Як перевести пристрій на Android у Fastboot Mode: для чого потрібен

Anonim

Fastboot - що це таке на андроїд, як відключити

Кожний сучасний гаджет оснащений спеціальним режимом відновлення, призначеним для відновлення даних користувача і системних даних на випадок, якщо стався серйозний збій в операційній системі. На пристроях з ОС андроїд ця функція називається Fastboot Android.

Fastboot - що це таке на андроїд

Як виглядає активований режим швидкого відновлення на Android

Багато користувачів запитують, що таке Fastboot Mode на Android. Це спеціальний програмний код, який не є складовою операційної системи. При включенні пристрою ця складова запускається найперша і лише після неї завантажується безпосередньо операційна система.

Андроїд фастбут необхідний організації низькорівневої роботи для повного управління системой:

  • установка різних програм та компонентів;
  • перепрошивка;
  • зміна прав користувача (наприклад, при отриманні прав суперкористувача).

Зверніть увагу! Особливість роботи цього режиму полягає в тому, що він може запускатися на телефоні навіть за умови відсутності на ньому операційної системи.

Як перейти до Fastboot Mode на пристроях Android

Як встановити TWRP Recovery на андроїд - що це таке

Перейти в режим швидкого завантаження на своєму мобільному пристрої досить просто. Для цього потрібно затиснути спеціальну комбінацію клавіш. Залежно від виробника та моделі телефону, комбінація клавіш буде відрізнятися.

Отже, як перейти в Fastboot Mode на мобільних пристроях Android:

  1. Вимкнути мобільний пристрій.
  2. Одночасно затиснути клавішу живлення та гойдалки гучності у бік зменшення гучності. У кутку екрана з'явиться невеликий напис «Fastboot Mode» або логотип розібраного андроїда.
  3. Необхідно за допомогою USB-шнура підключити телефон до комп'ютера та зробити всі необхідні маніпуляції.

Інформація, що відображається в режимі Fastboot Mode

Вийти з цього режиму теж нескладно, з алгоритмом дій можна ознайомитися далі.

Як вийти з режиму Fastboot на андроїді

Recovery Mode - що це таке на андроїд

Опція FastBoot дуже корисна, оскільки істотно розширює функціональні можливості гаджета при його використанні через комп'ютер.

Зверніть увагу! Зустрічаються випадки, коли вікно режиму відображається мимовільно, і користувач не знає, як з нього вийти. Візуально на всіх марках та моделях смартфонів вікно виглядає приблизно однаково, там прописані всі технічні дані про пристрій, його комплектацію, а також параметри режиму.

Існує дві поширені причини, через які на екрані міг відобразитися Android Reboot Reason:

  • системний збій у роботі операційної системи мобільного пристрою;
  • Користувачем випадково були натиснуті одночасно клавіші блокування та гучності. У деяких пристроях для виклику режиму натисніть інші клавіші.

Як деактивувати режим FastBoot

Щоб у майбутньому не виникало таких проблем, у налаштуваннях мобільного пристрою цей режим можна деактивувати. Але це не означає, що при необхідності не вдасться його включити. Зробити це можна так:

  1. Зайти в налаштування телефону та перейти у вкладку «Екран», потім «Швидке завантаження».
  2. Навпроти графи «Швидке завантаження» зняти галочку, яка за умовчанням завжди буде встановлена.

Ці кілька кроків дозволяють вимкнути режим. Включається він аналогічним чином, тільки потрібно поставити галочку назад.

Що робити, якщо на Xiaomi на екрані заєць і напис Fastboot

Режим розробника андроїд - як увімкнути та вимкнути функцію

Що це таке Fastboot на андроїді Xiaomi? Принципової відмінності немає, цей режим на мобільних пристроях і планшетах різних марок призначений для виконання тих самих завдань. Якщо на екрані з незрозумілих для користувача причин відобразився FastBoot, це вказує на серйозний системний збій.

Важливо! Цей режим дозволить вирішити проблему, ось тільки ціна буде висока - у процесі відновлення працездатності операційної системи будуть видалені всі користувальницькі та системні файли.

У разі виникнення проблеми потрібно відразу витягти з девайса зовнішній накопичувач пам'яті - SD-карту. В іншому послідовність дій виглядає так:

  1. Перейти в режим відновлення. Зробити це можна, утримуючи кнопку увімкнення/вимкнення живлення, а також гойдалки гучності. Залежно від виробника використовується кнопка у бік зменшення або збільшення гучності.
  2. На екрані з'являться доступні опції, необхідно вибрати елемент «Wipe Data/Factory Reset». Ця опція призначена для відновлення пристрою до заводських конфігурацій.
  3. Додатково тапнути на рядок «Wipe Cache Partition».

Можливо, що після такого системного збою також знадобиться перепрошувати пристрій. Переважно в процесі перепрошивки використовувати персональний комп'ютер. Сховище з усіма даними користувача будуть видалені і всі налаштування будуть повернуті до заводських конфігурацій.

Системний збій на смартфонах Xiaomi

Зверніть увагу! Виконавши всі перелічені дії в режимі Fastboot, проблема повинна вирішитися. Щоб у майбутньому запобігти появі зайця на екрані, необхідно в налаштуваннях деактивувати режим швидкого завантаження.

Відновлення системи за допомогою ПК

Если вищеописаний метод не допоміг вирішити проблему, потрібно вдаватися до крайніх заходів. Для реалізації буде потрібно ПК.

Інструкція з відновлення системи виглядає так:

  1. Встановити на свій ПК «Майстер оновлення обладнання». Драйвера повинні підходити для конкретної моделі смартфона.
  2. Підключити телефон до комп'ютера за допомогою USB-шнура.
  3. Дочекатися, поки ПК буде розпізнано мобільний пристрій.
  4. На комп'ютері натиснути «Пуск», потім у рядку пошуку прописати «Виконати», зайти в службу.
  5. У відповідній формі потрібно ввести команду «cmd», а потім натиснути «Enter».
  6. Відобразиться командний рядок, де потрібно ввести фразу «Fastboot reboot», підтвердити свої наміри, натиснувши «Enter».

Дані, що вводяться в командний рядок

Після всіх виконаних дій мобільний пристрій повинен перезавантажитися і почати працювати в штатному режимі.

Важливо! Описана інструкція не дає 100% гарантії позитивного результату.

Отже, було розказано про Fastboot Mode - що це таке на андроїд і з якою метою ця опція використовується. За бажанням цей режим можна тимчасово прибрати в налаштуваннях і не турбуватися, що він увімкнеться на екрані в невідповідний момент, наприклад, у кишені.