Як встановити та користуватися Android Авто: які програми підтримує сервіс

Anonim

Андроїд Авто - що це таке, як підключити до машини

OC Android щодня удосконалюється та розвивається, розширює свій функціонал і тим самим збільшує можливості користувачів. Оцінити переваги цієї операційної системи тепер можуть і автолюбителі. Для їх зручності розроблено новий розумний сервіс – Android Auto. Всі, хто зацікавився даним продуктом від Google, зможуть тут знайти його докладний опис. Нижче розказано про «Андроїд Авто»: що це, особливості користування, його переваги, недоліки та ін.

Android Auto - що це таке

«Андроїд Авто» (Android Car) - це безкоштовна програма, розроблена для ОС Android як інформаційно-розважальна для автомобілів. Завдяки їй на дисплей ІРС транслюється спрощена версія мобільного, що під час керування автотранспортом забезпечує безпеку та законність використання телефону. За рахунок софту забезпечується простий доступ до утиліт та функцій, таким як набір та прийняття телефонних дзвінків, повідомлень, перегляд карт та ін.

Андроїд постійно дивує своїх користувачів новими програмами

Зверніть увагу! Не всі програми мобільного пристрою можна транслювати на дисплей центральної консолі машини за допомогою цього розумного сервісу. Це пов'язано з однією з головних функцій Android Auto - безпекою під час руху.

Сервіс «Андроїд Авто» так само, як і його аналог від Apple, встановлюється опціонально. Станом на лютий 2020 р. встановлення програми можливе більш ніж для 50 марок автомобілів. До таких відносять: Skoda, Abarth, Fiat, Acura, Aston Martin, Borgward, Buick, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Dodge, Genesis, Iveco, Karma, Holden, Lamborghini, Lincoin, Mahindra, Opel, Toyota, Vauxhall та ін.

Які марки авто підтримує

Це питання і зараз не залишається поза увагою розробників, тому час від часу список поповнюється новими моделями та марками автомобілів. За чутками, вже цього року з'являться BMW та Dacia, сумісні з «Андроїд Авто».

Зверніть увагу! Якщо підключення «Андроїд Кар Плей» до заводської інформаційно-розважальної системи не є можливим, то можна придбати нештатну ІРС.Наприклад, утиліта Android Auto сумісна з мультимедійними системами та ІРС фірми Pioneer та Kenwood, які можна придбати в автомаркеті.

Як користуватися Android Auto

Андроїд Авто та Яндекс Навігатор - як підключити та налаштувати

Програма «Андроїд Авто» - це спрощена версія мобільного пристрою. Однак від телефону на липучці його відрізняє більш зручний та адаптований під автомобіль дисплей, голосове управління більшістю функцій та ін.

Зверніть увагу! Для керування голосом «Андроїд Авто» на телефоні потрібно сказати «ОК, Google» або натиснути на піктограму мікрофона. Далі слід дочекатися звукового сигналу та вимовити команду.

Щоб використовувати програму на стереосистемі, потрібно також сказати «ОК, Google», утримуючи кнопку голосового керування на кермі або натиснути на піктограму мікрофона на екрані. І вимовити команду після звукового сигналу.

Ще одна перевага «Андроїд Авто» - це регулярні оновлення навігаційних карт, які здійснюються частіше, ніж у заводських ІРС, і надають доступ до більш актуальної інформації. А вже відвідані місця будуть доступні для перегляду на ПК або смартфоні.

Важливо! У програмі можливе попереднє прокладання маршруту на телефоні з його подальшим перенесенням в «Андроїд Авто».

«Андроїд Авто» можна прокласти маршрут

Але перед тим як розпочати роботу з цим додатком, його потрібно встановити, підключити та налаштувати.

«Андроїд Авто»: як підключити та налаштувати

У Росії активація функцій Android Auto можлива як через USB-кабель, так і за допомогою бездротового підключення.

Як використовувати «Андроїд Авто» на мобільному пристрої

Як підключити Аайфон до магнітоли в машині через USB

Незалежно від вибраного способу для поєднання телефону з ІРС автомобіля підключення починається з підготовки смартфона. І тому виконуються такі действия:

  1. Перевірка версії оновлення ОС мобільного телефону. Встановлена ​​версія OC Android має бути не нижче 5 (Lollipop). Чим вища версія ОС смартфона, тим швидше працює Android Auto.
  2. З Play Маркета завантажити та встановити утиліту Android Auto. Для Android 10 і вище завантаження програми не потрібне, тому що в цих версіях операційних систем "Андроїд Авто" вже включили у вбудовану технологію.
  3. Перевірити швидкість інтернет-з'єднання.

