Для чого потрібна програма Gboard на андроїді: оновлення та налаштування програми

Anonim

Gboard - що це за програма на андроїді і для чого вона використовується

Багато користувачів операційної системи Android шукають способи полегшення введення тексту. Для таких цілей розробники випускають спеціальні програми – екранні клавіатури. Штатні утиліти не можуть надати додатковий функціонал для спрощення введення тексту, тому на допомогу приходять сторонні програми. Найбільш функціональним рішенням є клавіатура Google для смартфонів андроїд, яка має назву Gboard.

Що таке Gboard на андроїд

Програма Gboard призначена для введення тексту і є екранною клавіатурою з додатковим функціоналом. Крім того, що вона працює на ОС Android, є підтримка для пристроїв на базі iOS.

Gboard на Android

Зверніть увагу! У деяких смартфонах вона встановлена ​​за замовчуванням, в інших пристроях її потрібно завантажити через офіційний магазин додатків.

Gboard - що це за програма на андроїд

Гугл клавіатура для андроїд має досить великий набір функцій, який дозволяє користувачам суттєво спростити введення текстової інформації. Крім цього, власники телефонів можуть отримати швидкий доступ до пошуку Google, вставити у повідомлення смайли, GIF анімацію та emoji.Додатково можна використовувати інтелектуальний спосіб введення. Ця опція реалізована завдяки тому, що keyboard підтримує багатомовність.

Набір текстової інформації

Що таке дитячий режим на андроїд і для чого він використовується

Додаток Gboard на андроїд - що це таке? Таке питання звучить від користувачів, які вперше зіткнулися з цією екранною клавіатурою. Набір повідомлень відбувається будь-якою мовою, при цьому не потрібно перемикати розкладку. Щоб зробити самостійний вибір мови, потрібно:

  1. Викликати панель інструментів, натиснувши на відповідний значок у вигляді глобуса у лівому нижньому кутку екрана.
  2. У спливаючому вікні вибрати «Мовні настройки». У пункті «Мови та розкладки» визначити спосіб введення.
Окрім цього, реалізована функція послідовного набору тексту з використанням жесту свайп.Набір виглядає так: вибрати початкову літеру і, не відриваючи палець від сенсора, послідовно ввести до кожного наступного символу. На екрані з'явиться трек-лінія, яка дозволяє відстежити рух.

Також передбачена функція швидкого переміщення курсору в потрібне місце. Для цього дії потрібно провести по кнопці пробіл ліворуч і праворуч, не відриваючи палець від екрану. Курсор буде автоматично переміщений у потрібне місце.

Набір тексту

Функція «Швидке видалення» дозволить очистити поле від непотрібного тексту в один дотик. Для цього достатньо встановити маркер курсору в потрібний час, натиснути на клавішу Backspace і різко провести пальцем вліво. Слово чи речення буде автоматично виділено та видалено.

Опція «Швидкий доступ до знаків пунктуації» дозволяє користувачам Gboard на Android відкрити панель найпоширеніших розділових знаків. Для цього необхідно одночасно натиснути клавіші «?123».

Управління однією рукою

Функція «Управління однією рукою» реалізована спеціально для смартфонів, які мають велику роздільну здатність екрану, вище 5, 5 дюймів. Щоб увімкнути цю опцію, необхідно:

  1. У нижній частині екрана натиснути на іконку у вигляді зображення смайла та коми.
  2. Відкриється панель інструментів, де потрібно вибрати значок із зображенням долоні. Після активації функції розмір клавіатури автоматично змінюється.

Важливо! Щоб відключити опцію, на бічній панелі необхідно натиснути на іконку у вигляді чотирьох стрілок.

Калькулятор

Користувачі, вперше зіткнувшись з клавіатурою від Google, задаються питанням, що це за додаток Gboard на андроїд. За допомогою нього можна не тільки вводити інформацію, але й використовувати програму як калькулятор. Для активації необхідно виконати таке:

  1. У лівому нижньому кутку екрана натиснути кнопку із зображенням комбінації «?123».
  2. Потім біля клавіші пробіл активувати вкладку, де розташовані цифри «1234». На екрані з'явиться повнофункціональний калькулятор.

Як виглядає калькулятор

Інші можливості

Окрім основного функціоналу, користувачі можуть скористатися додатковими можливостями, такими як пошук GIF анімації, обмін повідомленнями, вставка посилань у тексти, налаштування зовнішнього вигляду та голосове введення.

Пошук у бібліотеках GIF анімації та смайлів:

  1. У верхній панелі інструментів вибрати вкладку «GIF». Анімовані картинки будуть розділені на категорії: «Захоплення», «Дякую», «З Днем Народження» і т.д.
  2. Для швидкого пошуку в бібліотеці в пошуковий рядок у верхньому лівому кутку необхідно ввести коротку фразу. Користувачеві автоматично будуть представлені потрібні зображення.

