Як внести номер із контактної книги до чорного списку на Андроїді: включення блокування

Anonim

Як додати телефон до чорного списку Андроїд - заблокувати контакт

Як би не був зручний смартфон, проте не з усіма абонентами є бажання розмовляти. Для цього розробники смартфонів та додатків придумали спеціальну функцію – чорний список. Вона дозволяє захиститися від набридливих рекламних номерів та інших небажаних абонентів. Але як додати номер в чорний список на Андроїді? Допоможуть такі покрокові інструкції.

Чорний список на Android пристроях: що це

Багато користувачів хоч раз чули про можливість блокування телефонних номерів на операційній системі Андроїд. Вона необхідна таких випадків, коли немає бажання зв'язуватися з будь-яким абонентом. Наприклад, людині дзвонить колектор. Як правило, це люди швидко набридають і не хочуть відставати. Навіть якщо вони помилились номером. Отже, функція НС допомагає за кілька секунд позбутися постійних дзвінків, адже додавання здійснюється за допомогою натискання кількох кнопок.

Як заблокувати номер у телефоні

На деяких пристроях можливість вбудована в прошивку. Перед тим як кинути номер в НС на Андроїді варто дізнатися про неї. Головний плюс тут у тому, що немає необхідності завантажувати різний софт від сторонніх розробників.

Якщо ж функція не вбудована, доведеться завантажити софт з офіційного магазину Google Play Market. Наприклад, Calls Blacklist - одна з найпопулярніших утиліт цього типу в каталозі програм від Google. Таким чином кожен смартфон може отримати можливість блокувати контакти або невідомих людей.

Примітка! Деякі програми пропонують можливість блокувати абсолютно всі дзвінки від абонентів, не збережених попередньо в телефонній книзі, або прихованих номерів.

Якщо включити опцію НС і внести туди контакт, то коли він спробує додзвонитися до людини, не буде чути гудків. Дзвінок одразу автоматично скинеться. Багато хто помилково вважає, що абоненту прийде повідомлення про те, що користувач додав його до чорного списку. Однак це не так.

«Тільки голосова пошта» - що означає Андроїд

Де знайти чорний список на Андроїд і як ним користуватися

Всі налаштування залежать від версії операційної системи Android. У більшості випадків для блокування контакту вбудованою функцією потрібно зайти до телефонної книги, вибрати «жертву», відкрити контакт і вибрати відповідну опцію в контекстному меню. Однак не завжди є така можливість. Це стосується ОС Android 5.0 та 6.0. Пункту «Блокувати вхідні дзвінки» там немає. Однак є опція "Тільки голосова пошта". Але що означає на Андроїді параметр «Тільки голосова пошта»?

Налаштування голосової пошти на Android-смартфоні

Цей параметр - майже те саме, що й автовідповідач. По суті, якщо підключити функцію, абонент може надіслати голосове повідомлення. Але суть вищезазначеного методу блокування номерів полягає в тому, що цією функцією вже ніхто не користується. Є зручніші способи – месенджери. Отже, голосової пошти немає, абонент не зможе зв'язатися із людиною.

Буде таке, що опція включена, але потрібно її вимкнути. Для цього необхідно зробити таке:

  1. Зайти в налаштування стандартної програми «Телефон». Для цього потрібно відкрити саму програму і натиснути на іконку контекстного меню на панелі набору, потім вибрати пункт з іконкою шестерні.
  2. Після цього необхідно перейти в розширені налаштування, вибрати «Інше».
  3. Потім натиснути на «Голосова пошта». У меню можна налаштувати функцію, або відключати її.

Примітка! Вищеописана інструкція актуальна для нових версій ОС Android і смартфонів Xiaomi. В інших прошивках назви налаштувань можуть відрізнятися.

Як додати телефон до чорного списку Андроїд за допомогою вбудованих функцій

Як заблокувати контакт у Ватсапі на андроїді - докладна інструкція

Перед тим як включати параметр, варто дізнатися, чи підтримує конкретна прошивка функцію НС. Для цього рекомендується використовувати такі вказівки. Якщо не допоможе, не варто засмучуватися. У такому випадку можна використовувати інші програми від розробників. Вони справляються не гірше. Іноді навіть краще.

Андроїд до версії 4.0

Щоб заблокувати телефонний номер, потрібно зробити ось що:

  1. Включити опцію НС. Для цього зайти в опцію налаштування на смартфоні. Потім перейти до вкладки «Виклики», відкрити список усіх виконаних дзвінків. Після цього – «Відхилення виклику».
  2. Зайти до папки «Чорний список», натиснути «Додати». Щоб увімкнути параметр, необхідно відзначити його галочкою.
  3. Коли можливість буде активною, зайти до списку номерів або останніх дзвінків, якщо абонент не збережений у контактах.
  4. Для блокування людини потрібно знайти жертву, натиснути на текст пальцем, утримуючи її на написі доти, доки не відкриється контекстне меню. Перед написом "Видалити" є параметр "Додати до чорного списку". Щоб розблокувати контакт, потрібно прибрати галочку навпроти цього пункту.

