Як встановити та запустити Яндекс Навігатор в Android Auto: використання карти

Anonim

Андроїд Авто та Яндекс Навігатор - як підключити та налаштувати

Деякі користувачі вже зараз чули про програму «Андроїд авто». Власники машин із захопленням можуть розповідати про те, як це зручно: можна віддавати команди за допомогою голосу, отримувати потрібну інформацію про дороги та багато іншого. За бажанням деякі підключають і додаток Яндекс.Навігатор або іншу систему. Як використовується дана програма, для чого вона потрібна – розказано далі.

Що таке «Андроїд авто»

«Андроїд авто» – це спеціальне розширення, призначене для бортового комп'ютера машини. З його допомогою зображення з екрана мобільного пристрою можна вивести на дисплей мультимедійної системи транспортного засобу.

«Андроїд авто»

Якщо встановити цю програму, водій зможе:

  • Отримувати актуальну інформацію про обстановку на дорогах за допомогою GPS системи. Також на карті можна прокладати маршрут, обходити пробки і таке інше.
  • Надсилати SMS-повідомлення, робити дзвінки та приймати вхідні дзвінки. Для цього потрібно налаштувати голосові команди.
  • Налаштовувати прослуховування музики, аудіокниг у дорозі з флешки або пам'яті пристрою, для чого є окремі функції.
  • Спілкуватися в соціальних мережах, шляхом надсилання голосових повідомлень.

«Андроїд авто» – це розумна програма, яка надає користувачам широкий спектр найрізноманітнішого функціоналу. Програма підказує водієві в міру необхідності та в залежності від ситуації.

Що цікаво, інтерфейс досить простий і зрозумілий. Більшість функцій працює у вигляді голосового звернення. Відповідно, людина не відволікатиметься на смартфон під час їзди, тим самим не порушуючи правила дорожнього руху.

Android auto та Яндекс Навігатор встановлюються на мобільники з системою Андроїд, версії 5.0 Lollipop та вище. Зрозуміло, для роботи буде потрібно підключення до Інтернету. Крім того, щоб спокійно користуватися програмою, рекомендується придбати:

  • Тримач для телефону, який був би зручний в автомобілі.
  • USB – кабель для заряджання телефону. Необхідно розуміти, що постійна робота швидко розряджає батарею.

Важливо! «Андроїд авто» – це спеціальна програма, призначена для мобільних пристроїв з системою Android. Для пристроїв від Apple є окремий вид програми під назвою CarPlay.

Великий функціонал

Які команди можна використовувати

Андроїд Авто - що це таке, як підключити до машини

В систему можна додати різні команди. Одна з найпопулярніших – це здійснення вихідного виклику. Робиться це за такою схемою:

  1. Натиснути на значок трубки на дисплеї машини.
  2. Зайти в меню, натиснувши на іконку у вигляді трьох точок.
  3. Вибрати абонента, якому потрібно зателефонувати, та натиснути на дзвінок.

Якщо проходить вхідний дзвінок, потрібно просто натиснути на відповідну іконку. Все так само, як і при звичайній роботі з телефоном. При необхідності під час розмови з одним абонентом можна прийняти вхідний дзвінок і від другого, поставивши перший виклик на утримання.

Якщо є бажання прослухати вхідне повідомлення, потрібно просто натиснути на відповідну іконку. Це робиться, коли на екрані з'являється повідомлення про те, що повідомлення надійшло.

Побудова маршруту з пункту А до пункту Б – це також дуже популярна функція, якою часто користуються автолюбителі. Як можна її поставити у встановленому навігаторі:

  1. На карті в програмі навігатора, натиснути на значок зі стрілкою. Тим самим встановити початкову точку, в якій знаходиться машина.
  2. Розгорнути віртуальну клавіатуру.
  3. Вбити адресу – кінцеву точку, куди потрібно доїхати.
  4. Зачекати, поки система прокладе маршрут, і слідувати подальшим вказівкам.

Одночасно з цим можна підключити функцію – інформування про пробки. Це робиться так: відкрити в телефоні розділ «ще», а потім вибрати пункт «пробки». Працювати можна і через екран машини. Потрібно лише натиснути на значок налаштувань, а потім вибрати ту саму функцію.

