ТОВ "Скартел"

Anonim

ООО «Скартел» - це один із провідних російських операторів стільникового зв'язку в 2000-х роках. Близько 5 років тому компанія запустила новий оператор стільникового зв'язку Yota федерального рівня. Цей оператор пропонує абонентам скористатися базовим тарифним планом, який включає повністю безлімітний мобільний інтернет, а також безкоштовні дзвінки всередині мережі та повідомлення.

Що таке ТОВ «Скартел»

Скартел – це одна з телекомунікаційних компаній, що працює на території Російської Федерації під брендом Yota.Основний офіс розташований у Санкт-Петербурзі, офіційним сайтом є ресурс компанії Йота. Головним акціонером виступає кіпрська компанія WiMax Holding Ltd, яка належить до Telconet Cap.

Близько 5 років тому, в 2014 році, компанія Скартел стала частиною програми з назвою Yota. Згідно з представленими даними, до нового оператора приєдналося понад мільйон абонентів. Вже до 2015 року компанія охопила понад 40 регіонів країни та ввела в роботу мережі 4G.

Оператор Йота – це результат об'єднання активів відразу двох гігантів вітчизняного телекомунікаційного ринку – Скартел та Мегафон.

Як все починалося

ООО Скартел було засновано великою кіпрською компанією «WiMax Holding Ltd». Контрольний пакет акцій належав відомому фонду Telconet Capital Limited Partnership, який, за непідтвердженими даними, входить до холдингу А. Усманова, а 25% належало Ростелекому.

Основною сферою діяльності нової компанії було надання телекомунікаційних послуг під час використання «Mobile WiMAX». У своє розпорядження "Скартел" отримала частоти від Роскомнагляду, на базі яких була організована мобільна мережа, що складається з сотні тисяч абонентів. Тільки в 2013 році всі акції були викуплені Мегафоном, який і став одноосібним власником цієї компанії.

Як з'явилася Yota

У 2014 році було оголошено про запуск нового оператора стільникового зв'язку федерального значення під назвою Yota. Цим мобільним оператором використовується для роботи обладнання Мегафону. Йота орієнтована на молодих людей, великих корпоративних абонентів та креативних клієнтів.

Сама компанія ТОВ «Скартел» пішла в тінь, вона стала реалізувати свої продукти лише під брендом Йота. Саме тому зараз рідко можна зустріти людину, яка з ходу змогла б сказати, що таке «Скартел».

Офіційний сайт та контакти ТОВ «Скартел»

Офіційним сайтом компанії є сайт оператора стільникового зв'язку Йота. Цей ресурс розташований за адресою www.yota.ru. даний сайт дуже зручний у використанні, спочатку потрібно вибрати місцезнаходження, потім буде запропоновано весь перелік послуг від Yota.

  1. Для комп'ютера можна вибрати модем або роутер, з активною сім-картою.
  2. Для смартфона замовити сімку та завантажити зручну мобільну програму, за допомогою якої можна вибрати найбільш оптимальний тарифний план, який повністю задовольнить потреби абонента.
  3. Для планшета вибираються послуги, аналогічні смартфону. Тут можна також купити сім-карту і підібрати оптимальний пакет послуг.

Особливо передбачено вкладку «Для бізнесу». У цьому розділі всі пропозиції для корпоративних клієнтів.У розділі детально розписано умови підключення та розібрано керування зв'язком онлайн. Є карта покриття оператора та зазначено, в яких країнах на вигідних умовах діє роумінг.

На сайті є і інтернет-магазин, де можна купити не тільки різні сім-карти, але й такі товари, як роутери та модеми.

Вкладка «Точки продажу» точно покаже, де саме в рамках міста чи регіону можна купити стартовий пакет та інші товари від Йота. Якщо дивитися об'єктивно, то сайт ТОВ Скарлет досить скромний, але зручний.

В окремій вкладці є контакти оператора. Задати питання можна електронною поштою, заповнивши спеціальну форму. Окрім цього, на сайті є номер телефону гарячої лінії та чат. Все це дозволить максимально швидко отримати відповіді на всі свої запитання.