Послуга «Скрізь як удома» Мегафон: як підключити опцію

Anonim

У цьому огляді ми вивчаємо опції з категорії «Скрізь як удома» від Мегафон. Вони призначені для подорожей Росією, до Криму і за межі РФ. Роумінгові опції та спеціальні тарифні плани дозволять заощадити на послугах зв'язку в поїздках та забезпечать недорогий доступ до інтернету.

Ситуація з роумінгом по Росії

З 1 червня 2019 року внутрішньомережевого роумінгу в Росії немає – так значиться у поправках до закону «Про зв'язок», що вступили в законну силу. За фактом він зник набагато раніше, про що не раз писалося в операторських та федеральних новинах. Сьогодні ситуація для абонентів Мегафона така:

  • Всі вхідні по Росії – безкоштовні (тільки для абонентів російських операторів);
  • У Криму та Севастополі діють особливі умови тарифікації;
  • Регіон перебування стає для мандрівників домашнім.

З першим пунктом все зрозуміло. Де б не знаходився абонент на території Росії, всі вхідні дзвінки будуть для нього безкоштовними. або зовсім з іншої країни.

З другим пунктом теж все ясно – у Мегафона немає власних кримських мереж, тому абоненти обслуговуються на альтернативних умовах (про них ми поговоримо трохи пізніше). Ситуація з мертвої точки не зрушується, жодні пакети хвилин та трафіку на півострові не діють. І змусити операторів включити їх не вдасться.

З третім пунктом все складніше, тому розберемося в термінах:

  • Домашній регіон, він же регіон підключення – місце, де абонент отримав SIM-карту;
  • Регион знаходження – місце, де абонент перебуває нині (за межами домашнього регіону);
  • Межгород – дзвінок з домашнього регіону чи регіону перебування до іншого регіону;
  • Регіон дії пакета хвилин – хвилини на тарифі можуть діяти тільки по домашньому регіону або витрачатися на дзвінки по всій Росії.
Якщо хвилини на тарифі діють тільки всередині регіону підключення, то в поїздках по Росії регіон перебування перетвориться на домашній регіон, а дзвінки додому тарифікуватимуться як міжмісто. Якщо хвилини діють по всій країні, то вони діятимуть і в поїздках.

Пояснюємо на прикладах

Наприклад, якщо абонент із пакетом хвилин по Москві поїде до Краснодара, його пакет діятиме лише Краснодаром – дзвінок до Москви буде міжміським, пакет не витрачається. Якщо цей абонент користується тарифом з пакетом по Росії, він зможе переміщатися країною і дзвонити в будь-яких напрямках, витрачаючи хвилини з пакета. На тарифах без абонентської плати дзвінки по регіону перебування тарифікуються як місцеві, а додому – як міжміські.

Опції в поїздах по Росії

На тарифах з хвилинами по Росії будь-які опції не потрібні. У якій би точці країни не був мандрівник, він спілкуватиметься і витрачатиме пакет хвилин. Цей пакет витрачається на дзвінки по регіону перебування, додому чи інші російські регіони. Після вичерпання пакета включається похвилинна тарифікація – тут уже діє поділ на місцеві та міжміські дзвінки.

В якості прикладу візьмемо тарифний план «Включайся! Вибирай».Він включає 300, 650, 750 або 900 хвилин на будь-які російські номери - обсяг пакету вибирається абонентом. Мандрівник може пересуватися по всій країні та витрачати хвилини з цього пакету. Після вичерпання включається щохвилинна тарифікація:

  • На номери Мегафон по всій Росії – безкоштовно;
  • На мобільні по всій Росії - 3 руб / хв;
  • На місцеві номери – 2 руб/хв.

Припустимо, абоненти поїхав з Москви до Краснодара і вимовив усі 650 хвилин. У цьому випадку дзвінки до Москви коштуватимуть 3 руб/хв, а по Краснодару – 2 руб/хв, оскільки Краснодарський край зараз є домашнім (регіоном перебування). Після повернення до Москви місцеві дзвінки будуть коштувати 2 руб/хв, а Краснодарський край – 3 руб/мин.

Опція «Вся Росія»

На тарифах з місцевими хвилинами та тарифними планами без абонентської плати рекомендується підключити опцію «Вся Росія».Вона надається з абонентською платою 10 руб/добу. Вартість першого підключення - 0 руб, кожного наступного підключення - 30 руб. Опція вирівнює вартість дзвінків у будь-яких російських напрямках до 3 руб/хв.

Опція рекомендована для використання і на старих архівних тарифах з дорогим міжміським. Уточнити сумісність із тарифним планом можна через особистий кабінет. Окрім особистого кабінету, можна підключити опцію USSD-командою 1051418. Щоб вимкнути опцію, наберіть 1051418 або надішліть слово СТОП на номер 05001418.

У поїздах до Криму

Для поїздок до Криму та Севастополя створено опцію «Відпустка без турбот». Підключати її не потрібно – вона активна за умовчанням майже на всіх тарифних планах (уточніть наявність опції через особистий кабінет або за телефоном 0500). Абонентська плата складає 99 руб/добу, але списується вона лише за фактом користування послугами зв'язку (вихідний дзвінок або вихід в інтернет).Наповнення опції:

  • Мобільний інтернет – 100 Мб/добу (далі по 2, 2 руб/Мб до кінця дня);
  • Вихідні Росією – 60 хвилин;
  • Вихідні понад пакет – 3 руб/хв.

Всі вхідні з 1 червня 2019 року безкоштовні – згідно з новими поправками до закону «Про зв'язок».

Опції у поїздках за кордон

У подорожах по світу працює опція «Роумінг, гудбай». Вона діє більш ніж у 100 популярних країнах світу – це Європа, понад десяток африканських країн, три десятки азіатських країн, Канада, Бразилія, США, Австралія, Нова Зеландія та багато інших напрямків. Опція надається з абонентською платою від 189 до 599 руб/міс, зберігаючи домашню тарифікацію.

Інтернет і вихідні до Росії витрачаються з пакета або тарифікуються відповідно до тарифного плану. Вхідні – безкоштовно. Кількість вихідних – 60 хв/добу (понад пакет діє дорога щохвилинна тарифікація), обмеження на трафік – 1 Гб у більшості країн. Щоб уточнити вартість послуг зв'язку в тій чи іншій країні, скористайтесь калькулятором на цій сторінці. Там же показується вартість дзвінків та інтернету в країнах, де опція «Роумінг, гудбай» не надається.

Зв'язок по Росії від Мегафона став дуже дешевим – на більшості тарифів можна спілкуватися як вдома, причому скрізь. У Криму та Севастополі пакети не працюють, але в майбутньому все може змінитися. Поки що тарифікація в цьому регіоні залишається дорогою. Зате в інших регіонах дзвінки та інтернет працюють без обмежень.