Де знаходяться записи з диктофона на пристроях андроїд: як знайти і прослухати

Anonim

Де зберігаються записи з диктофона в андроїд - докладна інструкція

Функціональні особливості сучасних гаджетів постійно зростають. Часто як додатки для смартфонів додають функціонал різних пристроїв або приладів: калькулятор, записник, карту навігації, фото- та відеокамери. Сюди відноситься і диктофон, що дозволяє записувати звук, мовлення людини та музику. Така програма є практично в кожному телефоні, а в операційну систему андроїд вона включена з перших релізів.

Не всі, навіть досвідчені користувачі знають, де зберігаються записи з диктофона, тому потрібно розібрати це питання. У цьому матеріалі буде розказано, де диктофон в андроїді, а також де зберігаються диктофонні записи на гаджеті.

Будь-який телефон може записувати звук

Використання диктофона в телефонах андроїд

Диктофон є дуже корисним приладом, який дозволяє записувати музичні композиції, голоси людей та інші звуки, включаючи природу. Він був винайдений до стільникових телефонів, але потім, як і багато інших приладів, перекочував як програму в смартфони під управлінням різних операційних систем. Звуки, записані в цій програмі, можна зберігати, прослуховувати в будь-який момент часу та давати їм назви. Крім цього, записані файли можуть експортуватися до будь-яких інших програм, що підтримують їх розширення.

Диктофон дозволяє легко виконати запис важливих для людини моментів: наради на роботі, лекції в університеті або голоси людини. Це дозволить не забути потрібну інформацію та звернутися до неї у будь-який зручний час.

Для використання диктофона на смартфоні під керуванням операційної системи Android зовсім не потрібно завантажувати та встановлювати інше програмне забезпечення. Все, що потрібно простому користувачеві, є у стандартних функціях пристрою, які обмежені лише його технічними характеристиками.

Налаштування стандартної програми

Де зберігаються записи з диктофона на пристроях андроїд

Багато хто цікавиться, де зберігаються диктофонні записи на андроїд. Тут немає ніякої загадки, тому що всі файли користувача за типом програм, музики і картинок зберігаються у відкритому каталозі файлової системи ОС.

Як створити Google аккаунт для Андроїд - докладна інструкція

Найчастіше для перегляду даних програми «Запис звуку» або «Диктофон» необхідно:

  1. Увімкнути або розблокувати свій мобільний телефон.
  2. Перейти до стандартного або встановленого користувачем диспетчера файлів, що зберігаються в операційній системі.
  3. Потрапити в корінь доступного сховища. Це може бути SD-картка або внутрішня пам'ять.
  4. Вибрати каталог під назвою «Recording».

У цьому каталозі зберігаються всі дані та записи з вбудованої програми «Диктофон», яка за умовчанням йде з кожною операційною системою Android.

Зверніть увагу! Щоб знайти той чи інший файл, необхідно перейти до програми «Диктофон» або запам'ятати його назву при збереженні.Зазвичай записи зберігаються із зазначенням поточної дати, яка вказана у налаштуваннях телефону, а також з ім'ям типу «Rec» або «Voice» та порядковим номером запису.

Знайти всі файли диктофона можна, перейшовши до програми та натиснувши на іконку налаштувань або вертикальну трійку, за якою ховається список записів, створених у цій програмі. Після цього питань про те, де зберігаються записи розмов в андроїд, не повинно бути.

На різних телефонах файли можуть зберігатися в різних місцях

Як прослухати запис з диктофона на пристроях андроїд

Як було зазначено, записи програми зберігаються у спеціальній папці, яку створює програма. Щоб отримати доступ до них, необхідно встановити будь-який файловий менеджер з офіційного магазину Плей Маркет або скористатися стандартним диспетчером файлів і папок.

Як скинути запис з диктофона з айфону на комп'ютер

Для прослуховування файлів необхідно знайти їх у каталозі та натиснути на будь-який з них. Якщо файловий менеджер має функцію відтворення, запис буде відразу запущено. Якщо ж ні, то відкриється стандартний програвач або список програм на вибір користувача, які можуть працювати з таким типом та розширенням аудіофайлу.

Важливо! Аудіофайли можна прослухати та переглянути в самому додатку. Для цього слід перейти в програму і знайти значок із трьох горизонтальних ліній або вертикальної трійки і вибрати той чи інший файл.

Стандартний музичний плеєр на сяомі

Як перемотувати записи з диктофона при прослуховуванні на андроїді

З питанням про те, де знайти запис розмови в телефоні андроїд, все вирішено.Деякі все ж таки не знають, як керувати процесом відтворення. Насправді все дуже просто. Кожен програвач аудіо та відеофайлів, крім найпростішого та вбудованого у файловий менеджер, дає можливість керувати гучністю відтворення, швидкістю та іншими параметрами. Серед них є і перемотування аудіо та відео контенту. Це дуже зручно, тому що можна без особливих зусиль прослуховувати лише ті моменти, які потрібно. Корисна функція, якщо аудіофайл великий.

Як увімкнути запис розмови на андроїді - докладна інструкція

Варто повернутися до питання про те, як саме виконати перемотування. Для цього спочатку потрібно відкрити диктофон та виконати запис файлу. Якщо звук вже є, слід його знайти. Зробити це можна будь-яким із способів, описаних вище. Після того як запис записано або знайдено, на неї потрібно натиснути.

Швидше за все, вона буде відкрита у стандартному плеєрі, який встановлений в операційній системі Android за замовчуванням.Якщо це не так, пристрій попросить користувача вибрати програму для відтворення, якщо вона є. Незалежно від того, де відкритий файл, він почне програватися, а під його назвою буде вказано довжину аудіофайлу та смужку, що заповнюється в міру відтворення.

Зверніть увагу! Щоб виконати перемотування в потрібний момент, необхідно натиснути пальцем у ту чи іншу частину смужки або лінії. Прослуховування почнеться з того моменту, куди натиснула людина.

Додаток «Диктофон», в якому зручно перемотувати файл

Таким чином, було розказано, де зберігаються записи з диктофону андроїд і як керувати ними. Який би телефонний диктофон не використовувався, створені ним файли будуть знаходитися в спеціальній папці, створеній операційною системою або програмою.