Як користуватися буфером обміну на Android: очищення

Anonim

Буфер обміну на андроїді - де знаходиться і як відкрити місце зберігання

Мобільна техніка з'явилася після комп'ютерної та перейняла від неї безліч корисних особливостей та структуру організації операційної системи зокрема. На будь-якій комп'ютерній ОС реалізований механізм копіювання та вставки потрібного тексту або картинки з однієї області та програми до інших. Називається він буфером обміну. Гаджети на Android також мають подібний механізм. У цьому матеріалі буде розказано, що таке буфер обміну на андроїді, де знаходиться цей функціонал і як він працює.

Що таке буфер обміну на пристроях андроїд

Практично всі стикалися з поняттям «буфер обміну» і самі того не підозрюючи користувалися ним. Незважаючи на це, багато питань у недосвідчених людей все ще залишаються.

Потрапити в контекстне меню копіювання та вставки легко і просто

Отже, буфер обміну - це певний розділ у ОЗУ смартфона або персонального комп'ютера, який створюється оперативною системою при кожному її запуску. Він використовується для зберігання тимчасових файлів користувача. У нього можна не тільки помістити текстовий запис або його частину, а й картинку, відеофрагмент або навіть аудіофайл. Останні типи даних найчастіше копіюються та переносяться у спеціальних програмах або завдяки їм.

До уваги! Буфер потрібен в першу чергу для простого та швидкого обміну даними. З цього і виходить його назва.

Буфер розташовується в окремій ділянці оперативної пам'яті

Скопіювавши дані в буфер з однієї програми, користувач може спокійно вставити її в інший інтерфейс або командний рядок в іншій програмі, якщо вона підтримує даний тип інформації. Завдяки цій функції не потрібно набирати текст вручну, щоб скопіювати його. Те саме і з фотографіями. Не потрібно зберігати файл в одній програмі, перекидати його на жорсткий диск і відкривати в іншій утиліті. Все виконується за кілька натискань пальцями на сенсорний екран.

Щоб краще зрозуміти принцип роботи буфера обміну, можна навести таку аналогію. Під час передачі музичних файлів з одного ПК або телефону на інший використовують флешку або картку пам'яті SD. Спочатку потрібні дані копіюють або переносять на неї, а потім витягують носій і вставляють його в інший апарат, щоб потім копіювати або перенести дані на нього.Тобто флешка або карта пам'яті теж є свого роду буфером обміну, але з деякими нюансами, які є досить очевидними.

Зверніть увагу! Дані на них не видаляються після припинення подачі електроенергії, як у ОЗП, яка є енергозалежною пам'яттю зі швидким доступом, і можуть зберігатися там необмежений проміжок часу.

Відновити та переглянути дані стандартними засобами вдається не завжди

Для чого використовується буфер обміну на андроїді

Буфер обміну: як подивитися на Windows 7

Таким чином, буфер обміну - це невелика частина пам'яті в оперативному пам'яті з швидким доступом, яка є на будь-якому сучасному персональному комп'ютері, ноутбуці, планшеті і, звичайно ж, смартфоні. У цій ділянці пам'яті зберігаються фрагменти скопійованої інформації у текстовому чи графічному вигляді.Найчастіше користуються саме текстовим буфером, оскільки інших на більшій частині телефонів немає.

Завдяки цьому інструменту користувач може без проблем обмінюватися інформацією між собою та іншими користувачами, а також між окремими програмами. Це дозволяє:

  • копіювати інформацію різних форматів з практично будь-якого джерела, де це можливо;
  • вирізати інформацію різних форматів практично з будь-якого джерела з видаленням її з першого місцезнаходження;
  • вставити скопійовану або вирізану інформацію в будь-яке інше місце, де це дозволено.

Clipboard Manager дозволяє переглянути вміст копіювання

Буфер дає можливість швидко копіювати адреси веб-сторінок та інформацію досить великих обсягів з браузера або його пошукового рядка, вставляти її в текстові файли, листи або нотатки для подальшого збереження або пересилання іншим людям.

Зверніть увагу! Особливо виручає буфер обміну ділових людей, які не повинні помилятися при переписуванні та копіюванні важливих номерів, контактних даних та реквізитів з великою кількістю цифр, що важко запам'ятовуються.

