Tuboteka.com та Allmobile.biz

Anonim
Багато абонентів мобільних операторів Теле2 і Білайн стикаються з дуже неприємною ситуацією, коли на смартфоні виявляються платні підписки на розважальні сайти tuboteka.com і allmobile.biz. Абонентам потрібно знати, що це за портали і чому передплата на них оформляється автоматично. Крім того, слід знати, як можна швидко відключити таку розсилку і запобігти її появі.

Що це за сайти

Ситуація зазвичай розвивається за ідентичним сценарієм. Абонентові надходить розсилка, в якій йдеться про те, що з певного дня доступне користування одним або декількома сайтами.Зазвичай наведені такі адреси, як veseluxa.com, tuboteka.com, allmobile.biz. За активацію на цих сайтах буде автоматично стягуватися оплата, її розмір також вказано в SMS-повідомленні.

Якщо користувач перейшов на сайт і активував передплату, то з його рахунку щодня починає зникати певна сума грошей.

Всі вказані вище сайти відносяться до розважальних порталів. Там міститься велика кількість мобільного контенту, до якого належать картинки, анекдоти, музика, відеокліпи. Все це адаптовано для перегляду мобільного пристрою.

Власником даних сайтів виступає компанія ТОВ «ТД МЕДІА», ця назва вказана в угоді для користувача, з якою потрібно погодитися під час активації підписки. Примітно, що при вбиванні в пошукову систему назви цієї компанії з'являються дуже цікаві результати. Так, ця компанія була закрита ще 2018 року і офіційний сайт не працює.У найближчі місяці права на контент можуть бути передані іншим подібним компаніям або розважальні портали закриються зовсім.

Залежно від того, до якого оператора підключений користувач, змінюється і вартість розсилки. При передплаті на портал Allmobile.biz абоненту Теле2 доведеться заплатити 15 рублів на добу, а ось абонентам Білайн дана послуга обійдеться лише в 2, 4 рублі на добу.

Позбавляємося передплати на Теле2 і на Білайні

За бажанням можна швидко позбутися всіх непотрібних передплат. Щоб мінімізувати фінансові втрати, слід негайно реагувати на всі повідомлення. У деяких повідомленнях надходить не тільки код для активації підписки, але також зазначено, як за бажання її можна вимкнути.

Побачити всі підключені опції можна в особистому кабінеті, там же можна відключити їх. Для цього напроти непотрібних опцій перемикач переводять у неактивне становище.Деякі підписки не відображаються в ЛК, тому для перевірки краще звернутися до оператора - зателефонувати або відвідати офіс.

Щоб уникнути зайвих витрат, слід періодично перевіряти наявність платних послуг:

  • Абоненти Теле2 набирають 189;
  • клієнти Білайн 1109.

Бує й так, що всі підписки начебто відключені, а повідомлення продовжують приходити, та й гроші знімаються. У цьому випадку слід перевірити свій смартфон на віруси. Для цього потрібно встановити будь-яку антивірусну програму та запустити сканування.

Слід перевірити і те, хто є адміністратором на телефоні. У нормі це має бути лише господар мобільного пристрою. За наявності підозрілих адміністраторів їх необхідно відразу ж видалити.

Як відбувається підписка на такі ресурси

Найбільше в цій ситуації абонентів хвилює питання, а звідки ж з'явилася платна передплата? Багато хто ніколи не відвідував такі сайти і тим більше не давали згоди на підписку, то чому ж розсилка приходить знову і знову. Усьому є своє пояснення.

  1. Користувач міг автоматично натиснути на спливаюче повідомлення і тим самим активувати непотрібну послугу.
  2. Смартфон заражений вірусом. Є безліч вірусних програм, які можуть активувати підписки без будь-якої участі користувача. Знайти такий вірус пересічному користувачеві смартфона дуже важко, тому що він часто ніяк себе не проявляє.
  3. Користувач машинально відвідав сайт і дав згоду на розсилку. Від такого варіанту теж не можна відмовлятися.

Деякі користувачі висувають претензію оператору, вимагаючи повернути гроші за платну передплату. Але такі претензії задовольняються рідко, оскільки якщо абонент самостійно активував послугу, то до оператора жодних претензій не повинно бути.