Що за послуга Білайн 9731 (замовлення контенту): як вимкнути передплату

Anonim

Якщо абоненту Білайн приходять СМС з номера 9731, варто насторожитися. Це платний сервіс. Він надається сторонньою організацією – партнером оператора.

Абонентам розсилається інформаційно-розважальний контент, за що списується абонентська плата з номера абонента. При цьому він міг підключити її, випадково натиснувши на посилання або відповівши на СМС.

Якщо замовлення контенту не було вашим усвідомленим рішенням і передплата вам не потрібна – її варто негайно відключити, щоб не втрачати даремно гроші.

Що це за послуга

Підписка 9731 – це платні послуги інформаційного характеру. На телефон користувача надходять такі повідомлення:

  • новини,
  • гороскопи,
  • анекдоти,
  • рецепти,
  • развлечения.

Підключення може відбутися без бажання клієнта. Підписка активується через мобільний клік – натискання на банер, відповідь на SMS, перехід за посиланням. Про підключення сервісу абонент не інформується, а з його рахунку починають регулярно зникати.

Так відбувається через те, що Білайн укладає договір із сторонніми провайдерами, які надають інформаційно-розважальні послуги. Після певної дії абонента (кліка, СМС) вони отримують доступ до списання коштів з мобільного балансу.

Як відключити послугу 9731

Перш ніж відключати передплату потрібно перевірити, чи дійсно вона підключена на номері. Може так статися, що вона не одна, а подібних сервісів активовано на сім-карті. Щоб це дізнатися, наберіть команду 11009. Інформація про діючі підключення прийде в повідомленні.

Щоб самостійно відключити передплату по SMS:

  1. Відкрийте нове повідомлення.
  2. У тексті наберіть «СТОП».
  3. Відправте на номер 9731.

Також подивитися підписки можна в особистому кабінеті на сайті Білайн:

  • Зайдіть у розділ «Підключені послуги» –> «Сервіси». Тут показані всі платні підключення, не пов'язані з мобільним зв'язком – розважальний контент.
  • Якщо в цьому списку є небажані сервіси, відключіть їх. Натисніть на жовту кнопку-повзунок, щоб деактивувати послугу.
  • Вона пересунеться вліво, стане сірою, а система попросить підтвердити своє рішення відмовитися від підписки.
  • Натисніть «Вимкнути», і через кілька секунд сервіс буде відключений від номера.
  • Обновіть сторінку та перевірте – її не повинно бути в цьому списку.

Якщо немає виходу в мережу, зателефонуйте оператору за номером 0611. Для цього потрібно назвати свої паспортні дані.

Інші підписки, які слід відключити

СМС від Білайн можуть приходити і з інших коротких номерів. Поширені передплати партнерів оператора:

  • 1143 – цей номер належить сервісу vidz.cool. Не варто переходити на цей сайт, навіть браузер попереджає про можливі шахрайські дії за цією адресою. Абонент отримує повідомлення на підтвердження реєстрації на сайті, після чого з його рахунку починає щодня списуватися по 30 рублів. Щоб відмовитися від послуги, наберіть текст повідомлення STOP VIDC і надішліть його на 1143.
  • 1249 – це сервіс надання розважального контенту – мелодії, картинки, java-ігри. Вартість - 30 рублів на день. Для відключення відправте СТОП на 1249 або скористайтеся особистим кабінетом.

Якщо абонент постійно отримує такі повідомлення, варто перевірити список підключених сервісів. Також замовте деталізацію в особистому кабінеті. Цей звіт містить усі витрати з мобільного рахунку. Якщо платний сервіс підключено і за нього знімається плата, це відображатиметься у звіті та вказуватиметься, на який короткий номер йдуть гроші.

Білайн не бере на себе відповідальність за підключені послуги сторонніми компаніями.Постачальники платних передплат – це контент-провайдери, які співпрацюють з операторами та знімають гроші за непотрібні послуги. Найчастіше наявність передплати серед своїх підключень стає для абонента несподіванкою.

Щоб від цього захиститися, встановіть заборону на відплату передплат з балансу телефону. Така послуга безкоштовна і є у кожного оператора, у тому числі й у Білайн. Як це працює – створюється окремий рахунок для контентних сервісів. Якщо на ньому немає грошей, то плата за послугу не буде звідки списуватися.