Використання навігації

Особливості підключення Яндекс.Навігатора до «Андроїд авто»

Завантаження в Яндекс Браузері на Андроїд - де знайти і як налаштувати

«Андроїд авто» та Яндекс.Навігатор можуть працювати разом. Остання програма встановлюється окремо, після основного. На даному етапі деякі користувачі мають проблеми. Вся справа в тому, що об'єднання двох систем не проходить так просто, як хотілося б.

Перед тим як приступати до будь-яких налаштувань на мобільний пристрій доведеться встановити такі програми:

  • «Андроїд авто»;
  • Яндекс.Навигатор;
  • AAMirror.

Ось з останньою і виникає більша частина проблем та складнощів. Основна функція AAMirror – це проектування з екрана мобільного пристрою на машину. Саме за допомогою неї водій зможе використовувати навігацію від Яндекса та інші додатки смартфона.

Крім того, користувачеві знадобиться root-права, або по-іншому, доступ адміністратора. Придбати їх можна кількома способами:

  • Через програми на ПК. Як варіант, можна використовувати таку влиту, як Kingo Android ROOT.
  • Через окремі програми на мобільному телефоні, наприклад KINGROOT.

«Андроїд авто» та Яндекс Навігатор – як підключити

Перед тим як детально роз'яснювати процедуру, варто ще розповісти про деякі особливості та способи взаємодії даних програм. Основна програма для авто працює досить просто. Після того, як бортовий комп'ютер та мобільник будуть синхронізовані, на дисплеї машини буде дублюватися інформація з телефону.

Якщо все зроблено правильно, то подальшу роботу потрібно буде вести вже через дисплей машини. Говорячи безпосередньо про Yandex навігатор, включати його можна як через телефон, так і через мультимедійний дисплей машини.Оскільки екран смартфона дублюється, будь-яких проблем з активацією виникнути не повинно.

Програма AAMirror

Попередні налаштування перед поєднанням

До попередніх налаштувань відноситься встановлення трьох програм, які дозволять проводити подальші дії.

Як відписатися від Яндекс Музики на Андроїд - покрокова інструкція

Другий момент – це отримання root-прав. При отриманні прав слід враховувати, що у різних моделях мобільних телефонів використовуються різні методики. Найчастіше користувачі вважають за краще використовувати саме мобільні програми для отримання root-прав, вважаючи, що така процедура буде проводитися швидше. Насправді, це поширена помилка.

Рекомендуємо перед тим як завантажувати будь-яку програму, ознайомитися з процедурою розблокування суперправ на своєму конкретному пристрої, на офіційному сайті виробника .

Крім уже позначених програм, що допомагають обзавестися root-правами, можна відзначити ще й наступні:

  • Universal AndRoot;
  • Universal Root;
  • Superuser.

Синхронізація авто та телефону

Як підключити Яндекс.Навігатор до «Андроїд авто»

Закінчивши з попередніми підготовками, можна розпочинати підключення автододатків. Як встановлюється Яндекс.Навігатор:

  1. Запустити систему «Андроїд авто» та відкрити головне меню.
  2. Розгорнути розділ під назвою «Про Android Auto».
  3. Якщо 10 разів натиснути на найменування даного розділу, то можна буде активувати режим розробника.
  4. Натиснути на іконку у вигляді трьох точок, розташовану у правому верхньому кутку.
  5. Вибрати пункт «для розробників».
  6. Зняти позначку з пункту про невідомі джерела.
  7. Запустити AAMirror. Активувати її, натиснувши одну єдину кнопку.
  8. Ввести підтвердження про наявність root прав.
  9. За потреби, якщо цього вимагатиме система, перезапустити пристрій. Якщо ж подібних повідомлень не з'являлося, то й робити цього не потрібно.
  10. Підключити телефон до системи авто. Зробити це можна за допомогою USB кабелю або через з'єднання Bluetooth.
  11. На мультимедійній системі авто, натиснути кнопку APP. Далі слід знайти свій смартфон у списку.
  12. У нижній частині екрана знайти кнопку у вигляді червоної стрілки. Можливо й інше зображення. Все залежить від розробника.
  13. Повторно натиснути на ікону AAMirror.
  14. Ще раз з'явиться запит про наявність root-прав. Також вносяться основні дані.

