Як увімкнути або вимкнути безпечний режим на Android: всі способи перезавантаження

Anonim

Що таке безпечний режим на Андроїді - запуск та використання

Про безпечний режим роботи вже чули багато власників усіляких персональних пристроїв. Відразу після покупки, поки пристрій ще новий, до його роботи не виникає нарікань у плані стабільності, швидкодії. Але згодом швидкість відгуку може суттєво падати та викликати дискомфорт. Діяльність виникають помилки різної природи, збільшується споживання системних ресурсів. Причиною може бути збій у роботі якоїсь програми чи налаштувань. У цьому випадку на допомогу приходить безпечний режим на Андроїді.

Поняття безпечного режиму на Android

Недосвідчені користувачі сучасних гаджетів можуть стикатися з безпечним режимом випадково. Не розуміючи навіщо він призначений, вони шукають способи його виключення, а чи не навпаки. Потрібно розібратися спочатку, що являє собою безпечний режим, для чого він призначений.

Напис «Безпечний режим» на екрані

Безпечний режим у смартфонах з ОС Андроїд – той, при якому в роботу включається мінімальна кількість компонентів та функцій гаджета, але при цьому пристрій працює коректно. Режим призначений:

  • для усунення помилок, викликаних іншими додатками;
  • для виправлення проблем в операційній системі;
  • для видалення вірусів.

Важливо! У роботі задіюється мінімальна кількість модулів, тому екран виглядає порожнім. За рахунок цього гаджет перестає гальмувати.

Запуск безпечного режиму

Для чого потрібен безпечний режим на Андроїді

Операційна система Android стала такою популярною і затребуваною завдяки своїй демократичності. У ній користувач може виконувати безліч різних дій, які виявляються недоступними в іншій ОС. Встановлення стороннього програмного забезпечення, ручне редагування системних файлів може призвести до того, що зовнішній вигляд та робота апарату на базі Android змінюються до невпізнання. Якщо з новим зовнішнім виглядом ще можна упокоритися, то відмовитися від нормального функціонування буває складно. Система видає помилки, зависає, гальмує. Все це змушує нервувати і хвилюватися.

Як вимкнути безпечний режим на Андроїді Samsung

На цей випадок Android приготував для своїх користувачів безпечний режим, при якому можуть функціонувати лише системні програми. Опція потрібна для діагностики пристрою. Її на Android називають Safe Mode, що дослівно перекладається як безпечний режим.

Важливо! У Safe Mode можна видалити програму, яка створила всі проблеми, усунути помилки і перейти в нормальний режим роботи.

Часто виникаючі проблеми в роботі:

  • Нестабільність – програми «вилітають», закриваються, не реагує моментально на прохання включення або запуску. Користувачі все списують у цьому випадку на появу вірусів, які заважають роботі.
  • Антивірусні програми не завжди дозволяють позбутися проблем. Тому користувачі завжди прагнуть вирішити проблему кардинально – скинути телефон до заводських налаштувань, вилучивши всі файли разом із корисними та шкідливими програмами.Але вони просто не знають про безпечний режим, про те, що можна перевірити телефон на наявність вірусів без застосування антивірусної програми і без видалення важливих даних. У безпечному режимі можна видалити всі віруси вручну.
  • Збої відбуваються через те, що деякі програми спеціально або ненавмисно впливають на роботу Wi-Fi та Bluetooth. Тому у користувача виникає багато проблем з виходом в інтернет, підключенням бездротових пристроїв. Виявити такі програми, очистити від них пристрій можна в безпечному режимі.

Активація Safe Mode

Спосіб увімкнення безпечного режиму на Android

Як вимкнути безпечний режим на Андроїді - найкращі способи

Спочатку безпечний режим був створений не для звичайних власників смартфонів або планшетів, а для працівників сервісних центрів, щоб ті могли провести діагностику.Тому знайти цю функцію в меню або увімкнути стандартним способом неможливо. Це зроблено з тією метою, щоб недосвідчений користувач випадково не вніс зміни до операційної системи свого смартфона, не завдав йому шкоди.

Є кілька способів перевести телефон у безпечний режим на Android. Можна підібрати будь-який найбільш зручний.

