Що робити

Anonim

Чому швидко розряджається батарея на андроїді - основні причини

Практично кожен власник мобільного пристрою стикався з проблемою швидкої розрядки батареї (АКБ) на андроїді. У момент, коли автономна робота пристрою скорочується майже вдвічі, стає незручно використовувати девайс. Якщо проігнорувати швидку розрядку батареї, можна спровокувати подальше зменшення часу користування смартфоном у режимі автономної роботи.

Причини, чому швидко розряджається батарея на андроїді

Чому телефон андроїд швидко розряджається? Нижче можна ознайомитись із причинами, на тлі яких батарея здатна швидко сісти. Серед найпоширеніших виділяють:

  • фактична ємність акумулятора нижче вказаної в характеристиці;
  • непридатну температуру зовнішнього середовища (нижче 5 ⁰C або вище 30 ⁰C);
  • Зменшення ємності акумулятора на тлі природного зносу;
  • використання високого рівня яскравості екрана;

Швидка розрядка батареї - одна з найпоширеніших проблем власників смартфонів

  • використання ресурсомістких функцій типу GPS, NFC, Bluetooth;
  • перевищення допустимої відстані до базової станції оператора мобільного зв'язку;
  • зараження системи вірусом;
  • використання додатків та віджетів, які споживають енергію у фоновому режимі.

Зверніть увагу! Фахівці нерідко рекомендують для чищення андроїда скинути телефон до заводського налаштування та деактивувати програми, які працюють у фоновому режимі. Зробити це можна самостійно.

Швидко розряджається батарея на андроїді: що робити

Що робити при швидкому розрядженні батареї на Android? Нижче можна ознайомитися зі способами вирішення найпоширеніших проблем, що призводять до швидкої розрядки АКБ.

Ємність батареї нижча, ніж у паспорті

Чому швидко розряджається айфон - що робити

Виробник техніки, як і продавець, може обдурити покупця. Не кожен знає, що літієве джерело живлення втрачає свою ємність за тривалого терміну зберігання. Наприклад, батарея купленого пристрою, випущеного 12 місяців тому, буде на 5-6% менш місткої, ніж батарея нового смартфона.

Неправильне використання зменшує місткість на 30%. Щоб обчислити реальну ємність АКБ, потрібно скористатися зарядно-розрядним пристроєм. Визначення точного показника можливе в момент розряду повністю зарядженого акумулятора.

Важливо! Якщо ємність АКБ виявляється меншою за заявлену в характеристиках, варто очікувати швидкої розрядки акумулятора. Впоратися з цією проблемою буде неможливо.

Ємність знизилася з часом

Через пару років використання батарейки пристрою, знос АКБ стає помітним. Також прискоренню зношування батареї сприяють:

  • систематична розрядка батареї до 0 %;
  • зарядка девайса поблизу джерела тепла;
  • заряджання високою напругою, рівень якого суперечить рекомендаціям виробника.

Зверніть увагу! Часті короткочасні підзарядки не завдають істотної шкоди акумулятору.

Опції типу блютуса краще відключати, щоб вони не витрачали батарею

Використання гаджета на холоді чи жарі

Спеціалісти відзначають, що швидкий розряд акумулятора на андроїд може спостерігатися, якщо девайс використовується в умовах сильного холоду або спеки. Як тільки смартфон заноситься у сприятливі умови, швидка витрата АКБ припиняється.

До уваги! Для дзвінків на холоді або сильній спеці краще використовувати гарнітуру.

Високий рівень яскравості екрана

Основним споживачем енергії вважається екран девайса. Яскравий екран швидко садить АКБ. Використання адаптивного підсвічування, яке змінюється в залежності від того, яке освітлення використовується в приміщенні, дозволяє знизити витрату заряду.Також рекомендується виставляти перехід у режим сну через 60 сек. бездіяльності. В іншому випадку заряд швидко закінчуватиметься.

Ресурсоємні функції

Достатньо ресурсомісткими функціями, що швидко розряджають батарею, вважаються функції:

  • геолокації;
  • анімованих шпалер;
  • NFC і Bluetooth;
  • мобільного Інтернету;
  • Wi-Fi.

Зверніть увагу! Якщо всі функції на пристрої підключені, навіть найпотужніша батарея швидко розрядиться.

Додатки та віджети, що працюють у фоновому режимі

Витрата ресурсу АКБ збільшується при використанні додатків. При відкритті великої кількості програм не лише нагрівається процесор, а й нагрівається акумулятор. При нагріванні акумулятора спостерігається швидка розрядка.

