Особистий кабінет ОнЛайм Ростелекома: можливості

Anonim

Особистий кабінет OnLime (Ростелеком) – інструмент для самостійного управління інтернетом, домашнім телебаченням та телефонією без допомоги фахівців оператора. Він представлений двома варіантами – у вигляді веб-версії та мобільної програми. У цьому огляді ми навчимо реєструвати особистий кабінет (ЛК) та входити до нього, розповімо про функціонал та процедуру відновлення пароля. На закінчення ми наведемо номери довідкових служб - вони знадобляться за відсутності доступу ЛК.

Для чого потрібен особистий кабінет ОнЛайм

Традиційна схема обслуговування через гарячу лінію та офіси обслуговування втратила свою актуальність.Стояти у чергах – не для сучасних абонентів. Спеціально для них було створено особистий кабінет – багатофункціональний інструмент самообслуговування. Він дозволяє обійтись без допомоги спеціалістів OnLime. ЛК вирішує різні проблеми:

  • Дозволяє самостійно змінити тарифний план – не потрібно годинами чекати на очікування на гарячій лінії або стояти в черзі в задушливих офісах обслуговування;
  • Показує поточний баланс без дзвінків та SMS – достатньо авторизуватися та поглянути на інформаційну панель. Тут же показується час, що залишився до блокування;
  • Дозволяє сформувати заявку на виклик спеціалістів з технічного обслуговування – оформіть заявку у два кліки без тривалого очікування на телефоні гарячої лінії.

Особистий кабінет OnLime управляє всіма послугами провайдера – інтернетом, телефонією та телебаченням.

Управління зв'язком, інтернетом і ТБ здійснюється не лише через веб-інтерфейс, а й через мобільний додаток. Воно представлено версіями для Android та iOS. Програма майже повністю підміняє собою традиційний ЛК, забезпечуючи управління послугами OnLime безпосередньо зі смартфона або планшета. Воно стане в нагоді тим, хто не має стаціонарного комп'ютера або ноутбука – ставте додаток і керуйте послугами, не встаючи з дивана.

Реєстрація та вхід до ЛК

Робота з ЛК зазвичай починається з реєстрації облікового запису. OnLime звільнив абонентів від цього обов'язку - ЛК для них створюється під час підписання договору, дані для входу вказуються в договорі на надання послуг зв'язку. В обліковий запис вже додані всі необхідні послуги – можна заходити та керувати ними.

Вхід до особистого кабінету OnLime розміщується на офіційному сайті оператора – додайте її до обраного або на головний екран браузера, щоб не забути адресу. На сторінці входу розташовується проста форма для введення логіну та пароля – перепишіть їх з договору та збережіть у браузері, щоб не вводити заново.За відсутності довіри до браузера доведеться вводити логін і пароль вручну при кожному наступному вході.

Функціонал особистого кабінету ОнЛайм

Найцікавіше розташовується всередині особистого кабінету – тут безліч меню та налаштувань, що дозволяють оперативно змінити тарифний план, підключити/відключити послуги, отримати інформацію з різних питань. Основні функції кабінету:

  • Зміна тарифних планів – перша за значимістю функція, найбільше затребувана серед абонентів оператора. Змінюйте тариф у два кліки, самостійно, без заяв та звернень на гарячу лінію;
  • Підключення та відключення послуг, опцій – ще одна важлива функція, необхідна абонентам OnLime – підключайте турбокнопки, антивіруси, батьківський контроль та інші доповнення, що надаються оператором;
  • Управління рахунками – проведення оплати, перегляд деталізованої інформації щодо платежів та витрат. Наприклад, тут можна розібратися, куди пішла та чи інша сума;
  • Підключення пакетів каналів – спеціально для користувачів домашнього цифрового телебачення. Керуйте телеканалами через зручний інтерфейс без втомливих походів до офісів. Тут здійснюється управління телевізійними послугами – це «Мультирум» і «Мультирум»;
  • Робота з бонусною програмою «OnLime Бонус» – перегляд бонусного балансу, активація винагород, залучення нових учасників;
  • Подача заявок на обслуговування – виклики майстра, щоб перенести роутер або підключити додаткові пристрої до інтернету, перевірити швидкість та усунути несправності;
  • Добровільне блокування – встановіть блокування на час відпустки, щоб не сплачувати зайву абонентську плату;
  • Підключення статичної IP-адреси – ще одна корисна функція для забезпечення безпечного доступу до деяких інтернет-сервісів (наприклад, до хостингів).

Також тут доступний перегляд статистики користування мережними ресурсами.

Мобільний додаток

Для керування послугами зв'язку зі смартфона або планшета розроблено мобільний додаток «Мій ОнЛайм» – завантажте версію для Android та iOS.

Функції програми:

  • Оперативна зміна тарифів;
  • Підключення та відключення телеканалів;
  • Управління турбокнопками, антивірусом, батьківським контролем та іншими опціями;
  • Управління домашньою охоронною сигналізацією;
  • Управління бонусною програмою та накопиченими бонусами;
  • Перегляд інформації по особових рахунках.

Також додаток оснащений функцією отримання push-повідомлень про стан особових рахунків – отримуйте інформацію про їх стан у режимі онлайн, без затримок.

Як відновити логін або пароль

Відновлення доступу до ЛК здійснюється за особовим рахунком та номером мобільного телефону здійснюється на цій сторінці. Введіть вказані дані – логін з паролем надійдуть за кілька хвилин у вигляді SMS.

Також передбачено альтернативну схему відновлення для тих, хто не пам'ятає номер особового рахунку і навіть власний телефонний номер. Для цього необхідно надіслати листа на адресу із зазначенням П.І.Б. абонента, адреси підключення, серії та номери паспорта, кодового слова. Також можна зателефонувати на номер 8-800-707-12-12 та попросити відновити логін із паролем з наданням вищевказаних даних.

Телефон техпідтримки ОнЛайм

Для підтримки абонентів у мережі працює цілодобовий номер 8-800-707-12-12. Консультанти готові відповісти на будь-яке запитання клієнта, відновити пароль, підключити та вимкнути послуги. При зверненні на гарячу лінію приготуйте паспорт та згадайте кодове слово. У години пік техпідтримка буває перевантажена. Саме тому ми рекомендуємо користуватися кабінетом та мобільним додатком «Мій ОнЛайм».