За допомогою кнопки вимкнення

Цей метод дуже простий, швидкий і легкий. Достатньо виконати кілька дій:

  1. Натисніть і утримуйте клавішу живлення, доки не з'явиться меню доступних опцій. Зазвичай це вимикання, перезавантаження, режим «політ» і можуть бути інші («не турбувати» тощо).
  2. З запропонованого списку потрібно вибрати пункт «Вимкнути», «Вимкнути живлення» – у кожній версії Android та моделі телефону може бути своя назва, але суть у нього одна.
  3. Не просто натиснути на цю кнопку, а утримувати на ній палець доти, доки не з'явиться нове вікно.
  4. У новому вікні буде напис «Перехід у безпечний режим». Телефон попросить користувача підтвердити дію та дасть детальний опис, що дає активацію цієї функції.
  5. Потрібно натиснути кнопку «Ок», після чого пристрій буде перезавантажено.
  6. Після включення зовнішній вигляд робочого екрана може перетворитися, у лівому нижньому куті з'явиться напис «Безпечний режим».

За допомогою безпечного режиму можна повернутися до заводських налаштувань, наочно оцінити, як пристрій може працювати без усіх сторонніх програм, додатків, іконок, тем, лаунчерів та інших доповнень, які є активними споживачами ресурсу. Тобто для роботи буде доступний абсолютно «голий» Android .

Запуск безпечного режиму через кнопку вимкнення

Натисканням кнопки збільшення гучності під час перезавантаження

Цей спосіб може працювати не тільки під час перезавантаження, але і при вимкненні. Для цього:

  • Потрібно запустити відповідну функцію.
  • Коли на екрані смартфона з'явиться напис Android або логотип марки, необхідно в цей момент затиснути кнопку збільшення гучності.
  • Тримати її потрібно доти, доки телефон не відреагує.
  • Після включення в кутку знизу екрана з'явиться напис «Безпечний режим» або Safe Mode.

Натисканням кнопки зменшення гучності під час перезавантаження

Якщо попередні способи на пристрої з якихось причин не працюють, можна вдатися до цього методу:

  1. при вимкненні або перезавантаженні апарата утримувати кнопку зменшення гучності.
  2. якщо телефон відреагував, після включення запуститься «Безпечний режим».

Сполучення клавіш для запуску

Використання комбінації клавіш

Цей метод підходить для запуску Safe Mode на вимкненому смартфоні або планшеті. Увімкнений телефон не відреагує на комбінацію. Що потрібно зробити на вимкненому гаджеті – це затиснути такі комбінації клавіш:

  • Дві кнопки-гойдалки регулювання гучності та кнопку живлення
  • Кнопку «Додому» з клавішею живлення.
  • Кнопку живлення та нижню гойдалку гучності.
  • Кнопку живлення та верхню гойдалку гучності.

Навіщо так багато комбінацій? Тому що багато брендів та моделей смартфонів. У кожному їх вхід у безпечний режим може бути виконаний по-різному. Наприклад, деякі позбавлені кнопки "Додому" на панелі меню, вона замінена сенсорним варіантом, який при вимкненому стані ніяк не відреагує на прохання користувача.

Людям, які сумніваються в правильному виборі комбінації, слід випробувати їх усі і знайти робочу серед них. Виробник може вказувати відповідний тип комбінації в інструкції у розділі «Примітки» або «Додаткові відомості».

Як вимкнути безпечний режим на Андроїді

Безпечний режим віндовс 8 - що це таке, як зайти

Безпечний режим для Android не призначений для постійного використання. Він допомагає вирішити проблему, знайти та прибрати помилку. Потім необхідно повернутися до нормального режиму функціонування. Недосвідченій людині це зробити складно, потрібно знати правила її відключення.

Додаткова інформація! Щоб повернутися з безпечного режиму до нормальної роботи, достатньо просто перезавантажити смартфон або планшет.

Якщо пристрій відмовляється виконувати цю дію, що часто зустрічається на практиці і продовжує запускатися в безпечному режимі, тоді потрібно його вимкнути, витягнути батарею, залишити в такому положенні на кілька хвилин.Потім вставити акумулятор увімкнути та знову завантажити.

Часто буває досить банальної процедури перезавантаження пристрою стандартним способом – потрібно тримати кнопку живлення до появи меню, вибрати функцію перезавантаження та підтвердити дію. Але такий спосіб не завжди спрацьовує, знову під час увімкнення з'являється безпечний режим. У цьому випадку можна скористатися одним із двох запропонованих нижче методів.

Видалення програми

Через настройки

Щоб повернути гаджет до нормальної роботи потрібно:

  1. Зайти в налаштування.
  2. Звідти в диспетчер додатків.
  3. Знайти додаток, який створив усі неприємності.
  4. Натиснути на нього, в описі знайти напис «Видалити».
  5. Після чого за допомогою кнопки живлення виконати перезавантаження.

Корисно знати! Багато останніх версій Android дозволяють вимкнути безпечний режим через панель сповіщень. Людині достатньо її розгорнути, знайти там повідомлення, натиснути на нього.

