Що означає Google Play Instant зупинено та як виправити помилку

Anonim

Google Play Services for Instant Apps - що це

Технологія Instant Apps вперше стала доступною в середині 2016 р. Покликана вона була замінити собою значну частину роботи з контентом у веб-браузерах і полегшити процес пошуку потрібних програм у Google Play Market. Іноді з цим сервісом відбуваються різні проблеми, індикацією яких є відповідне повідомлення. Як користуватися Google Play Services for Instant Apps, що це таке і як виправити помилку сервісу під час запуску, описано в цій статті.

Що таке Google Play Services for Instant Apps

Google Play Services for Instant Apps - це категорія програм з моментальним запуском та доступом. Якщо говорити більш зрозумілою і простою мовою, то це спеціальні пробні версії софту (Trials), які можна безкоштовно спробувати в магазині Плей Маркет і при цьому не встановлювати їх у звичному вигляді.

Сервіси Google регулярно оновлюються, з'являються нові можливості

Як працює

Сервіс Google Play Services for Instant Apps дозволяє спростити процес скачування або покупки будь-якої гри або програми через офіційний магазин Google Play Market. Він дає можливість відмовитися від повноцінного завантаження та заощадити місце на SD-карті або внутрішньому накопичувачі.

До уваги! Це не означає, що програма запускається в Google Play. Смартфон завантажує невеликий файл пробних даних і активує його без будь-яких повідомлень та установок.

Як виглядає Instant-доступ

Як підключити програми з миттєвим запуском

Якщо функція програм із швидким запуском включена на телефоні або планшеті, то в магазині Play Market у вікні програми біля кнопки «Встановити» з'явиться кнопка «Спробувати». Перевірити опцію можна на будь-якій програмі, яка не встановлена ​​в пам'яті пристрою.

Зверніть увагу! Підключити Google Play Services for Instant Apps просто. Достатньо перейти в конфігурації смартфона, вибрати розділ "Google акаунти" та підрозділ "Служби". У ньому буде параметр Instant Apps. Достатньо перевести тумблер у стан «Активно».

Як користуватися

Як вже стало зрозуміло, сервіс дозволяє випробувати програму або гру, оцінити її дизайн і функціонал, а лише потім купувати її або завантажувати повноцінний настановний пакет.Instant Apps впроваджено та активно оновлюється з Android 6.0. У нових апаратах все відбувається без участі користувача.

Користуватися сервісом досить просто. Якщо програма підтримує функцію швидкого запуску, то поряд з нею на сторінці в офіційному магазині з'явиться напис "Instant" ("Спробувати"). Після натискання на неї програма буде відкрита з обмеженим функціоналом буквально за мить.

За задумом авторів технологія повинна також підтримуватися веб-браузерами на деяких ресурсах і в магазинах. Вона підвантажуватиме і відкриватиме невеликий файл про товар з кнопкою «Купити». Тобто людині не доведеться завантажувати непотрібні їй дані.

Не всі програми мають функцію швидкого запуску

«Google Play Services for Instant Apps зупинено»: причини появи повідомлення

Всі способи завантажити APK з Google Play на ПК

Функцією мало хто користується, тому помилки в ній – рідкість для простого обивателя. Несправності в Google Play Services for Instant Apps виникають з тих же причин, що й в інших системних або встановлених програмах. Іноді телефону не вистачає місця, інколи ж виникають системні збої. Часто проблеми можуть виникнути у старіших версіях операційної системи (від Android 6.0 до 7.0).

Дуже часто у всьому винен той чи інший системний конфлікт. Для його нейтралізації виконують просте перезавантаження пристрою, яке очищає ОЗП і дозволяє операційній системі видалити деякі тимчасові файли.

Функціонал доступний і у веб-браузері

Як виправити помилку з додатком Google Плей Інстант

Чому сервіси Google Play споживають багато енергії

Іноді просте перезавантаження не допомагає, і тоді на допомогу приходять радикальніші заходи. Їх використання безпосередньо залежить від причини появи повідомлення про помилку, але оскільки дізнатися це дуже складно, вони виконуються по черзі до того, як сповіщення перестане показуватися. Найчастіше користуються такими способами:

