Увімкнення голосового набору телефонних номерів на андроїді: основні можливості

Anonim

Голосовий набір номера на андроїд - як налаштувати та використовувати

Голосовий набір номера - зручна та корисна функція, доступна всім власникам Android-пристроїв. Виконання кількох простих кроків та знання про те, як правильно користуватися даною опцією, допоможуть легко спілкуватися зі своїм девайсом за допомогою голосу, обходитися без рук у незручній ситуації та робити багато дій швидше.

Для чого потрібен голосовий набір

Функція значно спрощує життя власникам пристроїв на Android, адже такий вид набору дає можливість виконувати необхідні дії та не відволікатися на натискання клавіш.

Віртуальний помічник від Google

Зверніть увагу! Це комфортне та практичне рішення для тих, хто їде за кермом, не любить друкувати або не має на це часу, для пенсіонерів, яким не завжди зручно користуватися клавіатурою, а також для людей з обмеженими можливостями.

Включення вбудованого асистента в налаштуваннях

Як видалити контакт з телефону Андроїд - стерти непотрібні номери

Щоб запустити помічника в налаштуваннях пристрою андроїд, потрібно:

  1. Зайти в Google аккаунт.
  2. Відкрити «Налаштування» в меню телефону.
  3. Вибрати розділ «Google».
  4. Знайти та відкрити пункт «Сервіси в акаунті».
  5. Зайти в панель «Пошук, асистент та голосове управління».
  6. Вибрати вкладку «Голосове введення» та натиснути на «Voice Match».
  7. Активувати доступ та дозволити розблокування пристрою функцією Voice Match.

Важливо! Тут же необхідно буде записати і зберегти зразок голосу. Після цього система запам'ятає швидкість, інтонації та інші особливості мови користувача, а Google асистент при зверненні зможе краще її розпізнати.

Далі рекомендується налаштувати деякі додаткові параметри. Для цього в меню «Налаштування» потрібно знайти розділ «Розширені налаштування» і вибрати в ньому «Мова та введення», де будуть два важливі пункти: «Синтез мови» та «Голосове введення Google».

У першому розділі виставляються параметри помічника:

  • вибір мови;
  • озвучення чисел;
  • громкость;
  • Включення або відключення функції завантаження даних тільки через Wi-Fi.

Налаштування синтезу мови

В блоці «Голосове введення Google» можна:

  • установити мову;
  • відібрати та налаштувати голосові пакети;
  • включити або вимкнути озвучування результатів;
  • дозволити запис через гарнітуру за допомогою Bluetooth і керувати Bluetooth, коли екран заблокований.

Важливо! Голосовий набір номера на андроїд працює тільки при стабільному підключенні до Інтернету.

Як користуватися асистентом Google

Як прибрати голосове введення Google на андроїді

Голосовий набір через вбудований помічник здійснюється в наступному порядку:

  1. Якщо екран заблоковано, потрібно вимовити «Ok Google», якщо розблокований, то натиснути кнопку «Додому». Після цих дій утиліта перейде в режим прийому мовних команд і на дисплеї пристрою з'явиться зображення мікрофона.
  2. Задати команду «Набрати номер» або «Зателефонувати».
  3. При виборі першої команди необхідно буде продиктувати номер телефону.
  4. При виборі другої команди потрібно назвати ім'я контакту. Зателефонувати в цьому випадку можна лише людям, які є в записнику користувача, а також будь-якій публічній компанії, офіційно зареєстрованій в Google. Після отримання необхідної інформації помічник здійснить виклик.

Деякі девайси на андроїд дозволяють виконувати набір номера голосом і через клавіатуру. Для цього потрібно зайти в меню дзвінків, відкрити її та натиснути на піктограму мікрофона. Після того, як асистент буде готовий до роботи, продиктувати йому одну з вищезгаданих команд.