Деактивація через повідомлення

Через скидання налаштувань

Якщо всі можливі методи випробувані, а безпечний режим не вимикається, гарантовано його деактивувати допоможе скидання налаштувань телефону. Тобто ця процедура передбачає відновлення заводських налаштувань. Перш ніж приступати до реалізації цього методу, потрібно створити резервну копію всіх файлів, папок, важливих документів, контактів з телефону. Подумати треба про все, що має цінність та зберегти. Потім слід виконати такі дії:

  1. Зайти до телефону.
  2. Вибрати опцію «Резервне копіювання та скидання».
  3. Почати резервне копіювання, важливо запустити процес до початку скидання.
  4. Після завершення вибрати скидання до заводських налаштувань, дати підтвердження дії пристрою.
  5. Дочекати завершення процедури та увімкнення телефону без безпечного режиму.

Використання безпечного режиму на різних марках смартфонів

Щоб не перебирати всі існуючі методи активації та деактивації безпечного режиму на пристрої Соня, Лєново, Сяомі, Мейзу, достатньо знати його марку. Нижче будуть описані інструкції для найбільш популярних брендів.

Резервне копіювання та скидання

Безпечний режим на Huawei або Honor

Для активації Save Mode потрібно перезавантажити смартфон. Під час увімкнення затиснути гойдалку для зменшення гучності звуку до моменту появи вібровідгуку.Після цього кнопку потрібно відпустити. Коли телефон завантажиться, після розблокування екрана з'явиться напис «Безпечний режим» у лівому куті. При цьому багато ярликів зникнуть, але можна буде здійснювати необхідні дії. Після повторного перезавантаження мобільного пристрою автоматично запуститься звичайний режим роботи, а всі значки, ярлики повернуться на звичні місця.

Безпечний режим на ZTE

Для запуску безпечного режиму на планшеті або смартфоні фірми ZTE потрібно спочатку вимкнути пристрій, потім затиснути кнопку увімкнення. Як тільки телефон відреагує вібрацією, потрібно затиснути гойдалку гучності повністю – 2 клавіші вгору та вниз. Тримайте їх до закінчення завантаження. Якщо всі маніпуляції проведені правильно, то в нижньому кутку з'явиться напис "Безпечний режим". Для відключення, як і на інших пристроях, потрібно просто перезавантажити. Іноді може знадобитися дві процедури.

Безпечний режим на Lenovo

Для активації безпечного режиму на Леново можна скористатися першим запропонованим способом – за допомогою кнопки вимкнення. Після проведення діагностики вимкнути Save Mode рекомендується за допомогою перезавантаження, вилучення батареї на кілька хвилин або в крайньому випадку використовувати скидання налаштувань до заводських.

Безпечний режим на планшеті

Безпечний режим на Андроїді Xiaomi

Щоб активувати цей режим на Сяомі, можна скористатися 5 доступними способами:

  1. Для першого потрібен включений телефон та метод активації за допомогою кнопки вимкнення.
  2. Другий спосіб підходить для вимкненого пристрою. На ньому потрібно затиснути кнопку «Додому» та включення одночасно.
  3. При третьому способі кнопкою вимкнення запустити системне меню, вибрати з нього пункт перезавантаження, дочекатися появи логотипу Сяомі в процесі, затиснути на екрані ту зону, де зазвичай розташована кнопка головного меню у включеному стані.
  4. При четвертому способі потрібно спочатку відключити смартфон, потім увімкнути, дочекатися появи логотипу Сяомі, затиснути клавішу зменшення гучності, дочекатися завершення завантаження і після цього відпустити кнопку.
  5. При п'ятому способі треба затиснути кнопку вимкнення до появи меню, вибрати пункт «Вимкнення», не відпускаючи головної клавіші. На екрані має з'явитися логотип. У цей момент потрібно прикласти палець до сканера відбитків, утримувати його в такому положенні до завершення завантаження.

Щоб деактивувати безпечний режим, достатньо звичайного перезавантаження пристрою.

Опція Safe Mode – не тільки дуже корисна для більшості вже не нових смартфонів, але може стати справжнім порятунком для користувача. Цілком можливо, що телефон ще рано здавати в ремонт, міняти на новий або навіть викидати. Функція допоможе уникнути скидання налаштувань, форматування пристрою, позбавить гальмування та помилок.При безпечному режимі працюватимуть лише програми та сервіси, які були встановлені виробником апарату. Інші вважаються потенційно небезпечними, тому під час Safe Mode відключаються. Якщо у телефоні є серйозні проблеми та проблеми, через які він не справляється з основними функціями та призначенням у нормальному режимі, то при безпечному він все одно працюватиме.