Налаштування годинника на екрані блокування на Android: як прибрати або повернути час

Anonim

Як поставити годинник на екран блокування для андроїда

Незважаючи на те, що нові версії операційної системи андроїд регулярно поповнюють ОС новими можливостями, які розширюють функціонал, додають нові програми та приховані програмні характеристики, іноді трапляється і навпаки: деякі моменти стають гіршими. До них відносяться, наприклад, віджети екрана блокування. У версії Android Lollipop їх функціонал був погіршений, тому частина прикладів ставитиметься до старіших версій.У цьому матеріалі розглянуто, як додати годинник на екран блокування для андроїд-пристроїв, як перемістити їх і як видалити віджет.

Як поставити годинник на екран блокування андроїда

Встановлення програм на блокувальний дисплей доступне не для кожного телефону та операційної системи. Виконати це зі сторонніми програмами можна лише від релізу Android 4.0 Ice Cream Sandwich до версії Android 4.4 KitKat.

Віджет погоди - один з найпопулярніших

Конфігурація екрана блокування змінювалася вже не один раз. Найважливіше з цих змін те, що вона просто не працювала більшу частину часу існування операційної системи андроїд. Віджети на завантажувальний та блокувальний екрани від сторонніх розробників були доступні для використання лише в період активного використання версії Jelly Bean. Після неї від такого функціоналу відмовилася і більше кількість мікропрограм, які стали просто нікому не потрібні.Їх недоліком також стала постійна реклама або платна версія.

В Плей Маркеті є багато віджетів російською мовою

Важливо! Так звані замінники блокувального дисплея доставляли й інші проблеми, пов'язані з безпекою. Вся справа в тому, що для їх використання доводилося відключати екран блокування, а це вже само по собі не дуже добре.

Є системні програми, які просто не зможуть працювати без блокувального екрана, наприклад, Google Pay. Якщо людина активно користується нею, то шукати альтернативу стандартному екрану блокування немає сенсу. Додатків насправді маса, але навіть найкращі з них не дотягують до встановленого блокувального дисплея.

Тепер, власне про те, як поставити годинник на заблокованому екрані на андроїд-смартфоні. Для цього є три способи: за допомогою встановлених віджетів, через завантажені віджети та в налаштуваннях гаджета. Далі вони будуть розглянуті докладніше.

Включити годинник можна через налаштування

Через віджети

Більшість телефонів під керуванням операційної системи андроїд може відображати годинник як віджет на тому чи іншому місці. Зазвичай, програма, яка показує час і знаходиться на головному екрані, може дублюватися на заблокований. Встановити віджет дуже просто:

  1. Переходять у меню (головний екран телефону).
  2. Виконують довге натискання у будь-якому вільному від ярликів місці.
  3. Чекають появи додаткового меню з віджетами, шпалерами та настройками.
  4. Вибирають пункт «Віджети» та знаходять програму «Годинник».
  5. Утримують та переміщають її в будь-яку вільну частину робочого столу.

Зверніть увагу! Після цих дій стандартний віджет «Годинник» завжди буде відображатися на блокувальному екрані та на головному вікні меню. Крім того, можна вибрати вид годинника: аналоговий або цифровий.

Віджет годинник

Якщо такого віджету на телефоні немає, його необхідно встановити. Найкраще робити це через офіційний магазин Google Play. Тим більше, що таких простих програм, як годинник, на ньому достатньо. Загальна покрокова інструкція така:

  1. Перейти в Плей Маркет.
  2. Ввести в пошуку «віджет годинника».
  3. Виберіть першу офіційну мікропрограму від Google.
  4. Виконати її стрибку та установку.

Це допоможе відновити втрачений віджет і помістити його на екран блокування. Після цього питань про те, як повернути час на екран телефону андроїд, більше не буде.

Пошук стандартної програми «Годинник»

Через настройки

Зробити все те саме можна і через налаштування смартфона. Для цього включають заставку так:

  1. Переходять у конфігурації телефону.
  2. Знаходять розділ «Пристрій» та підрозділ «Екран» («Дисплей»).
  3. Активують параметр «Заставка».
  4. Вказують у конфігураціях «Годинник» (крім них доступно «Google Фото», «Колаж», «Рамка» та «Кольори»).
  5. Перейти в контекстне меню за кнопкою «Ще» і вибрати пункт «Коли запускати заставку».
  6. Вибрати режим «Завжди» для постійного знаходження віджету на екрані.

Після цього годинник постійно відображатиметься на робочому столі та блокувальному екрані.

Як прибрати годинник з екрана блокування Android

Як поставити шпалери на екран блокування андроїд

Зробити це можна різними способами, причому кожен із них підходить для тієї чи іншої версії ОС або гаджета виробника. Так, на деяких телефонах завдяки власній оболонці можна взагалі вимкнути годинник і прибрати його з головного та блокувального вікон.

