Як переглянути історію повідомлень Андроїд через вбудований журнал і програми

Anonim

Історія повідомлень Android - де її знайти

Сучасну людину неможливо уявити без смартфона, а з неї щодня сиплються сотні push нотифікацій: нагадують про заплановану подію, повідомляє про нове повідомлення або лист, пропонують купити обновку або завантажити програму. Заплутатися в достатку повідомлень досить просто. Іноді важко утриматися від того, щоб змахнути їх, а згодом намагатися згадати, про що хотіла нам розповісти система.

Де зберігаються пуш-повідомлення та інформація про останні дії на Андроїді

Сьогодні смартфони літерально ведуть облік усіх дій. Вони записуються на хмару в обліковому записі Google і можуть бути відображені на запит користувача. У журналі останніх подій Андроїд зібрані не лише пошукові запити в мережі, але також дані про взаємодію з програмами та сервісами. Щоб мати доступ до цієї інформації, необхідно мати уявлення про те, як дізнатися останні дії на телефоні Андроїд.

Кожен день ми отримуємо безліч повідомлень

Записи про активність користувача відображаються в хронологічному порядку, іноді можуть бути згруповані. Знайти інформацію можна у налаштуваннях. Потрібно у розділі «Акаунт» відкрити секцію даних та персоналізації, потім вибрати «Мої дії». За необхідності можна шукати за датою або ключовими словами, використовуючи пошуковий рядок із вбудованими фільтрами.

Важливо! Дані зберігаються у хмарі лише за умови, що активовано функцію «Історія програм та веб-пошуку».

Платформа Андроїд має власний нативний список дій користувача, які відображаються у вигляді коротких записів. Вони набагато менш інформативні, ніж звичні розгорнуті повідомлення, але дозволяють знайти втрачене оповіщення.

Інтерфейс журналу повідомлень

На яких версіях Андроїда немає архіву повідомлень

Але подивитися історію скоєних дій, збережену системою, вдасться не завжди. Архів відправлених телефоном нотифікацій є лише у версіях, починаючи з 4.3 Android Jellybean. Телефони з більш старою операційною системою такої функції не мають.

Детальнішу версію системи та мікропрограми можна отримати у налаштуваннях телефону. Для цього потрібно знайти розділ «Система», перейти до «Додаткових налаштувань» і потім у розділ «Оновлення системи». Відкриються пункти «Версія Android» та «Оновлення системи».Переглянувши дані кожного розділу, можна буде зрозуміти, яке ПЗ встановлено на пристрої.

Зверніть увагу! Власники Андроїдів 5-9 мають журнал повідомлень, але шлях до нього може відрізнятися.

Версії Android

Як активувати вбудований журнал повідомлень

Запустити вбудований архів отриманих повідомлень нескладно, проте треба напевно знати порядок дій, оскільки очевидного способу це зробити не існує. Користувачеві доведеться на короткий час стати розробником. Але лякатися не варто, достатньо лише налаштувати пристрій, писати коди на цьому етапі не потрібно.

Як налаштувати панель повідомлень андроїд

Порядок дій для будь-якої моделі Андроїд (Huawei, Samsung, Xiaomi, Lenovo, Honor, Xiomi і т. д.) наступний:

  1. За допомогою віджетів або головного меню перейти до налаштувань.
  2. Відкрити розділ «Про телефон».
  3. Вибрати пункт «Номер складання». (Якщо відкрилося наступне меню, натиснути на варіант «Відомості про ПЗ»).
  4. Натиснути кілька разів для активації режиму розробника. Зазвичай достатньо 5-7 кліків. На екрані з'явиться повідомлення.
  5. В головному меню налаштувань з'явиться розділ «Для розробників». Через нього можна здійснити всі необхідні налаштування.

Однак такий варіант, як переглянути повідомлення на Android, більшості користувачів здасться надто складним та тривалим.

Зверніть увагу! Створити швидкий шлях до архіву можна за допомогою віджетів, якщо така функція підтримується моделлю телефону.

Активація режиму розробника

Як подивитися закриті повідомлення на телефоні Андроїд через віджет налаштувань

Як відкрити Центр повідомлень Windows 10

Якщо на головному екрані доступний віджет «Налаштування», тобто і шлях, як подивитися збережену історію повідомлень на Андроїд. Щоб активувати журнал повідомлень, достатньо:

  1. Затиснути будь-яке порожнє місце на екрані на кілька секунд.
  2. Дочекатися виникнення на екрані віджетів.
  3. Серед доступних значків вибрати іконку шестерні (налаштування) та перетягнути на основний екран.
  4. Клікнути по значку, щоб відкрити доступні функції.
  5. Знайти пункт «Журнал повідомлень Андроїд» (зазвичай 4-й або 5-й у списку) та відкрити його.

Таким чином, легко можна отримати доступ до записів системи про останні досконалі дії та сповіщення системи з телефонної або інтернет-мережі.

Як подивитися історію повідомлень через сторонні програми

Як подивитися заблоковані номери на андроїді, де знайти

Навіть якщо версія ОС підтримує вбудований журнал подій Андроїд, він може виявитися розчаруванням відразу з кількох причин. По-перше, записи набагато менш інформативні, ніж початкові повідомлення. Наприклад, вони покажуть, що було отримано повідомлення в месенджері, але не відобразять його вміст або відправника.

По-друге, простим натисканням відкрити програму-джерело повідомлення не вийде. По-третє, історія повідомлень Android зберігається лише за останні 24 години, що суттєво обмежує список того, що може за необхідності знайти користувач. На щастя, існує безліч програм, що дозволяють зберігати докладніші повідомлення за більш тривалий період. З них можна виділити 2 найпопулярніші програми.

Past Notifications

Безкоштовна програма, що зберігає до 200 останніх повідомлень системи. У цьому залишається як запис до нотифікації, а й її повний вміст. Past Notifications групує повідомлення за часом та додатками-джерелами, а також дозволяє налаштувати фільтр для ігнорування небажаних повідомлень, видаляти непотрібні повідомлення.

Інтерфейс програми

Функція, якої так не вистачає нативному журналу – можливість переходу до програми-джерела при натисканні на повідомлення доступна у додатку. Налаштувати можна лише відображення іконки програми на головному робочому столі та кількість нотифікацій, що відображаються на екрані.

Зверніть увагу! Якщо користувач товаришує з англійською, то краще користуватися оригінальним інтерфейсом програми, оскільки воно русифіковане за допомогою машинного перекладу, що не виглядає занадто легкочитаемо.

Notification History Log

Ця програма не така популярна, як попередня, проте додатково до основної функції збереження історії повідомлень дозволяє також отримувати про них розширену інформацію та читати видалені повідомлення. Усі повідомлення згруповані залежно від програми.

Notification History Log дозволяє видаляти непотрібні повідомлення, а також повертати важливі повідомлення назад на екран. Додатково користувач може блокувати сигнали вибраних програм.

Отже, якщо трішки підкоригувати налаштування телефону, можна отримати доступ до всіх не прочитаних повідомлень.