Прив'язка карти «Світ» до сервісу Google Play: чому не підтримується в Android Pay

Anonim

Як додати картку Світ у Google Play - інформація про платіжну систему

До довгого переліку пристроїв та функцій, які замінив собою сучасний смартфон, додався ще й гаманець. Якщо покупець раптом на касі виявить, що забув гроші та банківські картки будинку, він легко зможе розплатитися за допомогою свого гаджета. Національна платіжна система, нещодавно запущена в Росії, не відстає від цих модних тенденцій та активно проштовхує власну карту. Слід розібратися, як додати картку Світ у Google Play.

Що таке карта Мир

Головний недолік розрахунків готівкою – це те, що вони завжди повинні бути у людини «при собі», що особливо незручно, коли має бути покупка чогось дорогого: великої побутової техніки, ювелірних прикрас чи автомобіля. Крім незручності, це ще й небезпечно – постійне носіння при собі великих сум може привернути увагу грабіжників та шахраїв.

Карта «Світ»

Те саме стосується і банків, магазинів, та й взагалі будь-якої організації, яка має справу з великими сумами грошей. Щоб полегшити цю процедуру, у світі створено кілька десятків платіжних систем – спеціальних сервісів, які виробляють безготівкові грошові перекази між своїми клієнтами.

Основний мінус таких сервісів, принаймні для нашої країни, полягає в тому, що вони можуть легко припинити обслуговування вітчизняної. економіки з політичних обставин.

Щоб стати максимально незалежними в цьому відношенні від решти світу, в 2015 році в Росії було створено національну платіжну систему під назвою «Світ». З її допомогою можна здійснювати покупки в магазинах, знімати і вносити готівку в банкоматах і виконувати всі ті операції, які доступні користувачам більш популярних Visa і Master Card.

Карта «Мир» – це універсальний ключ доступу до національної платіжної системи. Саме вона дозволяє здійснювати всі операції, що були описані вище. В даний час карткою можуть скористатися пенсіонери та працівники бюджетних організацій, проте вже у поточному 2020 році планується здійснювати через неї всі соціальні виплати.

Як додати карту «Світ» у Google Pay

Як додати картку в Гугл Плей - покрокова інструкція

Багатьом цікаво було б додати «Світ» до списку карток системи електронних платежів Google Pay. Зараз дана система доступна для всіх пристроїв (смартфони, планшети, смарт-годинник), що працюють під керуванням операційної системи Android.Однак тут на всіх шанувальників Гугла чекає жорстоке розчарування: карту «Світ» не можна прив'язати до Google Pay як, втім, і до Apple Pay і PayPal.

Visa та MasterCard по суті – конкуренти, штаб-квартири обох організацій розташовані в Америці

Які карти підтримує Google Pay

Так які ж картки підтримує Google Play? Ось список платіжних систем, в яких працює програма пошукового гіганта:

  • MasterCard;
  • Visa;
  • МТС Smart Гроші;
  • МТС Гроші Вклад;
  • МТС Гроші Weekend;
  • Qiwi;
  • «Совість».

Щодо самих банків, то їх список буде значно довшим:

  • Сбербанк.
  • Альфа Банк.
  • Російський Стандарт.
  • Райффайзенбанк.
  • Открытие.
  • Рокетбанк.
  • Яндекс. Гроші.
  • Тинькофф.
  • Ак Барс Банк.
  • МТС Банк.
  • Газпромбанк.
  • Пошта Банк.
  • Росбанк і багато інших.

Якщо проштудувати весь перелік, то можна з'ясувати, що з Google Пей співпрацює трохи більше 100 банків, на противагу платіжній системі «Мир», у якої в списку їх значиться цілих 278. З іншого боку, це той випадок, коли якість краща за кількість: у списку обох представлені всі великі банківські організації.

NFC російською перекладається як «зв'язок ближнього поля дії»

Чому Google Pay не приймає карту «Світ»

Безуспішні переговори між керівництвами національної платіжної системи та пошукового гіганта свідомо були приречені на провал. То чому ж Гугл Плей не приймає карту «Світ»?

