одночасно відразу 2 ігрові програми. Крім того, є підтримка комп'ютерної миші та клавіатури. За бажання можна пограти і за допомогою інших контролерів.

Зверніть увагу! Незважаючи на те, що функціонал великий, а програма має величезну кількість можливостей, інтерфейс досить простий і зрозумілий, тому навіть Початківцям буде все зрозуміло.

З іншого боку, Nox App не обходиться і без певних мінусів. Серед них найбільш суттєвою є дуже застаріла версія андроїда. Навіть з урахуванням того, що на дворі вже 2020 р., є лише платформа 5.0.

Nox App Player - один з найпопулярніших варіантів

Bluestacks

Іншим популярним варіантом є Bluestacks. Якщо розглядати об'єктивно, то Bluestacks і Nox App Player - це два успішно змагаються між собою емулятори, які мають попит серед власників андроїда.

Що важливо, програма має російський інтерфейс, підтримує і запускає практично будь-які програми та ігри. Емулятор працює без проблем на Windows версії 7, 8 та 10.

Основна вимога - наявність оперативної пам'яті не менше 2 Гб. Це мінімальний показник, але найкраще використовувати Bluestacks на потужніших машинах.

Відмінною рисою є можливість проведення синхронізації з мобільним пристроєм. Крім зазначених моментів, до позитивних якостей Bluestacks відносять:

  • стабільну роботу;
  • зрозумілий інтерфейс;
  • запуск сучасних платформ андроїда;
  • відтворення 99 % ігор та додатків.

Что стосується мінусів, то в основному виділяється лише один, що стосується платного та безкоштовного контенту. Безкоштовний варіант програми дійсно є, але він має дуже незначний захист від вірусів. Відповідно, якщо користувач хоче убезпечити свою систему, йому доведеться вносити абонентську плату.

Droid4x

Емулятор, який підійде не кожному. Droid4x досить швидко працює. Функціонал дозволяє здійснювати прив'язку андроїдних програм до кнопок клавіатури.Крім того, у самій програмі є прив'язка до Google Маркета, а значить можна автоматично переробляти файли у форматі APK.

Що стосується мінусів, то основна проблема полягає в тому, що інтерфейс налаштований лише англійською мовою. З іншого боку, якщо з цим у користувача немає проблем, можна обрати саме цей варіант емулятора.

Емулятор Droid4x

Genymotion

Ще один емулятор, який став популярним зовсім недавно - це Genymotion. Що добре, програма успішно працює не тільки з операційною системою Windows, але і Mac.

Є як платний, так і безкоштовний варіант емулятора. Основна відмінність полягає в тому, що безкоштовна версія має істотно менший функціонал, з іншого боку, якщо людина хоче використовувати програму просто для запуску ігор, цього цілком вистачить.

Зверніть увагу! Щоб отримати безкоштовну версію, користувачеві потрібно просто пройти реєстрацію на офіційному сайті, завантажити та встановити програму на свій комп'ютер або ноутбук .

Щодо платного пакета, то він ділиться на два типи:

  • за 99 дол. на рік;
  • за 299 дол. на рік.

За функціоналом обидва варіанти абсолютно однакові. Перевага дорогого полягає лише в тому, що користувачі матимуть пріоритетніше місце у служби підтримки.

Важливо! У програму відразу ж автоматично вбудований емулятор андроїда. Відповідно, користувачеві не потрібно буде нічого налаштовувати.

Інші можливі варіанти

Це ще не всі програми-емулятори, за допомогою яких можна запускати ігри та програми для андроїда. Є й інші, не менш цікаві:

  • Windroy - досить відома програма, що добре працює саме з системою андроїд. Основний мінус полягає в тому, що максимальна платформа, що підтримується, - це андроїд 4.0.3;
  • YouWave for Android - вже трохи застаріла варіація емулятора, що підходить для відтворення андроїд-ігор на ПК. Істотний мінус - тільки платна версія;
  • Leapdroid - досить свіжа прога. Спочатку була призначена саме для додатків андроїда, хоча зараз запускаються інші варіанти. Є як англійський, і російський интерфейс.

