Чому комп'ютер не бачить Айфон

Anonim

Якщо комп'ютер не бачить Айфон, причиною цього може бути вихід з ладу внутрішнього обладнання смартфона або ПК. Інший варіант – це збої у програмному забезпеченні. Також виною тому часто бувають механічні пошкодження кабелю.

Все ці проблеми можна вирішити. Впоратися з ними користувач легко може сам. Якщо ж вся справа в поломці якоїсь частини смартфона, доведеться звертатися до фахівців з ремонту. Коли виникає запитання «Чому Айфон не відображається на моєму комп'ютері», потрібно бути готовим і до відвідування сервісного центру.

Причина 1. Перевірте USB кабель

Якщо кабель пошкоджений або на ньому є сильні загини, не можуть передаватися дані. Подивіться на свій шнур - якщо він зіпсований, доведеться купити новий. Беріть Lightning конектор або тридцятиконтактний кабель - те, що підходить до роз'єму Айфона.

Причина 2. Підключіть до іншого USB роз'єму

Вийміть кабель і вставте його в інший USB-порт. Якщо підключаєте смартфон до звичайного комп'ютера, спробуйте використовувати роз'єми не на передній, а на задній панелі системного блоку. Вони з'єднані безпосередньо з материнською платою, тому працюють краще.

Причина 3. Перевстановіть драйвера на USB

Щоб знову встановити драйвера, потрібно видалити старі. Алгоритм дій наступний:

  • Підключіть iPhone до порту.
  • Натисніть правою кнопкою миші значок «Комп'ютер».
  • Виберіть «Властивості».

Далі – «Диспетчер пристроїв».

  • У цьому вікні виберіть пункт «Контролери USB».
  • Знайдіть у списку Apple Mobile Device USB.
  • Натисніть правою кнопкою миші по ньому.
  • У спливаючому меню виберіть «Видалити».

Відкриється вікно для підтвердження. На пункті видалення драйверів для пристрою поставте галочку та натисніть «Ок».

Тепер потрібно витягнути з роз'єму шнур і знову вставити його. Завантаження нових драйверів розпочнеться автоматично. Коли система запитає про доступ до фото та відео, натисніть «Дозволити».

У більшості випадків заміна драйверів відновлює нормальне з'єднання комп'ютера та смартфона. Якщо цей захід не допоміг, пробуємо інші способи.

Причина 4. Оновіть драйвера на чіпсет (USB)

Для з'єднання комп'ютера з іншими пристроями на материнській платі встановлені чіпсети. Вони також мають свої драйвера, без яких не можуть працювати. Іноді відбувається системний збій, найчастіше через помилки операційної системи.

DevID.info

Це сайт, де можна взяти потрібну програму. Для цього:

  • Натисніть на кнопку «Завантажити».
  • У налаштуваннях приберіть всі галочки.

  • Відкрийте програму DevID agend.
  • Натисніть «Почати пошук».

Після сканування системи програма порадить оновити драйвера. Якщо для чіпсету знайдеться оновлення, його буде встановлено. Якщо ні, використовуємо інші методи.

Завантажити драйвера на чіпсет самостійно

Для цього потрібно зайти на сайт Intel або AMD – відповідно до виробника материнської плати, встановленої в комп'ютері. На прикладі Інтел: заходимо на сайт, натискаємо кнопку Chipset, розархівуємо, встановлюємо.

Автопошук

На сайті Intel є спеціальна програма, яка сама підбирає драйвера для комп'ютерного обладнання. Після запуску та перевірки системи вона знайде необхідні файли. Далі вона запропонує користувачеві встановити їх.

Причина 5. Натисніть «Довіряти комп'ютеру»

Коли iPhone підключається до комп'ютера через кабель, то на його екрані з'являється попередження. Система запитує доступ до пам'яті та налаштувань смартфона. У цьому вікні натисніть кнопку «Довіряти».

Причина 6. Перевстановіть iTunes

Для керування Айфоном на ПК має бути встановлена ​​програма iTunes для Windows. Згодом у її роботі можуть виникати збої. Щоб вирішити цю проблему, завантажте нову версію та встановіть. Попередньо нічого видаляти не потрібно, програма сама оновиться.

Причина 7. Перезапустіть службу Apple Mobile Device Service

Для цього дотримуйтесь інструкцій:

  • Натисніть одночасно клавіші WIN+Q – відкриється рядок пошуку.
  • Введіть у поле введення слово «Служби».
  • Запустіть програму в результатах пошуку.

  • Знайдіть Apple Mobile Device Service.
  • Відкрийте її.

Зупиніть службу натисканням відповідної кнопки.

  • Перевірте параметр «Тип запуску», він має бути в режимі «Автоматично».
  • Заново запустіть службу.

Перш ніж виконувати ці дії, обов'язково вийдіть з iTunes і від'єднайте Айфон від комп'ютера.

Причина 8. Відкрийте розділ Комп'ютер та знайдіть iPhone

Після всіх маніпуляцій Айфон вже повинен підключатися до ПК. Уважно перевірте розділ «Комп'ютер». Тут відображається підключений смартфон. Його іконка може бути як вгорі, так і внизу сторінки.

Причина 9. Підключіть iPhone до іншого комп'ютера

Щоб зрозуміти, у чому суть проблеми, з'єднайте Айфон з іншим ПК або ноутбуком. Якщо смартфон відобразився, то справа не в ньому. Якщо ж і інший ПК його не бачить, велика ймовірність, що він зламався або сильно пошкоджений кабель.

Причина 10. Поломка

Якщо жоден із способів не допоміг, зверніться до технічної служби Apple. Швидше за все, зламався один із внутрішніх елементів пристрою, наприклад, роз'єм живлення.

Спробуйте всі способи - це не вимагає багато часу, але в більшості випадків ці варіанти допомагають виправити помилку. Якщо нічого не допомогло, віднесіть у ремонт. Звичайно, айфон може добре працювати і без підключення до комп'ютера. Якщо ця функція не дуже важлива, можна залишити все без змін.