Як зробити AirPods голосніше на андроїд: перевірені способи без особливих зусиль

Anonim

Чому AirPods тихо грають на андроїд - основні причини

Більшість користувачів любить слухати музику. Деякі роблять це дні безперервно. Треки надихають їх та дають сили для нових звершень. Рекомендований для цього спосіб – використання будь-якого виду навушників. Вони дозволяють не тільки не заважати оточуючим, тим більше, що їх смаки можуть не збігатися з музичними пристрастями людини, а й домагатися підвищення якості звучання мелодій.

Зараз популярно використовувати бездротові навушники, оскільки вони ще зручніші, не плутаються в кишені чи сумці і не заважають при ходьбі, заняттях спортом.Найбільш відомими та використовуваними масово є навушники від Apple. Нещодавно компанія анонсована бездротову гарнітуру, яка відразу ж припала до смаку багатьом. Серед них не лише власники айфонів, а й люди з андроїдами. У цьому матеріалі буде розказано, чи можна підключити AirPods на андроїд і як зробити AirPods голосніше на андроїд, якщо вони підійшли до смартфону.

Бездротові навушники від «Еппл» дозволяють досягти хорошої якості звучання

Причини, чому AirPods тихо грають на андроїд

Деякі користувачі думають, що бездротові навушники від айфона працюють тільки з цим гаджетом та іншими пристроями від компанії Apple, але це далеко не так. AirPods від Apple сумісні практично з усіма пристроями, які мають у своїй материнській платі справний Bluetooth модуль. Підключити їх так само просто, як будь-які інші аксесуари.

Єдиний нюанс полягає в тому, що на операційних системах Android і Windows не вдасться керувати навушниками. Це з тим, що у них немає спеціальної програми Siri.

В першу чергу потрібно підключити AirPods до пристрою з операційною системою Android. Для цього необхідно дотримуватись наступної покрокової інструкції:

  1. Перевіритися в тому, що аксесуари лежать у своєму зарядному кейсі та підключені до нього.
  2. Відкрити цей кейс та натиснути на круглу кнопку з його задньої сторони. Зовні вона схожа на клавішу Home.
  3. Дочекатись того моменту, коли світлодіодний індикатор, що знаходиться між навушниками, не почне повільно загорятись білим кольором і згасати.
  4. Підключити бездротові навушники до будь-якого пристрою Android.

Аналогічне підключення до будь-якої іншої техніки, що має Bluetooth-модуль.

Важливо! Під час того, як навушники почнуть блимати, необхідно відпустити кнопку чохла, а на андроїді повинен бути увімкнений Bluetooth. У списку парних пристроїв з'являться AirPods, до яких потрібно з'єднатися. Після цього слід дотримуватися подальших інструкцій на екрані телефону.

Кнопка на чохлі від бездротової гарнітури

Зрозуміло, що якщо навушники використовуються не з технікою Apple, то користувач втратить кілька важливих функцій. Серед них, наприклад, можливість перемикатися між пристроями, а також відстеження навушників без стороннього програмного забезпечення. Але все ж таки аірподси, в першу чергу, люблять за простоту, компактність і зручність носіння, отже, навіть не будучи власником айфона та айпада, можна використовувати їх для прослуховування музики та інших аудіофайлів повною мірою.

Іноді трапляється так, що на андроїді AirPods грають набагато тихіше або їх не чути зовсім. Навіть на максимально можливій гучності з них практично нічого не вдасться почути, особливо якщо користувач знаходиться в шумному місці з великою кількістю людей. Насторожує ще й те, що в окремих програмах бездротова гарнітура грає цілком нормально, і гучності вистачає. До таких програм відноситься, наприклад, Google Play Музика.

Проблема слабкого звуку найчастіше не полягає в поломці самих навушників або виході з ладу телефону, його роз'єму та окремих модулів.

Більшість версій операційних систем Android працює подібним чином з усіма бездротовими Bluetooth-навушниками, отже, якщо гучності на гарнітурі не вистачає, то в першу чергу слід шукати відповідні налаштування в операційній системі.

Одна з програм для керування гарнітурою AirPods

Як зробити AirPods голосніше на андроїд

Чому швидко розряджається батарея на андроїді.