Програма Windroy

Встановлення, налаштування та запуск емулятора Bluestacks

Знайти завантажувальний файл Bluestacks можна у вільному доступі в Інтернеті, проте рекомендується скористатися офіційним сайтом та завантажити пакет звідти. Щоб програма працювала, комп'ютер повинен відповідати мінімальним характеристикам:

  • не менше 1 Гб вільної оперативної пам'яті;
  • для запуску 3Д-ігор потрібна підтримка візуалізації Intel VT-x або AMD-V. Все в даному випадку залежить від процесора;
  • має бути підтримка відеокарти OpenGL не менше 2.0.
Чому вилітають ігри на андроїд - способи усунути проблему

Після того, як файл буде завантажений, програму потрібно буде встановити. Як це робиться:

  1. Почати на кнопку «Continue», а потім вибрати місце, куди проводитиметься завантаження.
  2. Пройти далі. У вікні змінювати параметри не потрібно. Поставлені галочки повинні залишатися на місці, щоб надалі програма працювала з додатками андроїд та синхронізувалася.
  3. Натиснути на кнопку «Встановити» або «Install» та дочекатися закінчення процедури.

Настроюється Bluestacks досить просто. Насамперед користувачеві потрібно провести активацію облікового запису. Робиться це через Google аккаунт, тому для людини, яка активно користується андроїдом, потрібно буде тільки прописати логін та пароль.

Зверніть увагу! Якщо ж з якихось причин свого облікового запису у користувача немає, його потрібно буде створити, пройшовши по всіх пунктах реєстрації , обравши мову і давши згоду на ознайомлення з правилами. Якщо все зроблено правильно, користувач завантажить вікно активованої програми.

Далі вже можна буде попрацювати з налаштуваннями. Робиться це через іконку у вигляді шестерні. Можна змінити параметри екрана, поставити потрібний двигун, встановити та прибрати повідомлення тощо. При виникненні проблем завжди можна натиснути на пункт «Допомога».

Налаштування Bluestacks

Установка та запуск ігор через емулятор Bluestacks

Існує два основних способи використання Bluestacks для встановлення та запуску ігор. Перше, що потрібно зробити, так це скачати гру або програму у форматі APK. Слід пам'ятати, що він використовується в емуляторах.Після завершення завантаження потрібно просто натиснути на документ і вибрати активацію через емулятор. Після завершення операції слід поставити на запуск гру або програму. Ось і все, далі вже можна використовувати програму за призначенням.

Другий варіант, як можна встановлювати ігри через Bluestacks – це за допомогою Google Play. Зрозуміло, для цього у користувача має бути відповідний обліковий запис. Після того, як обліковий запис буде активний, все необхідне, у тому числі і доступ до програм, з'явиться в програмі. Що потрібно зробити, щоб завантажити гру:

  1. Зайти в програму через емулятор.
  2. Знайти у списку потрібний продукт. Можна подивитися ТОП безкоштовних ігор або найпопулярніших.
  3. Визначившись із потрібною, слід натиснути кнопку «Встановити».
  4. Після того як гра скачається, її можна буде запустити.

Як можна зрозуміти, все досить просто за рахунок того, що Bluestacks має русифікований інтерфейс. З налаштуванням впорається навіть початківець.

Запуск ігор через емулятор Bluestacks

Так чи можна грати в андроїдні ігри на персональному комп'ютері чи ноутбуці? Так, це цілком реально. Що потрібно зробити користувачеві, так це просто знайти підходящий для себе емулятор, завантажити, встановити його, а потім грати на втіху. Зрозуміло, існують й інші методи запуску ігор, трохи складніші, але за бажання можна використовувати їх.

Ціни у статті вказані на березень 2020 р.