Клавіатура для набору номера з можливістю голосового введення

Зверніть увагу! Крім набору номера, утиліта дозволяє за допомогою мовних команд шукати інформацію в браузері, писати та відправляти СМС, повідомлення в месенджерах та соцмережах, набирати текст в онлайн-офісі Google Docs.

Додатки для голосового набору номера

Для виконання дзвінків за допомогою голосових команд користувачам також доступні спеціальні програми. Їх можна безкоштовно встановити з магазину програм Play Market, але перед тим як увімкнути на андроїд пристрої голосовий набір, потрібно дати їм дозвіл на виконання дзвінків та використання деяких даних девайсу.

«Голосовий набір»

Як відключити голосовий помічник на Андроїді - причини прибрати

Програма має простий інтерфейс, тому розібратися з її налаштуванням та роботою буде дуже легко. Натиснувши на значок у вигляді шестерні у правому верхньому кутку головного екрана, можна виставити необхідні параметри:

  • мова мови та докладання;
  • автозапуск;
  • інтервал часу до початку виконання виклику;
  • вибір стандартного номера для контактів з кількома номерами.

Щоб зателефонувати через дану утиліту, достатньо у вкладці з номерами знайти кнопку мікрофона, натиснути її і назвати ім'я контакту. Більшість пристроїв також потребують підключення до Інтернету.

Зверніть увагу! Поки програма не дозволяє за умовчанням вибрати пріоритетну SIM-карту, тому якщо у смартфоні їх дві, перед дзвінком доведеться уточнити , з якою з них робити виклик.

Голосовий пошук від UX Apps

Розділ «Налаштування» розташований у лівому верхньому куті головного екрана програми. У ньому користувачі можуть:

  • вибрати мову;
  • включити або вимкнути показ варіантів розпізнавання мови, збереження історії запитів та ін.

Можливості цієї утиліти значно ширші, вона дозволяє мовними командами набирати та відправляти повідомлення, шукати програми на пристрої, відео на платформі YouTube та інформацію у браузері.

Щоб зателефонувати, потрібно запустити утиліту, натиснути на іконку із зображенням телефонної трубки та вимовити ім'я контакту. За таким же принципом можна задавати додатку та інші команди.

Інтерфейс програми «Голосовий пошук»

VoCaller

Головною відмінністю та перевагою програми є можливість набору номера без доступу до мережі Інтернет. Виконати голосовий виклик контактів на андроїд можна подвійним натисканням кнопки «Увімкнення/Вимкнення» пристрою.

У налаштуваннях програми користувачі можуть виставити інтервал часу між клацаннями та кількість секунд до автоматичного набору. Також програма запам'ятовує контакти, що часто використовуються і дає можливість автоматично включати режим гучного зв'язку.

Асистент «Дуся»

Серед усіх віртуальних асистентів для голосового пошуку «Дуся» має найширший функціонал, вона одночасно може виконувати кілька завдань різної складності.

Управляти утилітою можна, безпосередньо увійшовши до програми або використовуючи команди у фоновому режимі роботи. Викликати помічницю можна кількома способами:

  • голосом;
  • взмахом;
  • відкриттям з віджету;
  • струшуванням;
  • піднесенням до вуха.

У налаштуваннях програми можна відрегулювати параметри для кожного із способів активації, мовного набору, пошуку транспорту, місць, додатків та багато іншого, а також увімкнути або прибрати озвучення повідомлень інших програм.

Важливо! Деякі можливості утиліти доступні тільки при оформленні підписки. Щоб їх протестувати, розробники надають 1 тиждень пробного періоду.

Використання голосового набору дозволяє без використання рук здійснювати дзвінки, а іноді ще й писати СМС, шукати інформацію в Інтернеті, контакти в записнику або потрібні програми. Впровадити цю опцію у свій пристрій і розібратися в роботі утиліти зовсім нескладно: щоб почати користуватися голосовим набором, можна налаштувати інтегрований в Google помічник або скористатися спеціальними сторонніми додатками. Єдине, що варто пам'ятати - більшості з них для роботи потрібна наявність інтернет-з'єднання.