Як відключити всі передплати на Мегафоні: інструкція

Anonim

Щоб відключити підписки на Мегафоні, скористайтеся одним із запропонованих способів у цій статті. Для одних потрібен вихід до інтернету. Інші працюють без підключення до мережі. Якщо самому впоратися не виходить, попросіть допомогти спеціаліста – за дзвінком до центру технічної підтримки або особистого відвідування офісу.

Коли виникає потреба вимкнути підписки? Найчастіше вони активуються на сім-карті випадково - абонент натиснув на посилання в СМС і платна послуга автоматично підключилася. Часто це буває з дітьми та літніми людьми.Це стає помітно, коли з балансу починають пропадати гроші.

Случается і таке, що абонент сам підключив сервіс, коли він йому був потрібен. Або він хотів випробувати послугу під час безкоштовного періоду. Потім забув відключити, і щоденна плата почала списуватися з його мобільного рахунку.

Щоб прибрати підключення до платних сервісів, потрібно спочатку з'ясувати, які передплати активні і чи є вони на номері.

Як перевірити підключені передплати на МегаФоні

Раніше для того, щоб перевірити мобільні підписки, не потрібен був інтернет. Достатньо було відправити USSD чи СМС-команду. Список надходив у повідомленні. Зараз перевірка та відключення підписок по USSD-команді не працює.

В даний момент підписки перевіряються так:

  1. Зараз вся інформація надається тільки в особистому кабінеті та мобільному додатку.Ці послуги зручні не тільки наявністю всієї інформації по номеру в одному місці. Тут можна переглянути підключені опції та одразу ж видалити непотрібні. Детальна інструкція описана далі, у розділі відключення передплат. Але є один нюанс. Інформаційно-розважальний контент, що надходить із коротких номерів, може тут не відображатися.
  2. Для ретельної перевірки використовуємо ще один спосіб - замовлення деталізації. Система сформує звіт із усіма витратами. У ньому вказуються дзвінки та SMS з номерами телефонів, витрата трафіку, платежі за послуги. Якщо з рахунку знімаються гроші за передплату, то її назва або короткий номер тут також відображатимуться.
  3. Еще у Мегафона є сервіс 0505. Якщо зателефонувати за цим номером, то після з'єднання ви почуєте голос робота. Це голосове меню, відповіді на його запитання треба говорити, а не ставити цифри, як інші оператори. Так, автовідповідача можна запитати про підключені послуги.

Як відключити підписки

Щоб даремно не викидати гроші, слід відразу позбавлятися непотрібних підписок. Виберіть найбільш зручний для себе спосіб.

SMS-команда

Відключення через СМС стане в нагоді, якщо абоненту відома назва сервісу, до якого він підключений. Щоб вимкнути його, надішліть повідомлення з текстом «Стоп ХХХХ» на номер 5151. ХХХХ – це код передплати, і кожна з них має свій. Тому, перш ніж відправляти команду, потрібно зайти на сайт Мегафон зі списком сервісів, знайти свій та подивитися його код.

Особистий кабінет

Щоб скасувати платні послуги та передплати, використовуйте особистий кабінет абонента. Для цього:

  1. Зайдіть на офіційний сайт Мегафон.
  2. Натисніть на кнопку особистий кабінет у правому кутку сторінки.
  3. Введіть номер та пароль. Якщо не пам'ятаєте, натисніть на пункт "Потрібен пароль" і код для входу прийде по SMS.
  4. Спустіться вниз по сторінці до розділу «Послуги».
  5. Натисніть категорію «Послуги та опції».
  6. У вкладці «Мої» показано всі підключення на номері. Платні та безкоштовні розділені по різних групах.

Якщо ви виявили в цьому списку непотрібну платну послугу, натисніть кнопку «Вимкнути». Відкриється сторінка підтвердження. Натисніть цю кнопку ще раз.

