Чим і як відкривати файли у форматі TIFF на пристроях з ОС Android

Anonim

Чим відкрити TIFF на андроїді - програми та онлайн-сервіси

На сьогоднішній день існують різні способи запису графічної інформації. Звичайному користувачеві найчастіше відомі лише такі поширені формати, як JPEG та PNG. Багато хто просто не уявляє, чим відкрити TIFF на андроїді.

Що таке формат TIFF і для чого він потрібен

Користувачі нерідко пишуть на форумах, що їм попався незрозумілий формат TIFF, і вони не знають, чим його відкрити на Android.TIFF – це абревіатура від Tagged Image File Format. TIFF – це формат для зберігання векторної графіки та растрових зображень, а чим його відкрити на андроїд – інше питання. Він також може містити лінійне мистецтво та фотографії.

Формат ТІФ на андроїді

Формат файлу TIFF був створений у зв'язку з зростаючою популярністю апаратного та програмного забезпечення для сканування. Це дуже популярний тип файлів завдяки підтримці глибини від 1 до 24 біт, а також стиску без втрат. З 1986 р. було створено шість версій ТІФ.

Він використовує кілька методів стиснення: LZW забезпечує співвідношення приблизно 1.5:1 до 2:1. Співвідношення 10:1 - 20:1 можливі для документів з великою кількістю білого простору.

Сегодня TIFF став стандартним графічним форматом зображень з глибиною кольору 32 біти і широко використовується в програмах для обробки зображень.Незважаючи на те, що файли TIFF досить складні в обробці, вони ідеально підходять для ефективного кодування файлів RAW. Тому багато камер пропонують зберігання RAW-зображень у форматі TIFF. Додаткові варіанти, такі як GeoTIFF, також дозволяють прикріпити GeoTag.

Іноді це невеликий файл

Важливо! Незважаючи на те, що зображення TIFF зазвичай досить великі, їх розмір все ж таки обмежений максимум 4 гігабайтами.

Отже, чим відкрити TIFF на андроїд?

Чи можна відкривати файли TIFF на андроїді за замовчуванням

Як відкрити exe-файл на Андроїді - всі способи запуску розширення

Користувачі зазвичай не замислюються, як відкрити ТІФ-файл на андроїд, як з ним не стикаються. Зазвичай ОС легко впорається з різними форматами. Андроїд не має вбудованої можливості відкривати всі типи файлів, проте все можна виправити.Непросте завдання, як переглянути TIFF-формат, ніж відкрити андроїд, вирішується різними методами. Цього можна досягти завдяки великій кількості програм з різними функціями.

Зверніть увагу! У Google Play Store завжди є альтернатива для вирішення будь-яких проблем повсякденного життя, так що можна більше не замислюватися про те, як або чим відкрити файл TIFF на андроїді.

Які є способи відкриття цього формату на ОС Android

На жаль, але Android не здатний відкрити TIFF. Прийдеться встановлювати сторонні програми, наприклад, можна завантажити Multi-TIFF Viewer Free, Perfect Viewer або Tiff Viewer Light. Однак існують і інші дуже непогані програми, які можуть впоратися із цим завданням. Також цей формат можна відкрити за допомогою спеціальних онлайн-сервісів або звичайного комп'ютера.

Якими програмами можна відкрити TIFF на андроїді

Як відкрити ПДФ-файл на андроїді - опис усіх способів

Всі телефони постачаються зі стандартними програмами для перегляду різних файлів. Однак, ці програми зазвичай дуже прості і мають мало функцій. Іноді краще завантажити програму, щоб працювати з файлами швидше і практичніше.

Відкриття ТІФ в File Viewer for Android

AA Image Viewer

Дуже непогана програма, яка може стати відмінною альтернативою галереї зображень телефону. Воно має власний движок рендерингу в реальному часі, а також різні режими презентації для перегляду файлів.

Зверніть увагу! Поставляється з різними опціями для пошуку фотографій та можливістю сортування на ім'я або дату.

Навіть є базові опції для редагування. Це один з найкращих варіантів, враховуючи рейтинги користувачів, постійні оновлення та те, що програма є безкоштовною.

Fotos A+ & Videos

Одна з найкращих програм для перегляду зображень. Моделює фотогалерею у стилі iPhone. Безкоштовне, часто отримує оновлення.

Gallery Activity

Ще одну програму для перегляду фотографій на Android можна легко скачати в Play Store. Gallery Activity підтримує найбільш популярні формати, такі як BMP, JPEG, PNG, ICO, PCX та TGA. Додаток також поставляється з функцією лупи для перегляду деталей, включаючи опції обрізки, обертання, масштабування та пакетної обробки. Також можна відтворювати зображення у форматі GIF. Однак додаток довго не оновлювався.

Galeria QuickPic

Кращий додаток для перегляду фотографій на Android. Принаймні надзвичайно високий рейтинг у Google Play не може збрехати. Додаток швидкий і легкий, і його дизайн також досить привабливий.

До уваги! У програмі є цікава можливість приховати ті фотографії з галереї Android, на які не хочеться дивитися. Також можна встановити пароль на фотографію.

My Roll

Додаток, доступний як на Android, так і на iOS. MyRoll – це «розумна» галерея, яка знає, що найважливіше для кожного користувача, і може з першого включення навести лад серед фотографій та відео. Ці моменти пов'язані з місцем, датою та подією, в якій було зроблено фотографію. Таким чином, шанси знайти фотографію на телефоні швидко збільшуються.

Перед завантаженням програми перегляду зображень найкраще вибрати той варіант файлу, який найбільше відповідає потребам.

Як відкрити файл ТІФ за допомогою онлайн-сервісів

Формати XLS, XLSM та XLSX - чим відкрити на андроїді

Існує небагато сервісів, які можуть відкрити TIFF онлайн.

Важливо! Набагато простіше буде конвертувати ТІФ у популярний формат, наприклад, JPEG або PDF.

Відкрити файл TIFF онлайн можуть:

  • fviewer.com;
  • ofoct.com;
  • Google Docs Viewer.

Відкриття файлу онлайн

Перегляд TIFF на пристроях андроїд через комп'ютер

У Windows та Mac OS існують стандартні засоби, які допоможуть відкрити формат TIFF. Також існують різні редактори, які здатні вирішити це завдання. Найпопулярніші з них - Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Lightroom та CorelDRAW Graphics Suite.

Всі ці програми не безкоштовні, але можна завантажити версію з меншим набором функцій або на обмежений час.

Існує безліч додатків і сервісів, які позбавляють думок про те, чим можна відкрити ТІФ на андроїді. Вибрати є з чого, головне - слідувати підказкам під час першого налаштування.