Тепер росіяни абсолютно безкоштовно можуть дзвонити по всій країні

Anonim

Ростелеком знову порадував росіян нововведенням. Вже з 1 червня 2019 року національний оператор зв'язку скасовує оплату за всі міжміські телефонні дзвінки, які здійснюються з громадських телефонів. по всій країні, включаючи Москву та область. Ця послуга буде особливо актуальною для мешканців невеликих населених пунктів з поганим покриттям стільниковим зв'язком.

Наскільки затребувані телефони

Громадські телефонні апарати сьогодні більше виконують значну соціальну функцію. Вони досі є єдиним видом зв'язку із зовнішнім світом у невеликих та віддалених селищах, де встановлено мало вишок та спостерігається слабке покриття стільниковим зв'язком.

За статистичними даними, більше 20% дзвінків з пристроїв універсального зв'язку здійснюється в оперативні служби. Сюди відноситься швидка допомога, пожежна служба, поліція та служба швидкого реагування антитерору. Будь-які дзвінки в ці служби люди роблять при виникненні якоїсь небезпеки або при нестандартних ситуаціях, від яких може залежати здоров'я або життя людей.

Ростелеком забезпечує роботу телефонів

Ростелеком – це єдина комунікаційна компанія універсального обслуговування у Росії. Вона забезпечує безперебійну роботу 148 тисяч громадських телефонів по всій країні. Універсальні пристрої зв'язку розташовані не тільки у великих містах та передмісті, вони функціонують у віддалених населених пунктах та важкодоступних місцях.

Всього телефонні апарати встановлені в 131 тисячі населених пунктів країни. При цьому практично 80% від цієї кількості встановлено у віддалених селах, селищах, станицях та аулах, де населення не перевищує 500 осіб.

Керівник Ростелекому Михайло Осєєвський заявив, що компанія поступово підвищує доступність користування універсальними послугами. Починаючи з 1 червня користувачі можуть за необхідності зателефонувати з телефону в будь-який куточок країни абсолютно безкоштовно, без використання телефонної картки.

Тепер можна без обмежень розмовляти з родичами, зателефонувати до лікарні або навіть столичного міністерства.

Після того як Ростелекомом було скасовано плату за дзвінки всередині міста, трафік значно зріс. За 2018 абоненти наговорили 2, 5 млн хвилин. Усе це показник високої затребуваності телефонних апаратів громадського користування, особливо у сільській місцевості.