Зверніть увагу! Аналогічно проводиться пошук смайлів.

Функція «Обмін повідомленнями» дозволяє власникам смартфонів шукати новини та автоматично копіювати їх у текстовий лист. Програмне забезпечення Gboard Keyboard може скопіювати посилання на прогноз погоди та надіслати її на вибрану електронну пошту. Також реалізовано пошук у додатках Messenger, Allo, Hangouts.

Налаштування зовнішнього вигляду дозволяє користувачам застосувати та змінити фонову тему, налаштувати макет клавіатури та анімацію клавіш. Для цього потрібно скористатися наступною інструкцією:

  1. На панелі інструментів у верхній частині екрана натиснути на зображення у вигляді шестерні.
  2. Відкриється меню, де потрібно перейти до розділу «Тема». На екрані з'являться категорії тем: «Мої», «Кольори», «Пейзажі», «Світлий градієнт» та «Темний градієнт».
  3. Щоб застосувати обрану тему, необхідно тапнути по мініатюрі.
  4. Відкриється контекстне меню, де можна активувати відображення контуру клавіш. Після цього натиснути кнопку «Застосувати».

Для зміни макету потрібно виконати такі дії:

  1. Відкрити підрозділ «Налаштування» в основному меню.
  2. Можна налаштувати висоту клавіатури та режим закріплення.
  3. У пункті «Натискання клавіш» дозволяється задати звук під час введення тексту та вібрацію.

Персоналізація

До уваги! Gboard - програма на андроїд, яка дозволяє використовувати функцію «Голосове введення». Для використання опції у верхньому правому куті екрана потрібно натиснути на іконку із зображенням мікрофона. Потім у спливаючому вікні потрібно дозволити прямий доступ програмі до мікрофона та запису звуку.У верхній частині екрана на панелі інструментів з'явиться повідомлення «Говоріть», після чого розпочнеться процес розпізнавання голосу.

Як настроїти клавіатуру Gboard на андроїд

Для початкового налаштування програми необхідно виконати такі дії:

  1. Відкрити «Налаштування» телефону та вибрати пункт «Система».
  2. Потім перейти в розділ «Мова і введення».
  3. У вкладці «Клавіатура та способи введення» вибрати спосіб введення «Gboard».
Що таке диктофон на Андроїд і для чого він використовується

Опція «Виправлення тексту» дозволяє додати підказки, фільтр нецензурних слів, емодзі, автовиправлення та пробіли після розділових знаків, перевірку орфографії та пунктуації. Функція «Словник» дозволяє автоматично додавати нові символи з різних мов.

Важливо! Щоб отримати доступ до функції «Пробіл після розділового знаку», потрібно оновити клавіатуру на андроїд до останньої версії.

Чи можна видалити програму Gboard з пристроїв андроїд

Модем – що таке і для чого використовується

Якщо клавіатура завантажувалася через Плей Маркет і не була раніше встановлена ​​на телефоні, то її можна видалити через менеджер додатків:

  1. Перейти до «Налаштування» та відкрити «Додатки та повідомлення».
  2. У списку встановленого програмного забезпечення вибрати «Gboard».
  3. Відкрити вкладку з програмою та натиснути «Видалити».

Якщо клавіатура є встановленою, потрібно змінити спосіб введення за замовчуванням:

  1. Відкрити «Налаштування».
  2. Перейти до «Системи».
  3. Вибрати пункт «Мова та введення».
  4. У вкладці «Клавіатура за замовчуванням» застосувати інший спосіб введення тексту.

Можливі помилки при роботі програми Gboard на андроїд

У деяких випадках програма може видавати помилку. Найчастіше це відбувається на смартфонах Redmi. Для виправлення ситуації потрібно видалити поточний апдейт і повернути колишню версію, де проблем не було.

Також можна виконати очищення кешу:

  1. Відкрити «Налаштування».
  2. Перейти в «Додатки та повідомлення».
  3. Знайти у списку «Gboard».
  4. Натиснути «Очистити кеш» та «Очистити сховище».
  5. Натиснути на кнопку «Зупинити» та перезавантажити смартфон.

Видалення та очищення кешу Gboard

Зверніть увагу! Якщо на смартфоні встановлена ​​стара версія програми, то це в деяких випадках може бути причиною збоїв у роботі та вильотів клавіатури. Для вирішення проблеми потрібно завантажити останню версію Gboard на андроїд.

Клавіатура Gboard є функціональним способом введення інформації. Перевагою в порівнянні зі штатними засобами є те, що в ній присутня бібліотека анімації, обмін повідомленнями, персоналізація та представлено кілька способів введення тексту.