  • очищення кешу та видалення даних. Будь-яке програмне забезпечення під час своєї роботи створює тимчасові дані та кеш-файли. Потрібні вони насамперед для коректної роботи її основних компонентів, оптимізації початкового завантаження та інших моментів. Іноді ці сміття, з погляду операційної системи, дані починають конфліктувати із системними файлами чи іншими програмами. В результаті з'являється помилка «Додаток Google Плей Інстант зупинено». Для очищення переходять до «Параметри» та знаходять розділ «Всі програми». Далі зі списку вибирають потрібну програму і натискають у вікні, що з'явилося, по черзі «Зупинити», «Видалити дані», «Очистити кеш».Після цього можна виконати перезавантаження та перевірити працездатність;
  • відключення програми. Так як цією функцією люди користуються рідко, то можна просто відключити її у разі помилки. Для цього переходять до «Налаштування» та вибирають розділ «Гугл». У ньому слід вибрати "Instant Apps" або "Миттєвий доступ" і вимкнути функцію шляхом вибору параметра "Акаунт" зі значенням "Ніякий";
  • видалення облікового запису Google та додавання нового. Часто помилка може бути пов'язана з неправильними параметрами облікового запису Google або іншими причинами на стороні компанії. Часто для вирішення подібної проблеми можна спробувати видалити обліковий запис або додати новий. Для цього переходять до «Налаштування» девайсу, вибирають пункт «Акаунти» та знаходять підпункт «Google». Далі слід видалити з телефону або планшета поточний обліковий запис та створити новий. Також можна просто увійти до іншого профілю;
  • скидання налаштувань. Досить радикальний метод, але часто саме він здатний вирішити такі несправності.Під скиданням налаштувань розуміється повне видалення всіх конфігурацій програм, самих програм і даних користувача. Для цього спочатку переходять до програми «Налаштування» та знаходять розділ «Скинути та відновлення». Далі вибирають функцію скидання і чекають на закінчення.

Важливо! Виконуючи скидання, необхідно враховувати, що всі відеозаписи, музика, паролі від облікових записів і фотографії будуть видалені повністю і безповоротно . Необхідно завжди зберігати потрібну на SD-карту або хмару і лише потім скидати телефон.

Очищення даних та кешу

Інші можливі проблеми з Instant Apps

Крім цієї проблеми можуть виникати й інші. Часто вони пов'язані з вильотами або зупинкою роботи програми в самий невідповідний час. Виявляються вони переважно більш ранніх версіях операційної системи. Для вирішення проблем необхідно:

  • перевірити коректність часу та дати на пристрої;
  • виконати оновлення Google Плей та ОС;
  • здійснити очищення кешу програми Google Play Services та «Швидких програм».

Автоматичний запуск та оновлення програми без відома користувача

Як оновити сервіси Google Play на Android

З моменту появи опція регулярно оновлюється та допрацьовується. На нових пристроях вона встановлюється автоматично з комплектом стандартного програмного забезпечення та виконує оновлення у фоновому режимі без відома користувача. Залишається лише змиритися з нею, як з будь-якою встановленою програмою.

Зверніть увагу! Можна, звичайно, встановити права суперкористувача, що дозволяють видаляти вбудовані програми, але тоді з гарантією на телефон або планшетний ПК можна попрощатися.

Іноді вирішити помилку допомагає вихід з облікового запису Google

Плюси та мінуси Instant Apps на андроїді

Незважаючи на різні думки та підтримку з боку розробника (Google), технологія швидкого запуску має свої переваги та недоліки. Основними перевагами є:

  • сама можливість швидко та без встановлення запускати ті чи інші програми з офіційного магазину, який надає сервіс;
  • работа у фоновому режимі та відсутність перешкод для роботи користувача;
  • регулярні оновлення та підтримка з боку компанії;
  • можливість відключення, якщо опція не використовується.

Достоинства не виключають мінуси, яких теж є чимало:

  • часті помилки та збої в роботі. Особливо це спостерігається на більш старих версіях операційної системи, починаючи з Android 6.0;
  • неможливість повністю видалити функціонал, оскільки він впроваджений в ОС спочатку;
  • самостійні оновлення, що відбуваються на тлі та без відома користувача.

Функція активно підтримується розробниками та регулярно оновлюється

Було розібрано, як включити та вимкнути Google Плей Сервіс фор Інстант Аппс, що це і як цим користуватися. Іноді під час спроби скористатися функцією може статися системний збій або помилка, яка заважатиме роботі. Вирішують їх стандартними способами: скиданням, очищенням кешу або відключенням програми в параметрах гаджета, якщо користуватися нею немає бажання.