Користуватися буфером дуже просто. Наприклад, щоб скопіювати текст з браузера, потрібно виконати довге натискання на потрібному фрагменті і виділити його рамками. Після того, як межі копіювання встановлені, з'явиться меню, в якому потрібно вибрати пункт Копіювати. Після цього фрагмент буде збережено у RAM. Далі слід просто перейти в додаток, де необхідно здійснити вставку фрагмента і виконати довге натискання на текстовому полі і вибрати пункт «Вставити» з контекстного меню. Тепер питання про те, куди копіюються посилання на андроїд, не повинно бути.

С Clip Stack знайти скопійовану інформацію можна за дві секунди

Де знаходиться буфер обміну на андроїд, як його знайти

Буфер обміну: як подивитися на Windows 10

Практично всі вважають, що якщо вони скопіювали будь-який текст або SMS-повідомлення, то дані миттєво скопіюються в якийсь файл, і тепер можна робити з текстом все, що завгодно. Це не так. Коли з контекстного меню вибирається пункт «Копіювати», то текст чи інші дані зберігаються у буфері обміну – особливої ​​частини RAM гаджета. Якщо додати буфер будь-яку іншу інформацію, навіть якщо це проста точка, то попередні дані будуть безповоротно видалені.

Важливо! Є одне правило: якщо текст був скопійований, то він повинен бути відразу ж вставлений, так як є ймовірність, що користувач скопіює щось інше та втратить попередню інформацію.

Більшість користувачів не має уявлення про тонкощі роботи та організацію буфера обміну, наївно вважаючи, що це якийсь файл для зберігання даних.Насправді ж, як уже неодноразово говорилося, це проста виділена ділянка RAM, яка призначена тільки для цих цілей.

Буфер обміну - це виділена ділянка ОЗП

До уваги! Буфер може бути різним. Так, наприклад, при перегляді відео онлайн воно спочатку завантажується в оперативну пам'ять, а потім вже транслюється в плеєрі або браузері. Те саме відбувається і з музикою.

Тобто ніякого файлу для скупчення тимчасових або сміттєвих фрагментів у буфері немає. Все знаходиться в оперативному пристрої, що запам'ятовує. Коли комп'ютер вимикається або пам'ять очищається, дані втрачаються безповоротно. Робота з файлом була б більш ефективною для збереження даних буфера, але вимагала б набагато більше дій щодо його створення, організації формату, збереження тощо. До того ж доступ до ПЗУ здійснюється набагато повільніше, ніж до ОЗУ.

Clipper дозволяє швидко дізнаватися вміст БО

Сторонні програми для перегляду буфера обміну на андроїд

Як очистити буфер обміну на Windows 10 та інших версіях ОС

Не завжди використовувати встановлений функціонал дуже просто і приємно. Незважаючи на всі його переваги і швидкість роботи, він багато чого не дозволяє: копіювати не один, а відразу два або три фрагменти, працювати з різними форматами і т. д. Йдеться про стандартний буфер операційної системи андроїд. Якщо брати в приклад стандартний або сторонній софт для роботи з текстом або файлами, то в них цілком може бути реалізований механізм збереження безлічі фрагментів тексту або фотографій, історії буфера обміну та багато іншого.

Зверніть увагу! Якщо потрібно виконати розширення БО і прочитати кілька десятків сторінок, поступово копіюючи з них необхідну інформацію, то можна скористатися спеціальними сторонніми. програмами – менеджерами буфера обміну.Вони допоможуть щоразу не відкривати веб-браузер для копіювання та вставлення тексту. Встановити софт можна буквально за пару секунд і почати користуватися розширеним функціоналом для роботи з тимчасовими даними.

Clipboard Manager

Додаток, розроблений спеціально для смартфонів та планшетних ПК під керуванням OS Android. Воно дозволяє копіювати та зберігати все, що завгодно на зовсім іншому від стандартного рішення рівні. Окрім банального функціоналу з копіювання та вставки, програма дає можливість зберегти всі фрагменти тексту, які були обрані за час її використання в автоматичному режимі.

Також Clipboard Manager створює буквально необмежені вкладення для зберігання текстових файлів будь-якого обсягу та об'єднує їх в один файл на вимогу користувача. Є функції сортування за іменами і датами створення, а також пошук за вмістом, розміром і т.д.

Зверніть увагу! Приємним доповненням є можливість перекладу текстових фрагментів іншою мовою, а також встановлення захисного коду при вході.