Якщо все зроблено правильно, з'явиться запит на підключення до мобільного пристрою. Натиснути на підтвердження.

Успішне налаштування завершується тим, що перед користувачем з'являються іконки з мобільного телефону. Далі потрібно буде просто вибрати серед них Яндекс.Навігатор.

Яндекс.Навигатор

Можливі проблеми

Оскільки система відносно нова, з нею нерідко виникають різні проблеми. Звичайні глюки програми легко вирішуються, якщо знати, як це робити. Декілька варіантів того, з чим може зіткнутися користувач:

  • Програма «Андроїд авто» просто не працює.
  • Не активується голосове управління.
  • Не проходить підключення до системи машини.
  • Смартфон не підтримує програму.
  • Проблеми з використанням AAMirror.

Залежно від типу проблеми, відповідно і варіанти вирішення відрізнятимуться. Докладніше про кожну розповідається далі.

Не працює «Андроїд авто»

Це стосується ситуації, коли програма працювала, але з якоїсь причини перестала. Найвірнішим рішенням у цій ситуації буде перевірка наявності поновлення. Перевірити та оновити програму можна через Google Маркет. Після завершення завантаження рекомендується перезавантажити пристрій.

Друга причина може полягати в USB кабелі, зрозуміло, якщо підключення до системи машини відбувається саме через нього. Можливо, кабель просто перебитий або є проблеми із портом на телефоні. Варто звернути увагу на те, що кабель не повинен бути занадто довгим. Максимально до 180 см.

Не працює голосове управління

Слід зазначити, що сучасні пристрої можуть бути оснащені спеціальними функціями розпізнавання голосу. Якщо голосове керування не бажає вмикатися, варто подивитися в налаштуваннях, чи ця функція налаштована. Робиться це так:

  1. Меню налаштування телефону;
  2. розділ «мова і введення»;
  3. підрозділ «голосове введення Google»;
  4. функція «розпізнавання ОК Google».

Необхідно перевірити, щоб бігунок стояв у позиції включений. Якщо все нормально, можна просто спробувати перезавантажити пристрій або перевстановити авто додаток.

Телефон не підключається до системи авто

У цьому випадку слід розуміти, що смартфони можуть синхронізуватися далеко не з усіма мультимедійними системами машин. Перед тим, як проводити всі процедури, рекомендується ознайомитися з можливістю сумісності телефонів та машини на офіційному сайті Андроїд.

На телефоні не підтримується програма

Як уже було сказано раніше, далеко не кожен телефон підтримує подібного типу програму і взагалі може працювати спільно з системою транспортного засобу.

Перш ніж встановлювати на смартфоні авто програму, рекомендується здійснити перевірку. Робиться це за наступною інструкцією:

  1. Запустити налаштування мобільного телефону.
  2. Відкрити розділ «система».
  3. Перейти в додаткові налаштування, а потім у підрозділ «про телефон».
  4. Запустити функцію оновлення системи. Також з'явиться інформація про прошивку та версію Андроїда, який встановлено на поточний момент.

Проблеми з використанням AAMirror

Якщо не поставити на телефон програму AAMirror, підключити пристрій до машини буде просто неможливо. Тому якщо AAMirror не працює – це стає великою проблемою. Буває і так, що спочатку AAMirror чудово працював і не викликав нарікань, але потім раптом перестав відображатися.

Причина проблеми, швидше за все, полягає в системі Google.Вся справа в тому, що Google періодично підчищає файли системи і позбавляється сторонніх програм. Проблема в тому, що AAMirror Google відносить саме до таких. Якщо таке сталося, ААМ потрібно буде просто встановити повторно.

Якщо ж AAMirror не видалена, але при цьому не працює, рекомендується перевірити оновлення програми. Можна спробувати просто перезавантажити телефон. Можливо, це лише проста помилка.

Важливо! Якщо нічого так і не допомогло і AAMirror не працює, залишається тільки написати повідомлення в службу підтримки. Також можна віднести сам пристрій фахівцям.

Як можна зрозуміти, програма «Андроїд авто» – корисна та багатофункціональна. Однак використовувати її не так просто, як здається. Основні моменти, про які слід пам'ятати – це те, що сам смартфон повинен підходити за параметрами, обов'язково слід встановити спеціальну програму та отримати root-права. В іншому проблем не повинно бути.