Далі запускають та налаштовують додаток на смартфоні:

  1. В Android 10 і вище просто відкрити потрібну програму.
  2. При першому запуску розумного сервісу система може запропонувати завантажити або оновити деякі програми.
  3. Також необхідно ознайомитися з «Приміткою про безпеку» та прийняти «Умови використання».
  4. Далі, дотримуючись інструкцій, відкрити доступ до функцій і програм смартфона. Для покращення роботи системи «Андроїд Авто» рекомендується надати повний доступ до програм, що запитуються.
  5. Включити повідомлення від програми.
  6. При парі через Bluetooth або авто стереосистему вибрати пристрій для автозапуску.

Підключення через USB-кабель та використання програми на дисплеї автомобіля

Після перевірки готовності мобільного пристрою можна переходити до сполучення телефону та ІРС автомобіля. Для цього потрібно:

  1. Завести автомобіль та залишити його в режимі «Паркування».
  2. Якщо програма Android Car на телефон ще не встановлена, то завантажити її або підключити смартфон до автомобіля, використовуючи USB-кабель. Тоді система сама запропонує встановити цю програму.
  3. Встановити зв'язок автомобіль-телефон через Bluetooth.
  4. Здійснити налаштування згідно з вищезазначеною інструкцією. При підключенні "Андроїд Авто" до бортового комп'ютера автомобіля через USB-кабель Bluetooth-з'єднання на смартфоні активується автоматично.
  5. На дисплеї ІРС автомобіля вибрати додаток, що встановлюється.
  6. Слідуючи інструкціям, завершити налаштування.

Як використовувати «Андроїд Авто» на дисплеї автомобіля через бездротове підключення

Для цього потрібно слідувати нижчеописаній покроковій інструкції:

  1. Упевнитися, що телефон відповідає вищеописаним вимогам.
  2. Активувати сервіс у налаштуваннях стереосистеми.
  3. Активувати інтернет-з'єднання та Bluetooth у смартфоні.
  4. Після закладу автомобіля підключити телефон до бортового комп'ютера автомобіля через Bluetooth.
  5. Закінчити налаштування, дотримуючись інструкцій.
  6. На екрані ІРС вибрати «Андроїд Авто». Підключення може тривати кілька секунд.

Зверніть увагу! Якщо після інтернет- та Bluetooth-підключення трансляція так і не почалася, відкрити головний екран на дисплеї ІРС і натиснути на значок «Android Auto».

Після цього додаток готовий до роботи.

Зверніть увагу! Для оптимальної роботи розумного сервісу Android Auto необхідне безперебійне інтернет-з'єднання на мобільному пристрої.

Додатки для Android Auto

Як підключити смарт-годинник до телефону Андроїд - встановлення зв'язку

Список утиліт, доступних для програми «Андроїд Авто», дуже великий. З їх допомогою водіння стає більш комфортним, безпечним і не нудним.

Деякі додатки сповіщають про пробки та інші дорожні події, вибудовують маршрут. До таких відносять карти від Яндекс і Google.

За допомогою Google карт легко дістатися до місця

Ще один популярний додаток - навігатор Waze. Працює він майже без збоїв. Крім цього передається інформація про пробки іншими користувачами безпосередньо.

Серед мешканців мегаполісів дуже популярний додаток «Безкоштовне паркування». Воно дозволяє заощадити час та гроші. Також за його допомогою можна визначити місце стоянки автомобіля, якщо з якихось причин його забули.

Додаток «Безкоштовне паркування» доречний для жителів мегаполісів

Для виконання функцій відеореєстратора відмінно підійде програма CamOnRoad. З його допомогою під час руху машини відео записується з камери смартфона і зберігається на внутрішню пам'ять мобільного пристрою або в хмару.

Для читання смартфоном всіх повідомлень, що надходять, рекомендується встановити програму ReadToMe. Також за допомогою налаштувань даної утиліти можна налаштувати зачитування повідомлень та встановити фільтр на повідомлення від абонентів, що дозволить ігнорувати непотрібну інформацію.

До уваги! Для діагностики роботи автомобіля підійдуть програми Dash - Drive Smart, Torque Lite та ін

Не варто обмежуватися стандартними можливостями телефонів та автомобілів. Який додаток, як Android Auto, дозволить використовувати телефон під час водіння абсолютно законно, а також зробить керування автотранспортом більш комфортним та безпечним.