Коди мобільних операторів Білорусі: Велком

Anonim

Фіксовані коди мобільних операторів Білорусі відрізняються один від одного, як і у випадку всіх компаній світу. Крім цієї комбінації цифр, існує ще міжнародний префікс, що позначає країни. Розглянемо особливості телефонів держави та які коди використовують популярні компанії.

Особливості номерів у Білорусі

Префікси операторів стільникового зв'язку відрізняються не тільки через те, що послуги надають різні компанії, але й тому, що вони користуються різною мережею для забезпечення мобільної телефонії. Цифри на початку 12-значного номера включають міжнародний код країни.

Розшифрування номера:

  • +375 - код держави;
  • ХХ - комбінація самого провайдера;
  • 7 цифр, що залишилися - мобільний номер.

У деяких випадках оператори можуть використовувати один і той же код. У таких випадках наступна цифра уточнює та допомагає визначити, до якої компанії належить телефон. Наприклад, таке відбувається з номерами клієнтів МТС та Велком.

Слід зазначити, що цілий мобільний телефон разом із кодом країни та компанії становить 12-значний номер. Він доповнюється знаком «+», який включає префікс. Але телефон не може містити жодних інших символів в жодній з країн світу.

Якщо абонент змінює оператора мобільного зв'язку та його номер починається з коду минулої компанії, це означає, що він зберіг його за відповідним договором про надання послуг.Це нерідка ситуація у будь-якій країні. У такому випадку абоненту все ще можна зателефонувати по мережі нового провайдера.

Коди МТС Білорусь

МТС надає на території країни весь перелік послуг - мобільний зв'язок, інтернет, домашнє ТБ та точку доступу. Компанія працює вже довгий час, будучи одним з провідних провайдерів Республіки.

На даний момент діють такі номери МТС:

  • +375 29 2;
  • +375 29 5;
  • +375 29 7;
  • +375 29 8;
  • +375 33.

Будь-які абоненти, які купили сім-карти з таким кодом, автоматично відносяться до мобільної мережі компанії. На її послуги можна перейти зі своїм телефоном, як і у випадку з іншими операторами, які пропонують безкоштовне оформлення договору та акційну покупку сімки.

Коди Велком

Компанія Велком є ​​ще одним популярним оператором стільникового зв'язку, провайдером домашнього та мобільного інтернету, ТБ. Як один з найбільших представників ніші в країні, Velcom пропонує свої товари та послуги абонентам по всіх регіонах.

Перелік номерів Велком:

  • +375 29 1;
  • +375 29 3;
  • +375 29 6;
  • +375 29 9;
  • +375 44.

Як і у випадку МТС, Velcom використовує для деяких номерів код «29», тому після нього завжди йде уточнююча цифра, що дозволяє зрозуміти, до якої мережі належить сім-картка.

Коди інших операторів

Крім згаданих компаній існують ще кілька компаній, які надають свої послуги клієнтам та офіційно продають сім-карти з певною комбінацією цифр.Вони займаються не тільки мобільним зв'язком, а й телефонією (Белтелеком), тому код безпосередньо залежить від типу пристрою, для якого підключається своя лінія або активується сімка.

Інші оператори:

  • Life - +375 25;
  • Белтелеком - +375 24.
Раніше існував оператор Diallog, але компанія припинила свою роботу. Повний код провайдера зв'язку разом з міжнародним префіксом був: «+375 29 4». На даний момент подібні номери не обслуговуються, зателефонувати на них не вийде з мережі будь-якого провайдера країни.

Diallog був третьою компанією, яка використовує комбінацію «29» разом з МТС і Велком.

Як і всіх інших операторів світу, у компаній, що надають зв'язок на території Республіки, існують різні коди, які дозволяють зрозуміти, до якої мобільної мережі належить певний телефон.Крім міжнародного префікса, що позначає країну, компанії мають власну комбінацію, що робить номери їх сім-карток впізнаваними. У деяких компаній коди збігаються, тому вони додають додаткові цифри, щоб мати можливість без проблем надавати послуги зв'язку.