Як додати дисконтну карту до Wallet на айфон

Вся справа в тому, що Google побоюється підтримувати карту через складну політичну обстановку, що панує у світі. Все-таки Google - компанія пологовий будинок з Америки і будь-які нові економічні санкції, введені щодо Росії, загрожують великими збитками для пошуковика. До того ж, національна платіжна система на те й національна, що має обмежене ходіння тільки на території Росії та потенціалу у неї на даний момент не дуже багато, а, відповідно, і великого прибутку з неї отримати не вдасться.

Важно! Через карту «Світ» можна оплачувати покупки в Aliexpress.

Втім, не варто сумувати. Керівництво АТ «НСПК» запустило спеціальний додаток Mir Pay, який можна вільно завантажити з Google Плей Маркета. Воно дозволяє проводити безконтактну оплату зі свого гаджета в будь-якому магазині, що підтримує платіжну систему «Мир» (за законом, такими вважаються всі організації, що мають місячний виторг понад 40 мільйонів рублів).

Такими сумами в першу чергу можуть похвалитися торгові мережі

Основні недоліки та обмеження карти «Світ»

DF-DFERH-01 - помилка на андроїд у Google Play

На жаль, власна платіжна система накладає деякі обмеження на її використання, які з усією сміливістю можна зарахувати до її недоліків:

  • Для розрахунків можна використовувати лише національна валюта – рубль. Хоча на території Росії це може бути зовсім неактуально, при розрахунку в зарубіжних інтернет-магазинах також можливі певні труднощі.Наприклад, якщо платити за покупку можна тільки в євро або доларах.
  • Платіжна система запущена зовсім недавно, тому вона все ще продовжує залишатися «сирою». Періодично спливають негативні відгуки щодо її використання, суть яких зводиться до того, що не всі торгові точки можуть її прийняти.
  • Карту не можна прив'язати до системи електронних платежів через сервіс Apple Pay та Google Pay (Samsung дозволив операції з картками «Світ» через свої пристрої). Навіть додаток, покликаний здійснювати безконтактні покупки, поки що доступний тільки для пристроїв під керуванням Android (спеціальний додаток Mir Pay).
  • Також відсутня можливість додавання картки до платіжних систем PayPal та WebMoney.
  • Неможна оплачувати придбання програм у магазині Google Play Market.
  • Список країн і банків, в яких можна робити покупки знімати готівку, суттєво обмежений. Тому ця карта не підійде для тих, хто часто подорожує.

Як додати Ківі в Гугл Пей

Суттєвим плюсом Google Pay є те, що до неї можна додавати не тільки фізичні карти, а й віртуальні. Наприклад, через свій смартфон можна робити покупки, розплачуючись грошима з електронного гаманця Qiwi.

Перед тим як додати Ківі до Google Пей, необхідно замовити випуск віртуальної карти. Це означає, що будуть доступні тільки реквізити картки: її номер, термін дії та код CVV.

cvv2 або cvc2 – тризначний код безпеки, розташований на зворотному боці карти

Важливо! Перед підключенням віртуальної картки до Google Pay необхідно переконатися, що на смартфоні встановлено модуль NFC і він підтримує технологію безконтактної оплати.

Після отримання реквізитів віртуальної карти можна приступити до її підключення до Google Pay:

  1. Завантажити на свій смартфон програму Google Pay з офіційного сайту.
  2. Відкрити програму та зайти під своїм профілем Google.
  3. Зайти до розділу «Оплата».
  4. Натиснути внизу на значок «+ Спосіб оплати».
  5. Смартфон спробує рахувати карту через камеру, натиснути «Назад» або «Ввести дані вручну».
  6. Заповнити всі поля інформацією, отриманою раніше на сайті Qiwi.
  7. Вибрати зі списку спосіб підтвердження.
  8. Вставити код підтвердження.
  9. Дочекати повідомлення про успішну прив'язку картки.

Можна також провести процедуру онлайн через свій обліковий запис у Google на персональному комп'ютері.

Таким чином, карта «Мир» все ще не має доступу до найпопулярніших систем електронних платежів, реалізованих у смартфонах – Apple Pay та Google Pay.Пов'язано це, насамперед, із великою політикою та обмеженістю застосування самої карти. Проте, незважаючи на свої недоліки, російська платіжна система активно впроваджується у маси. Існує навіть підтримка можливості безконтактної оплати через смартфон за допомогою спеціальної програми.