Андроїд 4.0 версії та вище

Це покрокове керівництво допоможе внести номер у НС на Android четвертої версії та вище:

  1. Для початку потрібно зайти в програму «Контакти».
  2. Вибрати людину, яку необхідно кинути в чорний список.
  3. У вікні з інформацією про контакт вибрати кнопку «Меню».
  4. Відкриється вікно з додатковими можливостями. Щоб заблокувати, натисніть «Блокування» або «У чорний список».
  5. У вікні необхідно підтвердити свої дії натисканням на відповідну кнопку.

Блокування номера на Android 4.0+

Як занести контакт до чорного списку за допомогою сторонніх додатків на Андроїді

На жаль, не всі моделі та версії операційної системи підтримують можливість додавання людини до НС. У таких випадках варто скористатися програмами, створеними сторонніми розробниками. Їх є сотні, але функціонал особливо не відрізняється.

Як у айфоні заблокувати контакт у Вайбері

Одна з найпоширеніших програм - Calls Blacklist. Її можна знайти в офіційному магазині ігор та утиліт Google Play. Оскільки схожого софту безліч, рекомендується шукати програму від розробника Vlad Lee. Воно вважається найпопулярнішим - понад десять мільйонів завантажень.

Важлива інформація! Не рекомендується завантажувати програмне забезпечення з невідомих джерел та користувацьких форумів, тому що є ризик заразити пристрій вірусами.

Насамперед потрібно завантажити вищезазначену програму. Потім зробити таке:

  1. Відкрити програму. Натиснути на кнопку «Додати» - білий плюс у блакитному колі.
  2. Відкриється вікно з функціями. Особливість програми в тому, що можна не лише додавати конкретний номер, а ті, що починаються з певних цифр.
  3. Після того як абонент буде додано, достатньо переключити зверху «тумблер» у включене положення навпроти пункту «Виклики». Також можна це зробити і з SMS.

Використання стороннього додатка «Calls Blacklist»

У програмі є журнал викликів, можливість створити розклад та інші корисні опції. Також величезна перевага в тому, що блокування можна вмикати та вимикати натисканням на кнопку. Це набагато швидше, ніж під час використання стандартного функціоналу операційної системи.

Додавання до чорного списку за допомогою оператора мобільного зв'язку

Практично всі найпоширеніші оператори мобільного зв'язку можуть заблокувати небажаний номер. Це працює так само, як програма або стандартна функція. Головна перевага методу – можливість вибрати, що чутиме абонент при спробі додзвонитися. Звичайне програмне забезпечення, як правило, миттєво скидає виклик. Деякі оператори пропонують клієнтам сповіщати заблоковану людину повідомленням, що пристрій вимкнено, або власник знаходиться поза зоною доступу - немає сигналу.

З іншого боку, у більшості операторів опція платна. Крім того, не завжди є можливість заблокувати короткі номери, з яких надходить СМС-спам. Також часто є обмеження на кількість контактів.

Порада! Перед підключенням послуги рекомендується обговорити всі умови та деталі з оператором.

Для включення опції потрібно зателефонувати на гарячу лінію оператора та попросити заблокувати певний номер.

Можливі проблеми та способи їх вирішення

Найпоширеніша проблема - відсутність функцій у налаштуваннях телефонного номера при блокуванні стандартними опція Андроїда. Це означає, що контакт збережено на SIM-картці. Потрібно перенести його на мобільний пристрій. Як правило, в меню є тільки пункт «Скасувати».

Опція для імпорту та експорту контактів

Покрокова інструкція:

  1. Зайти в додаток «Контакти».
  2. Відкрити контекстне меню (три точки в правому верхньому куті дисплея).
  3. Вибрати пункт «Імпорт та експорт».
  4. Потім натиснути на необхідну СІМ-картку - «Телефон» - «Далі».
  5. Вибрати номер та натиснути «ОК».

Після цього потрібно повторити дії. Пункти в контекстному меню мають з'явитися.

Чорний список - хороша функція, якою користується більшість власників смартфонів з операційною системою Android. Проте вона не на всіх телефонах. Для цього сторонні розробники створили додатки, що вирішують це завдання. Головне - розібратися з налаштуваннями, а в цьому допоможуть інструкції вище.