Дізнатися, чи збереглися скопійовані тексти, можна в Native Clipboard Manager

Clip Stack

Безкоштовна програма з відкритим вихідним кодом, яка доступна для скачки кожному користувачеві андроїд. Вона може зберігати та фіксувати виділений текст. Таким чином він не буде втрачено, навіть якщо виконано перезавантаження телефону. Крім цього, у софті можна створювати плани та завдання. Крім зберігання текстових даних, воно підтримує функцію їх пересилання, перегляду та з'єднання двох частин.

Важливо! Для отримання доступу до буфера обміну необхідно зробити простий свайп по панелі повідомлень. Крім звичайних піктограм мережі або рівня заряду, буде показано п'ять останніх фрагментів. Записи будуть додаватися в міру копіювання даних.

Clipper

Ще один варіант менеджера і реєстратора буфера обміну і одна з найбільш оцінюваних програм.Вона має платну та безкоштовну версії. Остання дозволяє вести облік до останніх 20 записів, а старі будуть видалятися в міру копіювання тексту в буфер. Також вільна версія часто показує рекламні блоки внизу вікна утиліти.

Зверніть увагу! Заплативши за преміум, можна отримати необмежену кількість вставок з буфера та відсутність реклами. Крім цього, відкривається можливість синхронізації інформації через Інтернет. Пошук реалізований для будь-якої версії.

Clipper Clipboard Manager регулярно оновлюється, а фінансування у вигляді платних підписок та реклами стимулює розробників постійно покращувати програму, додавати нові стабільні функції та виправляти помилки старих версій. Незважаючи на це, Clipper не має особливих можливостей, яких немає в описаних вище додатках.

Native Clipboard Manager

Якщо користуватися без розуму від простого, але функціонального інтерфейсу, то програма Native Clipboard Manager спеціально для нього.Воно пропонує безліч колірних рішень та тем для свого оформлення. Функції залишаються такими ж: збереження скопійованих у буфер обміну фрагментів. Перевага утиліти в тому, що розкладка не закріплюється, а значить, її можна спокійно переміщати при введенні.

Важливо! Навігації, пошуку та карт у цій програмі немає, але вона повністю безкоштовна і не містить реклами.

Почистити буфер за допомогою сторонніх програм не складе труднощів

Copy Bubble

Софт має велику кількість важливих і корисних опцій: управління та організація нотатками, створеними з скопійованих текстових фрагментів, пошук та читання кодів доступу, синхронізація тощо. д. Додаток варто купити також і тому, що він має можливістю синхронізації з хмарою, де зберігатимуться резервні копії інформації з буфера. Це дозволяє скопіювати фрагмент даних на одному пристрої та переслати його на інший.Увага варто звернути і на приємний вигляд Copy Bubble.

Clipboard Actions

Невелика та повністю безкоштовна утиліта, яка фінансується за рахунок добровільних пожертвувань. Усі її функції доступні з панелі сповіщень смартфона. Можна слухати скопійовані дані, фільтрувати їх, викликати номер, якщо скопійований саме він, або переходити за посиланням, якщо в буфері збережено посилання. Крім цього, доступні пошук від Google, переказ вмісту та конвертер валют.

Зверніть увагу! Приємним доповненням є можливість створити QR-код з усіх пов'язаних між собою уривків тексту, щоб поділитися ним з друзями чи родичами . Якщо програма запускається вперше, то буде запропоновано пройти навчання, яке розповість про всі функції та способи їх використання.

Як очистити буфер обміну на андроїд

Стерти скопійовані дані з виділеної області можна за допомогою тих самих програм.Це очевидна функція, яка є у всіх сторонніх рішеннях нарівні з копіюванням, вставкою та збереженням. Стандартними засобами це також можна зробити, але не на всіх телефонах. Покрокова інструкція така:

  1. Зайти в будь-який додаток, де потрібно набирати текст («Нотатки», «Повідомлення», браузер тощо).
  2. Натиснути на будь-яке текстове поле.
  3. Дочекатися відкриття клавіатури телефону.
  4. Натиснути на кнопку з шестернею і увійти до пункту «Буфер обміну». Він виглядає як список.
  5. Переглянути його вміст та видалити непотрібні фрагменти.

Перевірка буфера на Xiaomi

Таким чином, було розказано, який розмір буфера журналу на андроїд, що це таке і де знаходиться буфер обміну в телефоні з ОС андроїд. Він є виділену область в ОЗУ, в якій зберігаються збережені для копіювання в інше місце текстові та інші дані.Їм можна керувати та налаштовувати під себе, але тільки за допомогою спеціальних програм.