Якщо швидко сідає батарея на андроїді, що робити? Щоб контролювати процеси, що активно споживають енергію, варто використовувати спеціальні утиліти на кшталт:

  • Advanced Task Manager;
  • Clean Master і т. д.

Шкідливі програми

Шкідливі програми, які атакують мобільний пристрій, найчастіше діють приховано. Діяльність подібної програми проходить непомітно, сприяючи швидкій розрядці батареї навіть у випадках, коли телефон працює в режимі очікування.

Вірусна атака сприяє швидкій розрядці АКБ

Як зберегти електроенергію на пристроях з андроїдом

Чому AirPods тихо грають на андроїд - основні причини

Щоб зберегти електроенергію на мобільних телефонах з андроїдом, рекомендується дотримуватися рекомендацій, описаних нижче. Насамперед, користувач смартфона повинен:

  • правильно експлуатувати батарею. Для цього важливо зробити кілька повних розрядок і 3 повних зарядки щойно купленого пристрою. Якщо проігнорувати цю рекомендацію, ефективна ємність батареї буде знижена (зниження порога розряду). Важливо розряджати смартфон у перші дні після покупки до повного відключення та заряджати до 100%. Таким чином можна розкачати батарею і дозволити їй вийти на максимальний рівень потужності;
  • найти найбільш ємні процеси у пристрої. Для визначення енерговитратних процесів можна перейти до «Налаштування», вибрати пункт «Батарея» та перейти до «Статистику батареї»;
  • закрити програми, які не використовуються. Особливо це стосується тих, що були встановлені на смартфоні автоматично. Достаток програм перевантажує процесор. Щоб вимкнути програми, потрібно перейти до «Параметри», вибрати «Програми» та перейти до «Запущених програм». Натиснувши певну програму, необхідно вибрати команду «Зупинити»;
  • Вимкнути автоматичне оновлення та доступ до програм Інтернету. Велика кількість програм оновлюється через мережу. Подібні програми систематично надсилають запити-перевірки до Інтернету, цікавлячись наявністю оновлень. Це дуже навантажує АКБ. Щоб вимкнути автоматичні оновлення, власник пристрою повинен перейти до «Налаштування», вибрати «Програми» та натиснути на конкретну програму, вимикаючи автооновлення;
  • Вимкнути автозапуск програм, які не використовуються. Щоб не залишати непотрібні програми у фоновому режимі, а запускати їх у разі потреби, потрібно вимкнути опції автозапуску. При цьому частина заряду АКБ буде заощаджена.

Вимкнення системних програм у фоновому режимі

Застосування сторонніх програм для економії заряду батареї на андроїді

Щоб економити заряд АКБ на андроїді, рекомендується скористатися сторонніми програмами, які сприяють цьому. Нижче представлені найбільш популярні програми, які ефективно заощаджують заряд.

Battery Doctor

Довго заряджається телефон андроїд - що робити та основні причини

Додаток ефективно відстежує причини, на тлі яких відбувається швидка розрядка АКБ. Battery Doctor має можливість порівнювати різні стани АКБ та обчислювати програми, що погіршують автономність. За допомогою програми можна створити інтелектуальний сценарій, налаштувавши:

  • рівень яскравості;
  • віджети;
  • активувавши модуль зв'язку і т. д.

Battery Saver 2017

Програма поєднує корисні функції та налаштування системи. Використовуючи Battery Saver 2017 можна значно заощадити заряд АКБ. На головному екрані буде відображено:

  • поточна витрата;
  • час роботи.

Управління режимом енергозбереження здійснюється за допомогою зручного перемикача. Для цього потрібно частково або повною мірою придушити найбільших споживачів енергії (радіомодулі).

Завантаживши програму, що економить заряд АКБ, можна планувати роботу смартфона протягом дня, налаштувавши автоматичне відключення зайвих програм у нічний період. , коли власник мобілки лягає спати, і активувавши їх вдень.

Battery Saver 2017 - додаток, що контролює витрату батареї

Power Battery

Одна з найкращих програм без рут-прав. Інструменти здатні як відстежити стан елемента живлення, а й контролювати роботу фонового процесу. Power Battery наділений функціями базового оптимізатора автономної роботи пристрою. За допомогою програми можна налаштувати роботу пам'яті, видалити файли та спостерігати за прихованою активністю.

Швидка розрядка батареї на андроїді ускладнює життя власнику телефону. Представлені вище поради допоможуть дізнатися причини, на тлі яких виникає швидка розрядка АКБ, і вжити заходів щодо усунення того, що відбувається.