Повний список смартфонів, що підтримують Android One: використання та налаштування

Anonim

Android One - що це таке, його відмінності, переваги та недоліки

Android - це передова операційна система для 70% пристроїв, представлених на ринку. Високу популярність користується завдяки широким можливостям. Але більшість виробників випускає власні модифікації програми, доповнюючи її своїми додатками та сервісами. Такі доповнення заповнюють пам'ять пристрою і часто бувають марними, але видалити їх із системи немає можливості. Android One розрахований на тих, хто не потребує додаткових сервісів.Він дає можливість використовувати Android у такому вигляді, в якому його розробили спочатку.

Що таке Android One

Андроїд One дебютував у 2014 р. в Індії. Головною причиною появи такої ОС стало бажання навести лад у відділі недорогих мобільних телефонів. Справа в тому, що Google не подобалося, що в недорогих флагманах на Android не контролювалася якість. На деякий час ажіотаж навколо андроїд ван вщух, але з недавнього часу деякі виробники смартфонів стали звертати увагу покупців саме на цю систему.

Зелений робот - емблема ОС андроїд

Вивчаючи можливості Android One, важливо усвідомити, що це не класична ОС. Також це не певний пристрій або ряд пристроїв, наприклад Nexus або Pixel. Розробники позиціонують систему як симбіоз операційної системи та пристрої.Така комбінація дозволяє системі залишатися досить продуктивною при бюджетному складанні пристрою.

За допомогою цієї ОС компанія Google контролює якість створення недорогих смартфонів і забезпечує встановлення на такі гаджети максимально легкої версії Android, яка зможе працювати досить швидко.

Деякі виробники смартфонів переходять на ОС Android One

Першими виробниками, що запустили моделі телефонів на андроїд ван, були Micromax, Karbonn і Spice. Кожен виробник повинен забезпечити мінімальні вимоги стандартів компанії Google для Android One, що це означає, описано нижче:

  • діагональ дисплея не менше 4, 5 дюйма (11, 4 см);
  • ОЗУ 1 ГБ;
  • 5 мегапікселів для задньої камери та 2 мегапікселі для передньої;
  • 4-ядерний процесор;
  • можливість оновлення до наступної версії Android.

Відмінності Anroid One від Android

Купуючи перший девайс, у покупця виникає інтерес, чи є різниця між операційними системами андроїд і андроїд оне, що це за системи і яка з них краща.

Що таке клонування програм Android

Головна відмінність у тому, що Android - це мобільна операційна система від компанії Google, а Android One - програмна константа, що підходить до цієї ОС. Також у класичному андроїді виробники вносять свої програми в комерційних цілях, а в андроїд one такі зміни обмежені.

До уваги! Android заснований на ядрі Linux, розробленого компанією Google.

Андроїд встановлений на пристроях із сенсорним екраном, також його застосовують для спеціалізованих оформлень у телевізорах, авто та смарт-годинах, ігрових приставках з джойстиками, цифрових камерах і т.д.

Розумний годинник із системою андроїд зараз є популярним аксесуаром

Важлива перевага операційної системи андроїд у порівнянні з іншими в тому, що у неї відкритий вихідний код, а це означає, що будь-хто може одержати його та додати свої зміни.

Android One - це проект Google для Android. Найчастіше його обирають люди, які купують свій перший смартфон. Апарати під таким керівництвом запускаються на голому андроїді.

Зверніть увагу! У пристроях андроїд немає додаткових програм і модифікацій, які виробники вставляють в моделі своїх пристроїв.

Переваги Android One

Android SDK – що це таке і для чого потрібно

Покупка телефону з легкою ОС дає кілька переваг перед іншими пристроями. Перелік плюсів, які були створені спеціально для швидкої роботи бюджетних смартфонів, описано нижче.

Завдяки багатьом перевагам ОС андроїд ван такі смартфони користуються популярністю

Немає дублюючих функцій

Android One - особлива система, яка надає елементарний набір додатків, необхідних для роботи. Пароль облікового запису Google відкриває доступ до інших сервісів Google:

  • електронній пошті;
  • браузеру Chrome;
  • картам Google з навігацією;
  • хмарним сховищам даних;
  • YouTube;
  • месенджеру;
  • Play Маркету.

Play Маркет - магазин, в якому більше 90% програм андроїд безкоштовні

Вище часу роботи

Завдяки незначній кількості попередньо встановлених програм робота акумулятора йде без зайвих витрат. Час автономної роботи батареї – одна з проблем у мобільній галузі. Тому все, що дозволяє продовжити цей час, стає величезним плюсом для користувача. Т. е., чим менше укомплектованість смартфона неконтрольованими додатками, тим менше вони садять акумулятор у фоновому режимі.

Смартфони на Android One витрачають енергію батареї дбайливіше

Регулярні оновлення

Оновлення мають сенс для тих, кого цікавлять сучасні технології і хто віддає перевагу користуватися ними серед перших. Свіжі оновлення операційної системи приходять першими на смартфони андроїд ван – що це дає користувачам? Це означає, що власники таких пристроїв отримають доступ до нових засобів ОС раніше інших. Також регулярні оновлення гарантують захист від зловмисників, які мають недоліки системи для захоплення особистих даних.

Зверніть увагу! Щоб дізнатися, яка версія оновлень встановлена, потрібно зайти в налаштування та знайти пункт «Оновлення системи». Якщо є повідомлення про нову версію оновлення, достатньо підтвердити встановлення або перевести його в автономний режим.

Зрозуміле управління

Апарати на Android One легкі в освоєнні та користуванні, особливо при переході від кнопкового телефону. Інтерфейс телефонів андроїд one представлений у тому вигляді, в якому його створили розробники самої програми, а не виробники. Управління смартфоном з андроїд ван не стане скрутним навіть для дитини або літньої людини, яка не знається на сучасних технологіях.

Смартфони андроїд ван працюють у тому вигляді, як задумали інженери

Недоліки Android One

Мережа VPN – що це таке у телефоні Android

Незалежно від того, що система характеризується багатьма перевагами, вона може мати свої мінуси для деяких користувачів:

  • відсутність фірмової оболонки. Для певних користувачів мають значення додаткові функції чи програми, які надають деякі виробники. Наприклад, багато хто звикли до таких оболонок ОС, як EMUI або MIUI. Деякі фірмові програми та спеціальні функції на чистому Android One будуть недоступні;
  • дизайн. Через відсутність оболонки персоналізації телефон з Android One для деяких користувачів може відрізнятись від моделей певних виробників. Але цю проблему можна вирішити, завантаживши всілякі лаунчери або підключивши тему на телефон для зовнішнього вигляду.

Список смартфонів на Android One

Експериментальна програма, яка отримує швидші оновлення програмного забезпечення, підняла рейтинги продажів смартфонів з Android One, список смартфонів 2019 р., що використовують саме цю ОС, досить великий. Популярними виробниками таких девайсів є компанії Motorola, Nokia, Xiaomi, LG та деякі інші.

Модними новинками 2019 р. стали:

  • Motorola One Action;
  • Xiaomi Mi A3;
  • Nokia 8.1;
  • LG G7 One та ін.

Зверніть увагу! Всі вони мають камери високої роздільної здатності, діагональ екрану від 5, 9 дюймів і ємність батареї від 3000 мАч.

Більшість смартфонів під управлінням андроїд оне вже можна купити

Смартфони на Android One мають відмінні риси, які виділяють їх серед інших моделей. Якщо у пріоритеті під час покупки пристрою стоять легкість управління, економічна робота батареї та постійні оновлення, то будь-який телефон, що працює на Android One, стане безцінним помічником на тривалий час.