Якщо проблема з'явилася, то її необхідно вирішувати. Добре, що вихід досить простий і не вимагає великих тимчасових витрат. Як вже було сказано, найчастіше нічого, крім налаштувань операційної системи андроїд, для збільшення гучності звучання музики не знадобиться. Примітно те, що жодні суперправа та рут-права користувача в даному випадку не знадобляться.

Зверніть увагу! Буде достатньо і простого режиму розробника, який включається наступним чином: відкривається меню «Налаштування», знаходиться пункт «Про телефон » та підпункт «Номер складання». На його назву необхідно натиснути від 5 до 7 разів до того моменту, поки на дисплеї не з'явиться напис, який говорить про те, що користувач став розробником.

Подальші дії такі:

  1. Необхідно повернутися в меню «Налаштувань».
  2. Перейти до пункту «Для розробників».
  3. Переглянути вікно до самого низу і знайти розділ «Мережі».
  4. У ньому необхідно активувати опцію «Вимкнути абсолютний рівень гучності».

Після цих дій гучність навушників та всієї операційної системи Android можна буде регулювати самостійно та окремо один від одного. Це означає, що користувач зможе в рази збільшити гучність звучання музики на навушниках, але при цьому залишить таку ж гучність операційної системи, яка була до цього.

В першу чергу при налаштуванні AirPods на андроїді необхідно встановити відповідний параметр

Сторонні програми для AirPods на андроїд

Як уже було сказано, аірподси мають кілька корисних функцій, які працюють тільки при підключенні до пристроїв Apple: iPhone, iPad, iPod і т. д. Стандартних засобів для взаємодії з такими опціями у Android немає, але існує безліч різних програм, що дозволяють перевіряти рівень заряду батареї навушників, стежити за відтворенням пісень, відповідати на телефонні дзвінки і навіть активувати Google Помічник.

Довго заряджається телефон андроїд - що робити та основні причини

Однією з таких програм є AirBattery. Вона розроблена Д. Фрідріхом і є невеликою утилітою для AirPods від Apple. Програма показує рівень заряду кожного навушника і дозволяє визначати, чи вони у вухах чи ні. Відбувається це автоматично. На превеликий жаль, додаток функціонує тільки для деяких сервісів типу Netflix, YouTube, Google Play Music і т.д.

Важливо! У даного додатка є платна версія, яка дозволяє переглядати всю інформацію про навушники, щоб користувачеві було зручніше стежити за їх зарядом.

Зовнішній вигляд програми PodsControl

Друга програма - PodsControl. Напевно, це одна з найкрасивіших програм, яку можна знайти для управління навушниками від Apple. Його інтерфейс дуже простий для розуміння, але в той же час він виглядає повністю акуратно та розрахований на надання користувачеві лише найважливіших функцій. Ще одна перевага полягає в тому, що PodsControl дуже легко використовувати.

Коли програма запускається вперше, то перед користувачем відкривається вікно, в якому він повинен вибрати навушники у списку доступних Bluetooth-пристроїв. Після цього відразу відкриється головне меню програми, і воно буде готове до роботи.

Зверніть увагу! Софт не має платної версії, весь функціонал доступний відразу і в повному обсязі.

Формат кодека можна дізнатися при підключенні навушників

Активація кодека AAC на андроїд

Як підключити AirPods до Windows 10 або 7 на комп'ютері

Сам по собі кодек ААС був створений у 1997 р. Він позиціонувався як якісніший формат стиснення аудіо, ніж MP3. На сьогоднішній день він використовується практично всіх програмах на Apple і є частиною її екосистеми. В андроїді з ним часто трапляються проблеми. До версії Android 8.0 цей кодек взагалі не підтримувався.

Важливо! Саме ця система часто не дає нормально слухати звук на бездротових навушниках.

Для активації AAC на андроїді необхідно:

  1. Перейти в меню розробника.
  2. Знайти пункт «Аудіокодек для передачі через Bluetooth» та вибрати його.
  3. Вказати необхідний аудіокодек зі списку (LDAC, apt, aptX, AAC, SBC).

Установка параметра «Аудіокодек для передачі через Bluetooth» на Samsung

Таким чином, було розказано, як здійснити під'єднання бездротових навушників від Apple до пристрою андроїд і що робити, якщо звук на них раптом став тихим. Причина цього одна – специфічна робота андроїда версії 8+ з бездротовими Bluetooth-навушниками. Але все можна виправити.