Мобільний додаток

Такі ж можливості управління послугами є в мобільному додатку Мегафон:

  • Скачайте його в Google Play або AppStore. Установка розпочнеться автоматично.
  • Дочекайте її завершення та відкрийте програму.
  • Потрібно авторизуватися – для входу використовується той самий номер та пароль, як у особистому кабінеті на сайті.
  • Затем потрібно задати код із чотирьох цифр – він буде запитуватись для швидкої авторизації при кожному наступному відкритті програми.
  • На головній сторінці сервісу прогортаємо вниз до розділу «Послуги та опції». Натискаємо на нього.

  • Тут лише два пункти – з абонентською платою і без неї. Вказується кількість підключених послуг у кожній групі. Вибираємо пункт із платними послугами.
  • Натискаємо на передплату, яку потрібно видалити.
  • Натискаємо на кнопку «Вимкнути».

На екрані з'явиться питання, чи дійсно ви хочете позбавитися опції? Натисніть «Ок».

Центр підтримки клієнтів

Оператор call-центру на прохання абонента перевірить усі підписки, що підключені на номері. Якщо серед них є непотрібні сервіси, повідомте про це фахівця та вимагайте відключити їх. Для зв'язку з оператором телефонуйте за номером 0500.

Перед дзвінком приготуйте паспорт. Оператор обов'язково попросить продиктувати його номер та серію. Так він зможе переконатися, що дзвонить власник сім-картки.

Тільки той абонент, на якого оформлений номер, може дізнаватися інформацію, видаляти передплати та змінювати інші параметри через службу підтримки.

Салон зв'язку оператора

В офісі Мегафон вимоги ті самі – менеджери допоможуть відключити послуги, тільки якщо клієнт має при собі паспорт. Подайте документ і попросіть назвати платні послуги, що підключені на сім-карті. Вкажіть консультанту, які з них потрібно видалити.

Як захиститися від платних послуг

Мегафон має послугу «Заборона платних контентних коротких номерів». При її підключенні блокуються ті номери, з яких надходять підписки. Таким чином можна захистити себе від небажаного та випадкового підключення до платних сервісів.

Заборона не поширюється на такі дії:

  • Дзвінки на гарячу лінію (номери, які починаються з 8–800).
  • Підключення послуг оператора.
  • Відправлення та отримання технічних СМС від Мегафон.
  • Оплату послуг.
  • Покупки в інтернеті.

Щоб підключити заборону, наберіть на телефоні команду 526. Через 10–15 хвилин запит опрацюється, і абонент отримає повідомлення про блокування платного контенту Тепер користуватися розважальними ресурсами він не зможе, а випадкове підключення стане неможливим.

Для відключення блокування платного контенту наберіть той самий запит 526. Використання послуги безкоштовне.

Як повернути вкрадені гроші

Абоненти Мегафону часто стикаються з мимовільним або випадковим підключенням підписок. Оператор відповідальності за це не несе, оскільки послуги платного контенту надаються сторонніми компаніями. Виходить так, що абонент винен сам.

З таким становищем можна і потрібно боротися. Для цього напишіть претензію на адресу оператора. Надішліть її до відділу технічної підтримки на сайті Мегафон.

Звернення має бути приблизно таке:

«Компанія Мегафон дає дозвіл стороннім організаціям на списання коштів з мого рахунку за платні передплати. Вона має партнерські відносини із цими ресурсами. Але я таких дозволів не давав. Передача мого телефону третім особам – незаконна, як і стягування грошей без моєї згоди.Це є порушення закону про захист персональних даних. Попереджень про підключення платних послуг мені не надходило. Прошу повернути мої гроші, які незаконно списані з мобільного рахунку. Інакше надайте мені письмову відмову з печаткою та підписом керівника».

Це допоможе повернути гроші на телефон – всі списання за передплати нараховуються назад на баланс у повному обсязі. Схема перевірена абонентами Мегафону - вона дійсно працює.

Отже, які дії вживаємо проти підписок:

  1. Перевіряємо їх наявність.
  2. Відключаємо самостійно, якщо не виходить – просимо фахівців.
  3. Пишемо претензію до Мегафону.
  4. Встановлюємо заборону на підключення платного контенту.

Після таких дій гроші повернуться власнику, а нові несподівані списання коштів з рахунку не виникнуть.