Важливо! На Honor і Huawei такої опції немає, тому що їх EMUI не дозволяє цього робити.

Для відключення потрібно:

  1. Перейти до «Налаштування».
  2. Знайти розділ із встановленням дати та часу.
  3. Натиснути на «Подвійний годинник» і деактивувати їх.

Для більшості телефонів підходить інструкція зі стандартного видалення:

  1. Виконати перехід до «Налаштування».
  2. Знайти розділ «Безпека та блокування».
  3. Перейти в управління віджетами та відключити їх.

Зверніть увагу! Можна просто натиснути на віджет годинника, утримуючи його до появи можливості перенесення, і перетягнути його у бік значка з кошиком. Після цього потрібно підтвердити видалення.

Прибрати годинник можна різними шляхами, все залежить від того, як він був доданий

Як змінити та налаштувати годинник на екрані блокування в андроїді

Години можна не тільки додавати або видаляти, але й повноцінно редагувати їх, змінюючи позицію і зменшуючи або збільшуючи розміри віджету. На одних моделях телефонів цього робити не можна, а на інших можна налаштувати більше функцій.

Як перемістити годинник на екрані блокування

Як встановити годинник на екран телефону андроїд

Іноді переміщення може бути здійснене за рахунок аналогічної дії на головному вікні гаджета. Працює це так: віджет пересувається в меню та змінює свою позицію на дисплеї блокування. Часто це не працює, тоді потрібно:

  1. Перейти до «Налаштування».
  2. Знайти розділ «Безпека».
  3. Вибрати підрозділ «Блокування екрану».
  4. Натиснути на пункт «Стилі екрану блокування».
  5. Вибрати потрібний стиль і застосувати його.

Після цього буде інший блокувальний екран і розташування годинника.

Зменшити або збільшити розмір годинника

На більшості пристроїв не можна змінити розмір годинника одного формату. Це з тим, що віджет спочатку робиться певну кількість одиниць. За одну одиницю приймають розмір однієї зі сторін стандартної квадратної іконки.

Можливі випадки, що програма та її відображення опрацьовані, тоді цілком можна вибрати віджет певного розміру, але буває це рідко.

Набагато частіше під зміною розмірів мають на увазі зміну не тільки розміру годинника, але й стилю або теми. Для цього натискають і утримують вибрану програму доти, доки вона не почне рухатися за пальцем.Далі виконують його видалення, але в його місце встановлюють новий віджет.

Як додати віджет годинника на робочий стіл в андроїді

Додавання програми на головне вікно - операція нескладна. Якщо є бажання додати стандартну програму, можна відразу ж переходити до інструкції. Якщо ж відповідного мікрододатку немає, то виконують його завантаження та встановлення з офіційного магазину Плей Маркет або сторонніх ресурсів.

Екран блокування айфон - увімкнення та вимкнення

Як багато хто знає, віджет мало просто завантажити і встановити за аналогією зі звичайною програмою. Його слід розмістити на робочому столі, інакше це буде неефективна витрата ресурсів.

Загальна інструкція виглядає так:

  1. Натиснути на будь-яке вільне місце на робочому столі (головному меню).
  2. Дочекатись виклику контекстного меню, що містить «Віджети», «Налаштування», «Шпалери» тощо
  3. Вибрати пункт «Віджети».
  4. Відкриється список, який включатиме всі мікропрограми, доступні для встановлення на головне вікно на смартфоні. Вибрати необхідний годинник, їх стиль і т.д.
  5. Перенести їх на робочий стіл і вибрати місце для них.

Зверніть увагу! Після цього програма буде переміщена на вільне місце робочого столу. Перемістити її можна, затиснувши палець на ній і рухаючи у будь-який бік. Коли функціонал буде на тому місці, де він і повинен бути, палець відпускають.

Додавання програми на робочий стіл

Що робити, якщо зник віджет годинника з екрану блокування смартфона на андроїді

Бує і таке, що годинник пропадає самостійно. Трапляється таке рідко, але цілком має місце. Зазвичай у цьому винен сам користувач, який своїми діями довів операційну систему до тих чи інших помилок. Отже, якщо програма зникла, слід:

  • перевірити, чи видалялося тимчасові файли та програми в недавній час. Можливо, що користувач випадково зачепив і файл програми;
  • пригадати, чи не виконувався нещодавно скидання телефону, який видалив усі дані користувача, включаючи віджети;
  • спробувати зрозуміти, чи не міг самостійно видалити програму в налаштуваннях блокувального екрана.

Якщо програма пропала, то її можна завантажити заново

Таким чином, було розібрано, як перемістити годинник на екрані блокування андроїд-пристрою і що робити, якщо зник віджет годинника на андроїді. Встановити цю програму досить легко, як і видалити її, а ось з налаштуванням на всіх телефонах справи трохи по-різному.